Alec Baldwin riscă o pedeapsă mult mai mică, dupa uciderea regizoarei Halyna Hutchins. Decizia procurorilor

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 21 februarie 2023, 09:56

O parte din acuzațiile aduse lui Alec Baldwin, în urma împușcăturilor produse pe platourile de filmare ale peliculei „Rust”, au fost retrase. Actorul este în continuare acuzat de omor involuntar.

Baldwin nu mai riscă acum cinci ani de închisoare pentru moartea directoarei de imagine Halyna Hutchins, după ce procurorii au renunțat la acuzațiile de neglijență în formă agravantă.

Cazul Halyna Hutchins: Alec Baldwin, pedeapsă mai mică, după ce procurorii au renunţat la circumstanţa agravantă

Această circumstanță a fost contestată de avocații actorului, pe motiv că se invocă o lege din New Mexico ce nu era în vigoare în momentul accidentului.

În cele din urmă, procurorii au renunțat la aceste acuzații, „pentru a nu pierde timpul”, notează People.

Astfel, actorul a scăpat de o pedeapsă de cinci ani de închisoare. Totuși, Alec Baldwin riscă în continuare 18 luni de închisoare, dacă este găsit vinovat pentru omor involuntar.

De aceeași acuzație a scăpat și armuriera Hannah Gutierrez-Reed.

„Pentru a evita alte distracții litigioase ale domnului Baldwin și ale avocaților săi, procurorul Districtual și procurorul special au renunțat la acuzațiile privind armele de foc pentru acuzațiile de omor involuntar pe platourile de filmare ale peliculei „Rust””, a anunțat purtătorul de cuvânt al procurorului districtual din Santa Fe.

„Prioritatea procurorilor este aceea de a se face dreptate, și nu de a asigura ore facturabile pentru avocații din marile orașe”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Alec Baldwin și Hannah Gutierrez-Reed au fost acuzați inițial de două capete de acuzare pentru omor involuntar în legătură cu moartea Halynei, în octombrie 2021. Actorul se mai confruntă cu un proces civil intentat de părinții și sora directoarei de imagine.

Citește și: Poliția a publicat filmări realizate la scurt timp după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins VIDEO

Citește și: Alec Baldwin a ajuns la o înțelegere cu familia Halynei Hutchins

Citește și: Alec Baldwin, acuzat de omor involuntar după uciderea regizoarei Halyna Hutchins. Ce pedeapsă riscă

Citește și: Matt Hutchins, soțul regizoarei de imagine Halyna Hutchins, furios pe Alec Baldwin

Actorul nu știa că există gloanțe adevărate în arma sa

Actorul a declarat, prin intermediul avocaților săi, că nu a știut că există gloanțe adevărate în pistolul pe care îl folosea la filmarea peliculei „Rust”.

„Domnul Baldwin nu avea niciun motiv pentru a crede că există un glonț adevărat în armă – sau oriunde altundeva pe platou. S-a bazat pe profesioniștii cu care lucra, care l-au asigurat că arma nu avea gloanțe adevărate. Va lupta împotriva acestor acuzații și va câștiga”, a declarat avocatul lui Alec Baldwin, Luke Nikas.

Filmul „Rust” va intra din nou în producție în primăvara acestui an, la mai mult de un an după ce Halyna Hutchins a fost ucisă pe platourile de filmare, în octombrie 2021.

Rust Movie Productions a anunțat că regizorul Joel Souza, care a fost rănit în timpul împușcăturilor, se află printre membrii originali ai producției care se vor întoarce pentru a termina filmul.

De asemenea, soțul Halynei, Matthew Hutchins, se va alătura producției ca producător executiv, împreună cu producătorul niminalizat la Oscar, Grant Hill.

Alec Badwin va reveni în rolul principal.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Alec Baldwin

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter