Ce este OnlyFans, platforma pentru adulți care face miliarde!

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Joi, 03 noiembrie 2022, 21:50

OnlyFans cucerește tot mai mulți adepți și face milioane de dolari în fiecare lună. Mai complexă decât o rețea de socializare, OnlyFans le oferă abonaților acces direct la viața intimă a unor vedete, dar și conținut controversat destinat doar adulților.

Cuprins

OnlyFans a crescut vertiginos din cauza restricțiilor severe din timpul pandemiei de Covid. Lansată de numai câțiva ani, ea a devenit tot mai accesată în 2019 și 2020 și continuă să se dezvolte în special datorită conținutului specific pentru adulți.

Platforma OnlyFans are în prezent peste 130 de milioane de utilizatori. O mare parte dintre ei oferă conținut explicit, poze și clipuri din viața intimă care frizează pornografia. Dar OnlyFans nu trebuie confundat cu un site de videochat. Pe această platformă sunt înscriși tot felul de artiști, bloggeri celebri, sportivi, modele, pasionați de gătit, speakeri, actori de comedie care oferă conținut video gratuit sau contra cost și își fac reclamă, atrăgând tot mai mulți fani.

Cum a început OnlyFans și când a fost lansată

Platforma a fost concepută ca o rețea de socializare pe bază de abonament, prin care diverse personalități din industria divertismentului și nu numai puteau lua contact cu fanii lor. OnlyFans (doar pentru fani – în traducere liberă) a fost lansată în 2016 de un investitor britanic din domeniul tehnologiei, Timothy Stokely.

Doi ani mai târziu, miliardarul american Leonid Radvinsky, care deține mai multe site-uri de videochat, a sesizat potențialul acestei platforme și a cumpărat 75% din companie. După schimbarea conducerii, s-au schimbat și prioritățile afacerii, iar conținutul video cu tentă erotică a fost intens promovat.

Cum funcționează platforma pentru adulți

Abonații trebuie să aibă peste 18 ani sau cel puțin așa scrie în regulamentul de aderare. Numai adulții își pot face cont pe OnlyFans, tocmai datorită faptului că există mult conținut explicit special pentru adulți.

Sunt și controverse legate de modul în care funcționează această platformă. Clipurile și pozele cu tentă erotică nu sunt deloc cenzurate. Utilizatorii pot încărca orice imagine doresc, oricât de explicită, și pot solicita diverse sume de bani pentru contul lor.

Înregistrarea este gratuită și platforma se laudă cu peste 130 de milioane de utilizatori din toată lumea, pe lângă cele 2 milioane de creatori de conținut.

Chiar dacă înregistrarea este gratuită și unele conturi pot fi accesate gratuit, cele mai populare cer bani pentru conținutul lor. În plus, există abonamente lunare între 4,99 și 49,99 de dolari pentru cei care doresc să acceseze anumite clipuri, imagini sau chiar dialoguri video, care sunt protejate prin sistemul paywall. Creatorii de conținut pot oferi mesaje private utilizatorilor care încep de la 5 dolari, dar nu sunt obligați să comunice direct cu cei care îi urmăresc.

Ce valoare are OnlyFans

Platforma a devenit tot mai populară datorită unor celebrități din industria filmului și a modei care au devenit creatori de conținut pe OnlyFans. În perioada restricțiilor severe din 2020 și 2021, platforma a crescut constant și continuă să se dezvolte.

Dacă în 2020, platforma afirma că a plătit 725 de milioane de dolari creatorilor de conținut, anul acesta se fac plăți de peste 200 de milioane de dolari în fiecare lună celor care oferă conținut foarte accesat. În anul 2021, compania a fost evaluată la peste 1 miliard de dolari, iar valoarea ei va continua să crească odată cu numărul de utilizatori.

Cum poți să faci bani pe OnlyFans

Ce este OnlyFans, platforma pentru adulți care face miliarde!

Fanii plătesc sume tot mai mari, din care 80% revin creatorilor de conținut, iar 20% revin companiei sub formă de taxe. Oricine poate face bani pe OnlyFans dacă poate distribui un conținut atractiv pentru utilizatorii platformei.

Sunt deja celebrități, modele, actrițe sau influenceri care câștigă mii de dolari pe lună, datorită acestei platforme, pe care își fac și reclamă gratis. Cele mai accesate sunt clipurile cu un conținut erotic, dar controversate sunt și clipurile sau imaginile în care apar minori.

Pe lângă banii care se pot câștiga din abonamente, creatorii de conținut pot solicita bani pentru mesajele private trimise unor utilizatori, pentru interviuri sau pentru imaginile pe care le distribuie în exclusivitate pe această platformă.

Când vrei să accesezi un cont, vei vedea dacă este gratuit, dacă este inclus în abonament sau dacă are anumite informații și imagini pentru care trebuie să plătești în plus. Celebritățile în mod cert adună cei mai mulți bani. Dar pot fi bine plătiți și instructorii de yoga, de fitness sau de pilates, pasionații de gătit care distribuie clipuri culinare, modele celebre care prezintă diverse haine și accesorii.

Au fost și situații în care utilizatorii platformei au donat bani pentru cauze umanitare inițiate de celebrități.

Cele mai bine plătite personalități pe OnlyFans

Cântăreața americană Bella Thorne a reușit să câștige 1 milion de dolari într-o singură zi, în anul 2020. Ulterior, ea a adunat 2 milioane de dolari într-o săptămână pentru clipurile postate.

Foarte bine plătită este și o suedeză de 38 de ani care distribuie conținut erotic. Monica Huldt era o ”celebră necunoscută” până când a început să folosească platforma OnlyFans în pandemie și a distribuit poze și clipuri erotice. Are peste 200.000 de urmăritori, mii de fani și câștigă peste 100.000 de dolari pe an. Abonamentul standard la contul Monicăi este de 6,5 dolari pe lună, dar femeia percepe taxe mult mai mari pentru mesajele private.

În 2021, o tânără care abia împlinise 18 ani, cunoscută ca Bhad Bhabie a câștigat peste 1 milion de dolari în numai 6 ore după ce a atras fanii cu diverse postări erotice.

Anul acesta, platforma OnlyFans se așteaptă la un profit de peste 4 miliarde de dolari. Conținutul necenzurat însă provoacă o mulțime de controverse în mediul on-line. Cu toate că au fost mai multe informații conform cărora unele conturi vor fi cenzurate, conducerea companiei nu a luat nicio decizie explicită până în prezent.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter