Dieta cu mazăre nouă. Cum slăbeşti cu legume sănătoase

De Diana Zagrean, pe

Multă lume crede că mazărea nu este un aliment recomandat în diete, din cauza caloriilor. Asocierea acestui superaliment cu legumele dulci, pline de calorii, care îngraşă şi îngreunează digestia este greşită. Iată o dietă cu mazăre nouă. Află cum slăbeşti cu legume sănătoase şi ce reţete poţi încerca.

Mazărea are vitamine şi proteine

Mazărea are un conţinut ridicat de proteine vegetale sănătoase, vitamine şi minerale esenţiale bunei funcţionări a organismului. Mazărea aduce un aport substanţial de vitamina A, B1, B2, B3, B6, C şi K. În plus, mazărea conţine potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu şi zinc, toate foarte importante pentru sănătatea ta pe timpul dietei.
Vitaminele din complexul B conţinute de mazăre joacă un rol important în metabolizarea carbohidraţilor, proteinelor şi grăsimilor din alimentaţie.
Mazărea este foarte bună în cura de slăbire datorită aportului energetic pe care îl aduce. Toată lumea ştie că o dietă sau cură de slăbire stricte te pot face să te simţi slăbită, dar mazărea te ajută să digeri corect alimentele şi să slăbeşti fără să te simţi mereu obosită şi slăbită.
În plus, conţinutul mare de fier ajută în lupta cu anemia şi starea de oboseală.

Cum luptă mazărea cu bolile moderne

Inimă şi boli cardiovasculare

Mazărea este o sursă de piridoxină şi acid folic, ambele foarte importante în menţinerea unui sistem cardiovascular sănătos. În plus, aceşti nutrienţi protejează inima de depunerile periculoase de placă de aterom pe vasele de sânge. Aportul de Vitamina K asigură o coagulare normală a sângelui şi reduce riscul de accident vascular.

Oase şi osteoporoza

Mazărea aduce un aport serios de vitamina K1, care activează proteinele non colagenice din oase. În plus, mazărea conţine destul de mult calciu. O ceaşcă de mazăre fiartă asigură cam 50% din necesarul zilnic de vitamina K1, ceea ce reduce riscul de apariţie a osteoporozei.

Mazărea, un aliat în lupta cu cancerul

Conţinutul mare de vitamina C face din mazăre un bun aliat în prevenirea apariţiei cancerului. Consumul de mazăre ajută la prevenirea apariţiei cancerului ovarian, uterin şi a cancerului pancreatic.
Citeşte mai departe şi vezi cum să slăbeşti sănătos cu dieta cu mazăre nouă, de ce este bună mazărea pentru imunitate şi ce reţete îţi propunem pentru a scăpa de kilogramele în plus uşor şi sigur, pe pagina următoare!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter