Ce este și cum funcționează psiho-dieta. Anca Alungulesei dezvăluie cum slăbești cu ajutorul minții, fără să numeri caloriile / Video exclusiv

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 19 mai 2023, 13:32

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție și hipnoterapeut, cu o expertiză de peste 10 ani în domeniul alimentației sănătoase a creat revoluționara metodă integrativă de slăbit și menținere, psiho-dieta, cu rezultate impresionante, dobândite pentru tot parcursul vieții. Principalul instrument este creierul si mai puțin farfuria cu mâncare.  

Într-un interviu acordat UNICA.RO, Anca Alungulesei a explicat cum funcționează psiho-dieta, care sunt beneficiile acesteia și ne-a oferit și câteva sfaturi despre cum putem înlocui alimentele nesănătoase cu unele benefice organismului uman.

Ce este psiho-dieta și care sunt beneficiile sale

Psiho-dieta este un proces de auto-cunoaștere și auto-explorare a minții și corpului, o metodă integrativă de slăbit care te ajută să ajungi cu ușurință la greutatea optimă și să o menții pentru tot restul vieții, pentru că îți poate reda puterea interioară de a-ți transforma corpul cu ajutorul minții.

„Psiho-dieta este o metodă alternativă de slăbit care te ajută, de fapt, să faci transformarea în interior ca să vezi rezultatele în exterior. Și când spun să facem transformarea în interior, mă refer de a învăța și a ne antrena creierul și de a învăța acele comenzi clare și precise de care el are nevoie pentru a produce transformarea pe corpul fizic”, a explicat Anca Alungulesei, cea care a creat această metodă de slăbit.

Terapeutul în nutriție a precizat că psiho-dieta are o mulțime de beneficii, precum atingerea greutății dorite, scăderea inflamațiilor din organism și căpătarea unei clarități mentale, precum și a stabilității emoționale.

„În primul rând, persoana care trece prin acest proces care durează șase luni ajunge să devină un consumator moderat și selectiv de alimente și indiferent la alimentele sabotoare”, a precizat Anca Alungulesei.

Totodată, terapeuta în nutriție a explicat că psiho-dieta „te ajută să înveți să alegi selectiv mâncarea pe care o introduci în organism”.

Citește și: Carmen Brumă, despre postul intermitent: „Poate fi o capcană. Sunt mulți care s-au îngrășat așa!” / Exclusiv

Citește și: Cori Grămescu: Ce mâncăm și ce evităm ca să slăbim. Regulile de la care să nu te abați

CONȚINUT VIDEO UNICA

Anca Alungulesei: Cum să facem să alegem să mâncăm sănătos

Anca Alungulesei ne-a explicat cum putem să facem alegeri sănătoase în ceea ce privește alimentația zilnică.

„Atunci când vine vorba despre alimentația sănătoasă, mâncarea este ceva care ne provoacă foarte mult. De mâncare avem nevoie ca să supraviețuim. Dacă nu mâncăm, nu avem cum să supraviețuim. Deci, practic mâncarea este un instrument 100% de supraviețuire. Însă, în timp, mâncarea devine un instrument de supraviețuire implicit emoțională. Pentru că ajungem să mâncăm ca să ne simțim bine, ca să fim un pic mai fericiți, să ieșim din supărare, tristețe etc”, a povestit Anca Alungulesei.

„Stomacul este un mușchi. Și prin repetiție zilnică, prin forțare, el se dilată. În timp, prin acest exercițiu de dilatație, acest mușchi ajunge să fie din ce în ce mai mare, iar nevoia de a induce sațietatea este mai mare”, a precizat terapeutul.

Anca Alungulesei a explicat că alimentele care nu pot fi deteriorate de natură nu pot fi digerate complet de organism. Astfel, ea recomandă ca alimentele procesate în marile fabrici să fie înlocuite cu alimente naturale precum nucile, ouăle, salatele etc.

„Avem o multitudine de variante de alegeri sănătoase și echilibrate cu care corpul nostru să se simtă confortabil”, a subliniat Anca Alungulesei.

Citește și: Salata verde. Beneficii, diete și rețete cu salata verde

Citește și: Mihaela Bilic dezvăluie secretul tinereții fără bătrânețe: „Se găsește exclusiv în produsele de origine animală”

CONȚINUT VIDEO UNICA

Anca Alungulesei, despre consumul sucurilor naturale

După ce, în ultima perioadă au apărut mai multe informații cu privire la consumul sucurilor naturale, specialiștii precizând că este mai bine să mănânci un fruct decât să îl storci penru a-i bea sucul, am întrebat-o pe Anca Alungulesei care sunt băuturile recomandate.

„Atunci când vorbim despre băuturi, în general, ar trebui să ne reamintim faptul că și băuturile reprezintă aport nutrițional, dar este un aport nutrițional mai rapid de glucoză. Și atunci eu aleg dacă vreau să mănânc acei nutrienți sau prefer să îi beau foarte rapid”, a explicat ea.

„Evident că cea mai valoroasă băutură din toate timpurile și va rămâne până la sfârșitul vieții noastre este apa. Noi suntem 70% apă și atunci ar trebui să bem cât mai multă apă pentru a funcționa 100%. Dacă ne referim la sucuri naturale pe bază de fructe este foarte important să înțelegem că un suc natural e nevoie să fie echilibrat cu mai multe verdețuri, legume și cu foarte puțin fruct ca să fie cu adevărat o băutură valoroasă pentru organism”, a precizat Anca Alungulesei.

Sfatul terapeutului în nutriție este să consumăm „cât mai multă apă pentru că apa este sfântă, și ceaiuri”.

De ce nu sunt recomandate gustările între mese

Anca Alungulesei a explicat că gustările dintre mese nu sunt recomandate, întrucât acestea suprasolicită stomacul.

„Când vorbim despre gustări e important să înțelegem rostul și rolul respectivei gustări. Din punctul meu de vedere mi se pare că trăim o perioadă de abundență alimentară, mâncarea este peste tot și cumva și mesajul care vine din exterior este legat de necesitatea de a consuma mai mult și mai mult. Se induce această idee că e nevoie să mănânci mult, de teama de a nu muri de foame”, a afirmat terapeutul în nutriție.

„Atunci, gustarea poate să fie o masă în sine. Dar dacă ai mâncat o masă principală echilibrată, care ți-a oferit senzația de sațietate, după o masă principală, senzația de sațietate ar trebui să țină cel puțin 3-4 ore. Iar lucrul acesta ne ajută pentru că la nivel digestiv, stomacul are nevoie de timp ca să digere toate alimentele care au venit dintr-o masă principală. Dacă vin cu altă gustare și apoi iarăși cu masă principală, îmi supun organismul și sistemul digestiv unui efort suplimentar”, a explicat ea.

Sursă foto: Captură video

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter