Anca Lungu dezvăluie cum arată viața ei din Franța și cum își crește copiii: „Nu sunt adepta răsfățului extravagant” / Exclusiv

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 25 aprilie 2023, 17:53

Anca Lungu s-a mutat în Franța, de câțiva ani, alături de familia ei. Vedeta și-a schimbat viața, aproape radical. Este fericită, s-a acomodat și își crește copiii așa cum își dorește, asta pentru că are suficient timp pentru ei.

Anca Lungu s-a mutat de 5 ani în Franța
Anca Lungu s-a mutat de 5 ani în Franța

Mai mult, ca să nu stea departe de „dragostea” ei, jurnalismul, Anca Lungu a găsit o metodă inedită de a face și acest job. Realizatoarea emisiunii „Viața are gust”, ce se difuzează în fiecare duminică de la 11.00, la Prima TV, își filmează fiecare ediție în locații diferite din Franța. Căsătorită cu Harry Arampatzis, un milionar grec, vedeta PRIMA TV mărturisește că nu îi plac extravaganțele și este genul de om care se bucură și se hrănește cu lucruri simple.

Anca Lungu s-a mutat de 5 ani în Franța. Vedeta e fericită alături de soț și cei doi copii

Despre cum arată o zi de filmări pentru emisiune, sau cum e viața ei, Anca Lungu ne-a dezvăluit în interviul acordat în exclusivitate pentru UNICA.RO.

Anca, om de televiziune, jurnalist și Prințesă. Viața ta este acum departe de România. Îți este dor? Ce îți lipsește cel mai mult?

Dacă te referi la Prințesa Polonic, la început spuneam că e un alter ego. Acum pot spune că nu reprezintă nimic altceva decât numele blogului meu de gătit și o personificare a generozității mele pe care am moștenit-o de la bunica maternă.

Polonicul nu e o ustensilă cu care gătești, ci una cu care împarți, iar mie îmi place să fac asta, indiferent dacă e vorba de rețete sau de povești. Nu mă identific ca fiind prințesă, în schimb mă identific cu meseria de jurnalist.

 Anca Lungu își filmează emisiunea de la Prima Tv, în Franța
Anca Lungu își filmează emisiunea de la Prima Tv, în Franța

S-a întâmplat să devin om de televiziune, dar cred că aș fi putut să-mi construiesc o carieră și în presa scrisă, pentru că ceea ce-mi place să fac cu adevărat este să spun povestea. Indiferent dacă am o cameră în față sau un stilou în mână.

Îmi place să caut povești, să le trec prin filtrele mele și să le spun mai departe. Îmi plac oamenii și cred că asta îmi lipsește cel mai mult: căldura și umorul românilor.

Anca Lungu, despre emisiunea de la Prima TV: „E o încununare a anilor petrecuți departe de micul ecran și care nu au fost ‘o pauză'”

 Anca Lungu prezintă și rețete ale românilor stabiliți în sudul Franței
Anca Lungu prezintă și rețete ale românilor stabiliți în sudul Franței

Emisiunea de la PRIMA TV, ”Viața are gust”, pe care o realizezi – tu fiind în Franța, este cumva ca un cordon prin care rămâi legată și de pământurile natale?

Cordonul prin care rămân legată de România e mai puternic decât atât. Mă refer la originile mele, la limba română pe care o vorbesc copiilor mei, la familia și prietenii cu care mențin o legătură strânsă.

“Viața are gust” e mai degrabă o încununare a anilor petrecuți departe de micul ecran și care nu au fost “o pauză”. Dimpotrivă, au fost 5 ani de analiză, autocunoaștere și dezvoltare personală. Mi-a fost dor de meseria mea și mi-am dorit să creez un produs media dintr-o poziție autentică.

Cum ți-a venit ideea acestei emisiuni?

Trebuie să mulțumesc pentru asta comunității mele de pe Instagram. Am primit foarte multe mesaje de mulțumire de-a lungul timpului pentru că aleg să împart cu ei frumusețea vieții de aici.

Foarte mulți mi-au cerut vlogguri sau chiar o emisiune în care să poată vedea mai mult și din care să afle mai multe informații. Mesajele lor m-au inspirat.

Anca Lungu și poveștile românilor stabiliți în sudul Franței

Anca Lungu ține permanent legătura cu familia din România
Anca Lungu ține permanent legătura cu familia din România

Este un mix de ingrediente. Ne explici?

Așa este. “Viața are gust” nu e doar despre mâncare și rețete, e despre hrană pentru toate simțurile. Mâncarea e doar un pretext pentru a afla poveștile fascinante din spatele rețetelor, restaurantelor sau bucătarilor, dar și poveștile românilor care s-au stabilit aici, în Sudul Franței.

Cum arată o zi din viața ta acum?

Dacă vorbim despre o zi din timpul filmărilor, atunci e o zi foarte plină. Se filmează de dimineață până seara pentru fiecare ediție, de fiecare dată într-un loc nou, cu oameni noi și povești diferite.

Recunosc că aceste zile sunt solicitante pentru că sunt foarte prezentă, atentă la detalii și conectată la energia oamenilor cu care intru în contact. Sunt zile grele, dar foarte frumoase și bogate din punct de vedere al experiențelor pe care le trăiesc.

Ca și femeie, crezi că Franța are mai multe de oferit la capitolul estetică, modă, servicii de beauty?

Cred că Franța are multe de oferit la un capitol mult mai important. Mă gândesc acum la modelul de feminitate promovat aici. Îmi place mult ce văd la franțuzoaice: naturalețea lor, aerul relaxat dar îngrijit, stilul simplu, minimalist și elegant în același timp.

„Nu sunt adepta răsfățului extravagant. Sunt genul de om care se bucură și se hrănește cu lucruri simple”

Care a fost cel mai extravagant răsfăț pe care ți l-ai oferit de când ești plecată?

Nu sunt adepta răsfățului extravagant. Sunt genul de om care se bucură și se hrănește cu lucruri simple. E suficient să-mi cumpăr un buchet de flori, să fac o baie cu spumă, să fac o plimbare în natură, să iau masa la un restaurant bun sau să organizez un picnic în familie. Pentru toate aceste mici bucurii sunt întotdeauna recunoscătoare.

Ai doi copii minunati. Care este cea mai mare dorință a ta legată de viitorul lor?

Mulțumesc mult! Îmi doresc să fie sănătoși și fericiți, iar pentru asta le sunt alături și îi ghidez cum mă pricep mai bine. Pun umărul la clădirea inteligenței lor emoționale și le creez obiceiuri sănătoase legate de alimentație, mișcare și somn.

Foto: Prima TV / Arhivă personală

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter