Care au fost ultimele cuvinte ale Halynei Hutchins, femeia împușcată mortal de Alec Baldwin

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Marți, 28 iunie 2022, 13:31

Actorul Alec Baldwin (63 de ani) a împușcat mortal o femeie și a rănit un bărbat pe platourile de filmare ale peliculei „Rust”, pe 21 octombrie 2021. Halyna Hutchins avea 42 de ani și era directorul de imagine al filmului. Fiul Halynei, Andros (9 ani), nu a mai vorbit timp de două zile după decesul mamei sale.

Care au fost ultimele cuvinte ale Halynei Hutchins, femeia împușcată mortal de Alec Baldwin

La câteva secunde după ce a fost împușcată, Halyna a căzut în brațele electricianului Serge Svetnoy și a spus: „Nu-mi mai simt picioarele. Asta n-a fost bine. N-a fost deloc bine”. „Ce naiba s-a întâmplat?”, a întrebat actorul după ce a apăsat pe trăgaci. Alec, Halyna și Joel Souza, regizorul peliculei, se pregăteau pentru o scenă în care actorul urma să tragă.

„Deci, presupun că am să scot arma, trag de ea și fac bang”, a spus actorul. Imediat apoi, Alec a tras. Același glonț care a lovit-o pe Halyna în piept l-a rănit și pe Joel. Atât Halyna, cât și Joel au fost transportați la spital, însă femeia nu a supraviețuit. Între timp, Joel, care a fost lovit în umăr, a fost externat din spital. „Ce naiba a fost asta? Arde!”, ar fi spus Joel după ce a fost lovit.

În ziua tragediei, responsabili cu armele de pe platou au fost asistentul de regie Dave Halls și armuriera Hannah Gutierrez-Reed (24 de ani). Hannah era cea care trebuia să se asigure că arma nu avea muniție, iar Dave a fost cel care i-a înmânat pistolul lui Alec, asigurându-l că nu era încărcat. Alec, Dave și Hannah sunt investigați în prezent de către autorități.

Hannah a fost descrisă drept „fără experiență și novice” de o sursă din cadrul echipei de producție a filmului. „Era puțin neglijentă cu armele, jucându-se din când în când cu ele”, a declarat o sursa pentru Daily Mail. Tatăl tinerei, Thell Reed (78 de ani), este un celebru cascador de la Hollywood. Hannah și-a început pregătirea ca armurier la vârsta de doar 16 ani.

În anul 2019, Dave Halls a fost concediat din echipa de producție a filmului „Freedoms Path” din cauza neglijenței. „Halls a fost dat afară de pe platou imediat după focul de armă tras cu recuzita. Producția nu a început până când Dave n-a părăsit scena”, a declarat producătorul filmului.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Alec Baldwin, mesaj după ce a omorât-o accidental pe Halyna Hutchins: „Inima mea e frântă”

Fiica lui Paul Walker, Meadow, s-a căsătorit. A fost condusă la altar de actorul Vin Diesel

Salma Hayek, apariție rară alături de unica ei fiică, Valentina, la premiera filmului „Eternals”

„Regizorul-șef îl certa frecvent pe Dave pentru faptul că-i lăsa pe actori să plece fără să returneze recuzita, inclusiv armele, și pentru că nu făcea anunțurile de siguranță”, a declarat Maggie Goll, realizatoare de arme de recuzită. În plus, colegii lui Dave erau deranjați de atingerile sale. „Nimic dus la extrem, dar colegii, indiferent de gen și dispoziție, erau stânjeniți de atingerile lui Dave pe spate, talie, umeri, etc.”, a adăugat Maggie Goll.

Legea și restricțiile de siguranță ale industriei de film interzic existența muniției reale pe platoul de filmare. Dacă aceste principii ar fi fost respectate, accidentul ar fi putut fi evitat.

Halyna Hutchins s-a născută în 1979, în Ucraina, și a crescut într-o bază militară sovietică. Și-a început cariera ca jurnalist de investigații, apoi s-a mutat în Los Angeles pentru a urma o carieră în cinematografie.

La început, Halyna a lucrat ca asistent de producție și electrician, după care a urmat cursurile Institutului American de Film, unde a obținut o diplomă de Master în Fine Arts, informează Hotnews. În 2019, Halyna a fost numită o „stea în devenire” de către revista American Cinematographer. 

Alec Baldwin și soția lui, Hilaria Baldwin (37 de ani), au împreună șase copii, Carmen (8 ani), Rafael (6 ani), Leo (5 ani), Romeo (3 ani), Eduardo (1 an) și Lucia (6 luni). Actorul mai are o fiică, Ireland (26 de ani), din primul mariaj cu actrița Kim Basinger (67 de ani).

Foto: Instagram; Profimediaimages.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter