10 rețete cu cireșe pentru vară! Delicii răcoritoare și ușor de preparat

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Vineri, 19 mai 2023, 16:52

Încearcă diverse rețete de cireșe pentru deserturi de vară aromate, delicioase și răcoritoare. Din aceste fructe dulci și parfumate poți pregăti tot felul de rețete cu cireșe, de la prăjituri și torturi, la înghețate de casă.

Cuprins

Alege câteva rețete de cireșe care te inspiră și care par mai ușor de făcut. Mai jos vei găsi rețete de tiramisu și înghețată, rețete de clafoutis, prăjituri, torturi sau rulade cu cireșe deosebit de gustoase și ușoare.

Rețete cu cireșe dulci și răcoritoare

Înghețată de casă cu cireșe

10 rețete cu cireșe pentru vară! Delicii răcoritoare și ușor de preparat

Este una dintre cele mai aromate înghețate de casă și merită să o pregătești cu cireșe proaspete și dulci. Folosește un aparat de înghețată pentru a obține o cremă cât mai fină!

Ingrediente:

  • 400 ml lapte condensat
  • 500 ml smântână foarte gras
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 300 g cireșe fără sâmburi
  • 2 linguri de zahăr tos

Mod de preparare:

  1. Cireșele se curăță de sâmburi, se amestecă cu zahărul și se fierb la foc mic până se leagă ca o dulceață. Se amestecă ușor pentru a nu zdrobi fructele. Apoi se așteaptă să se răcorească dulceața de cireșe.
  2. Cireșele fierte cu zahăr se pun și ele la congelator timp de o oră.
  3. Se toarnă compoziția de smântână în vasul mașinii de înghețată și setăm aparatul să formeze înghețata. Se adaugă o parte din siropul dulce de cireșe și se continuă până când înghețata este cremoasă și bine închegată.
  4. Cireșele se pun la baza unei caserole, se adaugă peste ele înghețata și se amestecă ușor. Se ține înghețata la congelator încă 2 ore.
  5. Se servește decorată cu cireșe proaspete și fulgi de ciocolată sau de migdale.

Tiramisu cu cireșe

10 rețete cu cireșe pentru vară! Delicii răcoritoare și ușor de preparat

Ingrediente:

  • 300 g cireș­e
  • 10-12 pișcoturi
  • o cafea tare
  • 250 g mascarpone
  • 2 ouă
  • 250 g zahăr
  • un plic zahăr vanilinat
  • 2 linguri zahăr pudră

Pentru servit:

  • 250 g cireșe proaspete

1. Cireșele fără sâmburi și codițe și spălate bine se taie în două și se pun la fiert cu 100 g zahăr și apă cât să le depașească puțin. Se lasă 30 de minute la foc potrivit.
2. Între timp, gălbenușurile se bat cu mascarpone, cu zahărul vanilinat și cu restul zahărului.
3. Albușurile se bat cu cele două linguri de zahăr pudră și se adaugă peste mascarpone. În pahare sau cupe se repartizează cireșele fierte.
4. Se pune crema mascarpone, pișcoturi trecute prin cafea, iarăși mascarpone și se lasă o oră la rece. Se servește cu cireșe proaspete.

Citește și: PRĂJITURĂ PUFOASĂ CU CIREŞE

Cocktail răcoritor de cireșe

10 rețete cu cireșe pentru vară! Delicii răcoritoare și ușor de preparat

Acest cocktail este minunat la o petrecere de vară sau în după amiezile când vrei să te relaxezi la soare!

Ingrediente:

  • 50 ml sirop de cireșe
  • 300 ml cola
  • 2 limete
  • Cireșe proaspete
  • Gheață

Mod de preparare:

  1. Se folosesc 2 pahare înalte și se împart îngredientele pentru 2 porții. În fiecare pahar se pune sirop de cireșe, se completează cu cola și se adaugă cuburi de gheață.
    1. Se adaugă în cocktail cireșe proaspete fără sâmburi și felii de limetă
    1. Se pot decora cu cireșe înfipte pe scobitori.

Rețete cu cireșe delicioase și ușor de făcut

Brioșe cu cireșe

10 rețete cu cireșe pentru vară! Delicii răcoritoare și ușor de preparat

Este una dintre cele mai simple rețete de brioșe cu fructe roșii de vară, un adevărat deliciu pentru o cafea după amiaza!

Ingrediente:
● 4 ouă
● 200 g zahăr
● 100 g făină
● un plic praf de copt
● 200 g ciocolată
● 120 g unt
● 200 g cireșe

Mod de preparare

  • Se pun la topit untul și ciocolata ruptă bucăți. Se oprește focul și se lasă să se răcorească la temperatura camerei.
  • Se adaugă ouăle, zahărul și făina amestecată cu praful de copt.
  • Se spală cireșele, se scot sâmburii și se lasă să se scurgă câteva minute de suc. Apoi se adaugă în aluatul pentru brioșe și se amestecă ușor, de sus în jos.
  • Se umplu formele de brioșe pe trei sferturi și se lasă la cuptor pentru 30 de minute.

Blat de ciocolată cu cireșe

10 rețete cu cireșe pentru vară! Delicii răcoritoare și ușor de preparat

Ingrediente:

  • 100 g ciocolată
  • 400 g cireșe
  • 200 g unt moale
  • 175 g zahăr pudră
  • 125 g făină
  • 100 g făină de migdale
  • 2 ouă
  • un plic zahăr vanilat
  • o lingură rom
  • 1/4 plic raf de copt
  • un praf sare

Pentru glazură

  • 100 g cireșe
  • 2-3 linguri zahăr pudră

Mod de preparare

  1. Untul se amestecă întâi cu lingura de lemn, apoi se adaugă zahărul pudră, zahărul vanilat și se mixează la viteză mică.
  2. Se topește ciocolata la bain-marie cu o lingură de apă. Peste crema de unt se adaugă ouăle, făina, praful de copt, făina de migdale, romul și, la final, ciocolata topită. Se omogenizează bine la mixer.
  3. Se toarnă amestecul într-o formă unsă cu unt și tapetată cu făină, se așază cireșele curățate de sâmburi și se ține la cuptor 40 de minute. Apoi se lasă să se răcorească.
  4. Pentru servire, se pudrează cu zahăr și se garnisește cu cireșe proaspete.

Citește și:  Cozile de vişine, benefice pentru sănătate. Vezi la ce afecţiuni ajută

Chec de ciocolată albă și cireșe

10 rețete cu cireșe pentru vară! Delicii răcoritoare și ușor de preparat

Este un chec rafinat, cu o aromă delicată de ciocolată albă, care se combină perfect cu aroma cireșelor ușor acrișoare. O rețetă cu cireșe numai bună de încercat.

Ingrediente:

  • 450 g cireșe
  • 150 g unt
  • 140 g zahăr
  • 250 g făină
  • 3 ouă
  • 3 linguri făină de migdale
  • 1/2 pliculeț praf de copt
  • 200 g ciocolată albă

Mod de preparare

  1. Se freacă zahărul cu untul pentru a obține o cremă spumoasă.
  2. Se adaugă ouăle unul câte unul, făina cernută, apoi făina de migdale, praful de copt și sarea.
  3. Se spală cireșele, se scot sâmburii și se presară cu un praf de făină. Se adaugă în aluatul de chec.
  4. Se toarnă amestecul într-o formă de copt și se dă la cuptor pentru 40 de minute.
  5. Ciocolata albă se topește la bain-marie și se toarnă în strat subțire deasupra checului după ce acesta s-a răcit complet. Se aduce la masă decorat cu cireșe proaspete.

Clafoutis cu cireșe

10 rețete cu cireșe pentru vară! Delicii răcoritoare și ușor de preparat

Ingrediente

  • 300 g cireșe
  • 300 g făină
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 6 ouă
  • un plic praf de copt
  • un plic zahăr vanilat

Mod de preparare:

  1. Se freacă spumă untul cu zahărul și apoi se adaugă gălbenușurile.
  2. Albușurile se bat spumă, se amestecă apoi cu jumătate din cantitatea de făină și cu crema de gălbenuș. Apoi, se adaugă restul făinii, praful de copt și zahărul vanilat.
  3. Tava de copt se tapetează cu hârtie de copt și se pune aluatul.
  4. Se pun deasupra cireșele și se coace 35 de minute, apoi se lasă să se răcească în tavă.

Tort de vară cu cireșe

10 rețete cu cireșe pentru vară! Delicii răcoritoare și ușor de preparat

Ingrediente:

  • 500 g cireșe fără sâmburi
  • 100 ml lichior
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr pudră
  • 100 g unt
  • 75 g făină de migdale
  • 50 g făină
  • un plic praf de copt
  • 100 g cacao
  • 3 pliculețe zahăr vanilat
  • 400 ml frișcă
  • 200 g ciocolată neagră
  • 25 g zahăr
  • 250 ml apă
  • Sare

Mod de preparare

1. Se pun cireșele în lichior să fie bine aromate cu 2 ore înainte de a pregăti tortul. Se scurg bine, se păstrează sucul și se pune frișca la frigider.
2. Se amestecă gălbenușurile cu 50 g zahăr pudră, se adaugă untul topit, făina de migdale și cacaua. Se amestecă, se adaugă făina, praful de copt cernut, un plic zahăr vanilat și se amestecă iar. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și, după ce au devenit spumă, se adaugă cu lingura în compoziția cu făină.
3. Se toarnă aluatul în patru reprize în forma de copt și se coc patru foi. Se coc 20 de minute și se lasă apoi la răcit.
4. Cu zahărul rămas din cele 200 g, un pliculeț zahăr vanilinat și 250 ml apă se fierbe un sirop. Se oprește focul și se pune sucul de la cireșele macerate.
5. Se bate frișca foarte rece și, când a început să prindă volum, se pun 25 g zahăr și al treilea pliculeț de zahăr vanilinat. Blaturile se însiropează și se asamblează tortul cu frișcă și cireșe între blaturi. Se topește ciocolata și se toarnă deasupra. După răcire, se lasă 3 ore la frigider.

Plăcintă cu cireșe

10 rețete cu cireșe pentru vară! Delicii răcoritoare și ușor de preparat

Ingrediente:

Pentru aluat:

● 450 g făină

● 150 g unt
● 50 ml apă

● 100 ml smântână grasă
● 1/2 linguriță sare

Pentru umplutură:

● 500 g cireșe
● 100 g zahăr pudră
● esență de migdale

1. Se curăță cireșele de sâmburi, se taie și se pun cu zahărul la fiert.
2. Se lasă 20 de minute să scadă bine, se oprește focul și se pune esența.
3. Pentru aluat, se amesteca făina cu untul, se adaugă apa, smântâna și sarea.
4. Aluatul obținut se împarte în două. Se întind două foi, se transferă una în tava de copt, se așază cireșele, se acoperă cu a doua foaie și se coace 25 de minute.

Rulada de cacao cu cireșe

10 rețete cu cireșe pentru vară! Delicii răcoritoare și ușor de preparat

Un desert rafinat și ușor, cu aromă delicată de frișcă și cireșe.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 4 linguri apă fierbinte
  • 125 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 75 g făină
  • 25 g amidon alimentar
  • 25 g cacao
  • 1 linguriță praf de copt

Pentru umplutură

  • 3 foi gelatină
  • 600 ml frișcă
  • 1 lingură de zahăr
  • 250 g cireșe  

Pentru decor

  • Ciocolată neagră
  • Ciocolată albă
  • Cireșe proaspete  

Mod de preparare

  • Pentru blat, se bat spumă ouăle cu apa, folosind mixerul la viteză mare, circa 1 minut. Se amestecă zahărul cu zahărul vanilinat și se adaugă prin presărare lentă peste spumă, apoi se continuă mixarea încă 2 minute.
  • Făina se amestecă cu amidonul alimentar, cacaoa și praful de copt. Amestecul rezultat se încorporeaza în spuma de ouă, folosind mixerul, la viteză mică.
  • Compoziția de blat se toarnă și se întinde uniforma în tava de copt (30 x 40 cm), unsă și tapetată cu hârtie de copt.Tava se introduce în cuptor și se coace timp de 10 minute la 200°C.
  • Imediat după ce blatul este scos din cuptor, se răstoarnă pe un prosop de bucătărie, tapetat cu zahăr pudră. Hârtia de copt se umezește cu puțină apă rece, apoi cu mare grijă, dar cât mai rapid, se desprinde de pe blat. Blatul se rulează în prosopul de bucătărie și se lasă să se răcească.
  • Pentru umplutură, se înmoaie gelatina conform indicațiilor de pe plic. Frișca împreună cu zahărul se bat spumă tare. Gelatina se dizolvă într-un vas, la foc mic, amestecând continuu. Se păstrează din frișca bătută 2 linguri și se amestecă cu gelatina. Masa de gelatină se încorporează apoi în restul de frișca.
  • Rulada de blat se desface cu atenție, apoi peste blat se întind două treimi din umplutura cu frișcă și se adaugă cireșe. Acestea pot fi congelate, din compot sau proaspete. 
  • Din masa de cireșe se păstrează pentru decorare 1 lingură, iar restul se distribuie peste cremă. Blatul se rulează apoi pe latura lungă.
  • Peste ruladă se întinde restul de frișcă și se decorează cu ajutorul unui pieptene de bucătărie. Rulada cu cireșe se lasă la rece circa 2 ore.
  • Pentru decorare, se răzuiesc ambele sortimente de ciocolată. Înainte de servire, se presară peste ruladă și se ornează și cu cireșele păstrate.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter