Shakira va fi trimisă în judecată pentru evaziune fiscală de 14,5 milioane de euro

De Unica.ro, pe

Shakira a pierdut apelul și va fi judecată în Spania pentru evaziune fiscală. Artista ar fi fraudat fiscul spaniol cu 14,5 milioane de euro.

O instanță din Barcelona a respins apelul făcut de Shakira pentru a evita procesul și a susținut hotărârea unei instanțe inferioare din iulie 2021. Judecătorul a transmis atunci că există suficient dovezi pentru ca artista să fie dată în judecată în Spania pentru evaziune fiscală.

Citește și: Cum a dat jos Adriana Bahmuțeanu aproape 20 kg: „E ultima invenție în materie de slăbit! E brevetată!”

Ileana Badiu a pierdut 8 sarcini înainte să devină mamă

„Lebăda neagră” de la Cannes 2022. Cum a apărut Bella Hadid pe covorul roșu

Cea mai nereușită ținută de la Festivalul de la Cannes 2022

Shakira, acuzată că a fraudat statul cu 14,5 milioane de euro

Procurorii spanioli susțin că Shakira nu și-a plătit impozitele în valoare de 14,5 milioane de euro pe veniturile obținute între 2012 și 2014.

De asemenea, magistrații susțin că artista a locuit în Catalonia în perioada respectivă, în timp ce avocații acesteia spun că ea s-a mutat în Spania abia în 2015 și și-a onorat toate datoriile către stat.

Conduita Shakirei în chestiuni fiscale a fost mereu impecabilă în toate țările în care a datorat taxe și ea a avut încredere și a urmat cu fidelitate recomandările celor mai buni specialiști și consilieri, au transmis aceștia într-un comunicat.

Instanța nu a stabilit deocamdată o dată pentru începerea procesului, dar Shakira a transmis că va continua să-şi apere nevinovăţia la tribunal, potrivit Agerpres.

Echipa de avocaţi va continua să o apere pe artista columbiană „prin prezentarea de argumente juridice, dovezi şi rapoarte ale unor experţi din domeniul fiscal”.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter