O femeie care a crezut că are doar un coș pe nas a fost diagnosticată cu cancer de piele

De Raluca Vițu, pe

O femeie care a crezut în mod eronat că are un coș pe nas, a fost șocată să afle de la medici că suferă de cancer de piele.

Michelle Davis, în vârstă de 52 de ani, un manager de cont, din Orewa, Noua Zeelandă, a observat o umflătura roșie pe nas, în luna aprilie a anului trecut, dar nu și-a făcut griji prea mari până când a început să simtă o durere serioasă în zona respectivă.

A încercat să stoarcă umflătura, ca pe un coș, dar aceasta a început să sângereze fără încetare și s-a dus, în cele din urmă, la medic. Doctorul a bănuit imediat că este vorba despre cancer.

Citeşte şi: „Doctorii mi-au spus că mi-e rău de la stres!” Povestea unei tinere care a fost diagnosticată cu cancer în stadiul patru

În urma unei biopsii, Michelle a fost diagnosticat-o cu carcinom bazocelular – o formă comună de cancer de piele. Și a suferit o intervenție chirurgicală pentru a-i elimina țesutul bolnav.

Acum Michelle se recuperează de la operație, dar medicii speră că nu va avea nevoie de tratament suplimentar.

 „Am fost în stare șoc când am aflat. Nu auzisem niciodată de carcinom bazocelular. A fost foarte greu, se simțea ca un vulcan sub piele. M-am dus la plimbare cu prietena mea și a devenit mov și ea mi-a atras atenția asupra lui și am spus că este doar un coș.

Citeşte şi: Povestea unei femei cu simptome de răceală care a primit un diagnostic crunt. „Credeam că are nasul înfundat, iar acum nu știu câte zile va mai trăi”

Am fost în negare. Dar m-am gândit totuși „Cum să fac un cos la 52 de ani?”. O să dispară – îmi tot spuneam. Îmi amintesc că l-am strâns și nu a ieșit nimic. Apoi a sângerat, a sângerat și a sângerat – timp de o săptămână.” – a explicat ea, citată de Mirror.

Michelle a mers la medicul ei și i s-a spus că arată ca un cancer de piele. O biopsie a confirmat că avea carcinom bazocelular și a fost informată că va avea nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a elimina cancerul.

Michelle a suferit o operație la nas, la spitalul Ormiston, Auckland, în aprilie 2023 pentru a îndepărta cancerul și a-fi refăcută forma nasului după intervenție.

Femeia urmează să fie monitorizată o dată pe an, deoarece medicii spun că ar spus că ar avea acum o predispoziție la cancerul de piele.

Citeşte şi: Povestea „femeii toxice”. Mai mulți medici s-au îmbolnăvit încercând să o salveze pe Gloria Ramirez

 „Mi-au tăiat nasul în zig-zag. Arăta ca un crater. Era o gaură în capătul nasului meu. Apoi au coboarât pielea pentru a o acoperi. Încă se vindecă. Nările mele au forme diferite pentru că a fost întinsă pielea. Țesutul cicatricial este dur. Nervii sunt încă amorțiți. Unii oameni ajung să-și piardă nasul, așa că slavă Domnului că am scăpat doar cu atât. La început mă gândeam că am 52 de ani, sunt o femeie singură și acum voi avea și acest nas hidos. Dar apoi am realizat că doar ceea ce este în interiorul nostru contează.” – a adăugat femeia.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter