Costel Băloiu din „Pistruiatul”, poveste de viață ca-n filme. Suma derizorie pe care a primit-o pentru drepturi de autor: „36 de bani pe oră”

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 22 mai 2023, 16:58

Costel Băloiu a jucat în rolurile principale din serialul „Pistruiatul” și din filmul „Roșcovanul”, pentru care este și cunoscut, precum și în câteva roluri secundare din filmele „Nemuritorii”, „Pentru patrie”, „Melodii, melodii”, „Noi, cei din linia întâi” și „Garda personală”. Deși a cunoscut de mic succesul, viața l-a dus pe drumuri dificile, departe de actorie.

Fostul actor a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA, unde a făcut mărturisiri dureroase despre fiul pierdut, soția de care a divorțat după doar câțiva ani de mariaj, dar și despre finanțele primite într-un an din drepturi de autor.

Costel Băloiu, o poveste de viață ca-n filme

Avea doar 13 ani când a primit rolul principal în filmul „Pistruiatul”, cu care a câștigat inimile tuturor românilor. După aceea a mai apărut în câteva producții, însă ajuns la maturitate, Costel Băloiu nu și-a continuat cariera de actor și a avut alte locuri de muncă.

Acum are 64 de ani și o poveste de viață demnă de marile filme de la Hollywood. S-a căsătorit la 18 ani, dar a divorțat la scurt timp. Nici a doua căsnicie nu s-a dovedit a fi una de succes. Însă, norocul i-a surâs cu cea de a treia soție, care îi este în continuare alături.

După ce a terminat armata a lucrat ca șofer de taxi, iar mai apoi a ajuns să conducă tiruri. Și în prezent, Costel Băloiu este șofer.

Citește și: Câți bani primesc concurenții pentru participarea la America Express 2024? Aris și Alexia Eram, cel mai bine plătiți de Antena 1

Citește și: Eliminare surprinzătoare la Survivor România. Una dintre favorite pleacă acasă înainte de finală. Câți bani a câștigat de la Pro TV

Nu și-a mai văzut fiul din anul 1999

Costel Băloiu a dezvăluit că nu și-a mai văzut fiul din anul 1999, acesta locuind în Canada, după ce s-a mutat acolo cu mama sa, pe când era doar un adolescent.

„Băiatul e plecat în Canada de ani de zile. A fost o tentativă, l-a adus Andreea Marin la „Surprize, Surprize”. Dar eu personal am fost tare dezamăgit. Când l-am auzit că vorbește prost, când am auzit, „tata ce e aia? Cum se spune la asta?”. Măi băiatule, tu indiferent unde trăiești, tu ești român. Asta m-a necăjit foarte tare. Pentru mine și pentru cei de acolo unde stai tu, ești un outsider (un străin), indiferent ce vei face cu viața ta. Tu nu ești cetățean canadian, ești român. Că ai niște acte, că a plecat la 11-12 ani, dar tu în sufletul tău și în felul tău de a fi tot român vei fi, indiferent unde te vei duce. Și nu i-a convenit. A plecat. Nici nu mai știu ce face”, a povestit fostul actor, care a precizat că nu a mai vorbit cu fiul său din anul 1999.

Costel Băloiu nu știe nici măcar dacă în tot acest timp a devenit bunic.

„Pentru copilul tău faci tot ce poți tu, cu puterile tale, muncești, faci orice. Dar dacă el nu vrea, nu ai ce să faci. Și eu am renunțat de mult să mă mai gândesc ce face”, a mai spus Costel Băloiu.

Citește și: Cum a slăbit Mădălin Ionescu 12 kg în trei luni. „Dieta este celebră, este cunoscută în toată lumea!”

Citește și: Kamara, mesaj neașteptat, după ce colegul lui de la Survivor, Ionuț Iftimoaie, a fost dat în judecată: „Jocul s-a încheiat”

Costel Băloiu, despre câștigurile din drepturi de autor

Fostul actor a primit pentru rolul din „Pistruiatul” 100.000 de lei vechi, bani care nu valorau prea mult la acea vreme.

„Banii se dădeau cu țârâita – când se făcea 5% din filmare, 10%, 15%. Și veneau așa pe bucățele. Nu au venit toți banii odată. Și normal că s-au dus. Nici mama nu i-a gestionat foarte bine.

Întrebat de Adrian Artene dacă mai primește ceva din drepturile de autor, Costel Băloiu a răspuns: „Primii bani pe care i-am primit au fost 120 de lei, într-un an de zile. Nu mi-a venit să cred”.

Potrivit fostului actor, primește 36 de bani pentru ora de difuzare.

„Eu nu stau să mă tocmesc, nu-mi convine, pa”, a mai spus Costel Băloiu.

Ultima dorință a lui Costel Băloiu

Costel Băloiu a dezvăluit că și-a rugat apropiații să facă un ultim lucru pentru el, atunci când va înceta din viață.

„Nu mai stau să mă gândesc la nu știu ce schimbări în viața mea. Sper doar să fiu sănătos și să mă țină Dumnezeu cât o vrea. Și restul om vedea. Oricum le-am spus tuturor: când o fi să mor, să-mi puneți o lanternă mică, că mie mi-e teamă cu întunericul, un pachet de țigări și o brichetă. Nu știu ce puneți voi acolo, dar cu limbă de moarte las”, a afirmat Costel Băloiu.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Costel Băloiu, actorul care i-a dat viață simpaticului „Pistruiatul”

Sursă foto: Captură video, Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter