Ciorba de miel este cu siguranță unul dintre cele mai așteptate preparate de pe masa de Paște. De oricei, românii mănâncă ciorbă de miel de Paște, astfel că cei care se ocupă cu pregătirea preparatelor pentru această sărbătoare fac tot posibilul pentru a pune pe masă cea mai bună ciorbă.
Carnea de miel este una puțin mai pretențioasă, așa că ori trebuie să știi cum să o gătești, ori să ai la îndemână câteva rețete care să îți vină în ajutor. Și asta pentru că mielul are un gust mai aparte, iar foarte multe persoane nu îl agrează.
Ciorbe de miel de Paşte. Rețete ușoare
Dacă încă nu ai găsit rețeta perfectă de ciorbă pentru Paște, încearcă una dintre acestea. Cu siguranță vei primi doar complimente de la cei care o o vor mânca.
Această rețetă de ciorbă specifică Paștelui se face în 2 ore, iar invitaților nu le va ajunge o singură porție. Carnea iese fragedă, iar zeama extrem de gustoasă.
Tarhonul este ingredientul secret atunci când vrei să prepari astfel de ciorbă și să ascunzi puțin din aroma specifică acestui tip de carne. Specifică Ardealului, ciorba de miel cu tarhon este un deliciu pe care oricine îl poate pregăti pentru familie și prieteni, dacă urmează această rețetă.
Ingrediente:
400 g carne miel (tăiată cuburi)
1 lingură untură sau ulei de floarea soarelui
1 ceapă medie
1 cățel de usturoi
2 morocvi medii
2 păstârnaci medii
1 cartof mediu tăiat cubulețe
jumătate de cană de mazăre
3-4 fire de tarhon proaspăt sau 1 lingură de tarhon uscat
Fără doar și poate, această ciorbă este cel mai ușor de făcut, cea mai gustoasă și cea mai apreciată. Este gata în 75 de minute, iar invitații la masa de Paște nu se vor mai sătura. Secretul acestei ciorbe delicioase: verdeața și smântâna!
Această rețetă nu vă va ține mult în bucătărie, iar rezultatul este atât de bun, că veți mai face câte o porție chiar și după Paște.
Orice rețetă veți alege, nu veți avea cum să dați greș. Chiar și cei mai mofturoși invitați se vor bate pe îîncă o porție, iar cei care spun că nu mănâncă carne de miel își vor schimba rapid gusturile.