Motivul pentru care Mihaela Bilic nu mai oferă consultații. Ce regim alimentar urmează: „Mănânc o dată-n zi, beau lapte ca un bebeluș” / Exclusiv

De Cristina Manea, pe Ultimul update Vineri, 05 mai 2023, 12:39

Medicul nutriționist Mihaela Bilic (52 ani) a dezvăluit, la FRESH by UNICA, motivul pentru care nu mai oferă consultații, dar și ce regim alimentar a adoptat.

Mâncarea trebuie să ne aducă bucurie, spune Mihaela Bilic. Medicul nutriționist nu recomandă restricțiile alimentare și crede că oamenii au făcut din mâncare o obsesie. Invitată la FRESH by UNICA, prezentatoarea emisiunii „Doctor de bine”, de la Pro TV, a declarat că mănâncă o dată pe zi și are un regim sărac din punct de vedere caloric.

Mihaela Bilic: „Beau lapte precum un bebeluș, beau ceai, mânânc ciorbă, nu-mi place apa”

„Eu mănânc o dată-n zi, nu îmi place apa și am recunoscut-o, adică sunt consecventă în afirmații. Beau lapte precum un bebeluș, beau ceai, mânânc ciorbă, nu-mi place apa, nu beau apă!

Și, altfel, mănânc puțin, pentru că ăsta este metabolismul, asta este alegerea mea, sunt o persoană sedentară, leneșă și comodă. Nu am reușit să fac din sport un prieten și un aliat și, atunci, în momentul în care nici nu faci mișcare, trebuie să tai și mai mult din aportul caloric. M-am auto-condamnat la această restricție de cantitate și sărăcie din punct de vedere caloric, însă, atunci când mănânc, mănânc tot ce îmi place. Nu am nicun fel de interdicții, nu mi-e frică să mănânc merdenele, șnițel, catofi prăjiți. Este adevărat, însă, că este rar și cantitatea este mică. Atunci când spun merdenele, nu știu dacă am mâncat în ultimele 5 luni, dar, în capul meu, faptul că am permisiunea și că nu este interzis, contează. La fel și cartofii prăjiți, cred că am mâncat acum 3 luni, dar, din nou spun, nu îmi interzic nimic și încerc pe perioada zilei să mă amăgesc, să amân”, a spus Mihaela Bilic.

Cum păcălește senzația de foame? Ei bine, pentru că ronțăitul între mese nu este o soluție pe care o recomandă, Mihaela Bilic recunoaște că încearcă să aibă contact minim cu mâncarea, pentru a nu cădea pradă tentațiilor.

Citește și: Mihaela Bilic dezvăluie secretul tinereții fără bătrânețe: „Se găsește exclusiv în produsele de origine animală”

CONȚINUT VIDEO UNICA

Citește și: Mihaela Bilic a explicat de ce se îngrașă 80% dintre oameni. „Nu din mâncare. Punct!”

Citește și: Mihaela Bilic: Broccoli este „dușmanul de moarte” al bacteriilor care cauzează ulcerul

Citește și: Mihaela Bilic a spus care este cina ideală pentru a slăbi: „Masa de seară are dublu rol!”

„Sunt un om sărac, din punct de vedere buget de calorii și mă comport în consecință”

„Dacă îmi este foarte foame, mai iau un covrig cu un lapte bătut, mai mănânc o banană sau o supă cremă, astfel încât să trag de timp și să ajung la masa de seară. O dată-n zi este, dar e seara, când pot să stau relaxată la masă și să am această bucurie că mi se cuvine o masă-n zi. E o chestiune de antrenament și de perseverență. Nu mă mai întreb îmi place, nu-mi place. Este o realitate.

E o chestiune de realism și de a pune un echilibru între silueta pe care ți-o dorești și puțina mâncare pe care poți să ți-o mai permiți. De multe ori fac comparație, apropo de bugetul financiar… Sunt un om sărac, din punct de vedere buget de calorii și mă comport în consecință. Un om sărac nu se duce la mall și nu se uită cu jind la toate vitrinele alea, pentru că știe că în buzunar n-are decât 3 lei. Deci, eu încerc să am contact minim cu mâncarea, tocmai ca să nu-mi aduc aminte în fiecare moment că sunt un om sărac”, a adăugat Mihaela Bilic.

Citește și: Cum arată coroanele și ținutele folosite la încoronarea regelui Charles al III-lea: ”Cele mai puternice simboluri ale monarhiei”

Citește și: Câte kilograme are Valentina Pelinel și cum reușește să se mențină în formă: „Nu sunt adepta dietelor”/ Exclusiv

Citește și: Irina Margareta Nistor spune că a avut o relație cu un bărbat însurat. „Trebuie să știi să te descurci! Un preot mi-a spus că e ok”

A renunțat să mai ofere consultații și profită de media pentru a ajunge în casele cât mai multor oameni, spune Mihaela Bilic. Medicul nutriționist declară că televiziunea este locul care îi oferă cea mai bună vizibilitate.

De ce nu mai oferă Mihaela Bilic consultații

„În momentul ăsta nu fac consultații, dar mă puteți găsi la Pro TV. Este locul care îmi oferă cea mai bună și cea mai mare vizibilitate. Consultații unu la unu nu am mai făcut de multișor, cred că din momentul pandemiei și acum îmi este din ce în ce mai greu să mă reapuc, pentru că mi se pare că, partea asta de educație și de a vorbi oamenilor într-un fel în care să ajung în mai multe case, să fiu mai eficientă, tot ce înseamnă media îmi aduce mai multă vizibilitate. Altfel, dacă mă apuc să fac consultații unu la unu intru dimineața și ies seara din clinică și mai mult de 10 oameni nu pot să văd într-o zi. Profit de televizine ca să ajung în mai multe case.

„Mâncarea nu este elementul negativ, toxic și nociv din viața noastră”

(…) Mâncarea nu este elementul negativ, toxic și nociv din viața noastră. Nu din cauza ei ne îmbolnăvim și nu datorită ei ne vindecăm. Este doar un element care să ne aducă bucurie și m-am erijat într-un apărător al mânăcării, mai ales într-o societate precum a noastră. Românilor, dacă le-ai stricat bucuria și relația cu mâncarea, mai rău de atât nu poți să le faci. Eu vreau ca oamenii să rămână în continuare pozitivi și optimiști în raport cu mâncarea și să știe că pot mânca din orice, cu condiția să fie puțin. Puțin din tot”, a spus Mihaela Bilic, la FRESH by UNICA.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter