Vedete activiste, la Hollywood şi în România

De Viva.ro, pe

Ne imaginăm că viaţa vedetelor e perfectă şi că acestea nu au nici o nemulţumire. Că îşi petrec zilele în lux, mergând de la o petrecere la alta. Celebrităţile rămân însă conectate la ceea ce se întâmplă în lume şi se implică în probleme precum războiul, ecologia şi nedreptatea faţă de cei slabi. Şi, atunci când e nevoie, ies în stradă.

PROTESTATARUL, VEDETĂ DE COPERTĂ

Nu doar în România, ci şi în Statele Unite şi în multe alte ţări, vedetele s-au transformat în oameni obişnuiţi şi şi-au strigat nemulţumirea alături de ceilalţi cetăţeni. Mai mult decât la noi, SUA a fost inundată în ultimii ani de valuri de proteste, iar vedetele nu s-au ferit să ara­te de ce parte a baricadei se află. „Iubesc Occupy Wall Street. Aşa cum spunea John (n.r. John Lennon), un singur erou nu poate reuşi. Fiecare dintre noi trebu­ie să ne transformăm în eroi. Şi voi sun­teţi! Mulţumesc! Cu dragoste, Yoko”, scria Yoko Ono pe Twitter în 2011, anul în care au izbucnit protestele Occupy.
Mişcarea Occupy Wall Street a avut şi alţi susţinători importanţi, printre care Kanye West, Russell Brand, Alec Baldwin şi Susan Sarandon. În acelaşi timp, de cealaltă parte a oceanului, Vivienne Westwood şi Thom Yorke, so­listul Radiohead, erau prezenţi în mul-ţimea adunată în faţa Bursei din Lon­dra, la mişcarea Occupy London. Valul de proteste Occupy a devenit atât de amplu, încât revista Time a declarat că personalitatea anului 2011 este Protes­tatarul, titlu obţinut în anii trecuţi de oameni precum Barack Obama, Mark Zuckerberg, Vladimir Putin, Bill Clinton şi Papa Ioan Paul al II-lea.
Citeşte continuarea articolului pe site-ul Viva.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter