Dieta cu calciu: Slăbeşte 5 kilograme cu dieta pe bază de lactate

De Diana Zagrean, pe

GUSTĂRI

1. 100 g piept de pui fiert.
2. 200 ml lapte cu un praf de scorţişoară.
3. 200 ml chefir.
4. Un iaurt degresat.
5. 250 ml suc de morcovi, amestecat cu câteva picături de ulei.
6. 100 g brânză nesărată de oaie.
7. 30 g caşcaval şi un kiwi.

Mâncăruri PRINCIPALE (pentru o persoană)

1. Salată cu sardine
Aşază pe o farfurie o salată verde, 100 g sfeclă roşie conservată sau fiartă de tine, un morcov dat pe răzătoare. Pune peste salată 200 g de sardine în ulei din conservă. Stropeşte cu zeama de la jumătate de lămâie şi mănâncă cu două felii de pâine integrală.

2. Gustare cu ouă fierte
Amestecă 100 g brânză de vaci degresată cu un castravete tăiat mărunt şi cu verdeaţă. Fierbe un ou tare, 5-6 minute. Când se răceşte, curăţă-l şi taie-l în două. Aşază-l pe o farfurie, alături de brânza de vaci, şi 150 g de cartofi fierţi în coajă şi curăţaţi.

3. Salată de varză acră
Taie mărunt 150 g varză acră. Amestecă o lingură de stafide cu 3 prune uscate tăiate fâşii şi cu două linguriţe de ulei de nuci. Lasă-le la foc două minute, apoi amestecă-le cu varza acră. Se serveşte cu două felii de pâine neagră şi cu 50 g caşcaval.

4. Piept de curcan cu broccoli
Fierbe o ceaşcă de orez şi, separat, în puţină apă, 200 g broccoli. Condimentează 100 g de piept de curcan cu sare, piper şi boia şi prăjeşte-l cu două linguriţe de ulei. Când e gata, se serveşte cu orez şi broccoli.

5. Mâncărică de cartofi
Se curăţă şi se taie mărunt 150 g cartofi, 150 g broccoli sau conopidă şi un ardei gras roşu. Se pun la fiert în puţină apă şi, când sunt gata, se adaugă o jumătate de legătură de pătrunjel. Deasupra se presară 30 g de parmezan.

6. Ciuperci în stil baltic
Se taie 250 g de ciuperci în felii subţiri. Se călesc puţin cu două linguriţe de unt şi puţin pătrunjel. Se amestecă o lingură de seminţe de susan cu o lingură de parmezan ras şi se adaugă peste ciuperci. Se mai lasă câteva minute şi se serveşte cald.

7. Supă grecească

Se curăţă şi se taie cubuleţe 100 g de cartofi. 150 g de praz se curăţă şi se taie rondele. Se pun la fiert cu o linguriţă de coajă rasă de lămâie şi 250 ml de apă. Se condimentează şi se adaugă 50 g de smântână 12% grăsime. Se adaugă un gălbenuş de ou şi se amestecă cu o furculiţă. La sfârşit, se presară pătrunjel.
Tu ai încerca dieta cu calciu?

Sursa foto: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter