Acuzațiile împotriva lui Alec Baldwin în cazul uciderii directorului de imagine Halyna Hutchins au fost retrase

De Oana Savin, pe

Alec Baldwin (65 ani) a scăpat, momentan, de acuzațiile ce i-au fost aduse în cazul uciderii directorului de imagine Halyna Hutchins. Anunțul a fost făcut de avocații actorului.

Baldwin și Hannah Gutierrez-Reed, armurierul filmului Rust, au fost acuzați anterior de omor involuntat. Deși celebrul actor a scăpat, acuzațiilr împotriva lui Gutierrez-Reed rămân neschimbate.

Acuzațiile împotriva lui Alec Baldwin au fost retrase

Avocații lui Alec Baldwin, Luke Nikas și Alex Spiro, au declarat că sunt mulțumiți de decizia luată de autorități în cazul clientului lor.

„Suntem mulțumiți de decizia de a respinge cazul împotriva lui Alec Baldwin și încurajăm o anchetă adecvată a faptelor și circumstanțelor acestui tragic accident”, a afirmat avocații pentru People.

Baldwin urma să apară în instanță pe data de 3 mai. În luna februarie, actorul a depus o pledoarie de nevinovăție la tribunalul din New Mexico și a renunțat la dreptul de a se prezenta în instanță pentru audierea sa inițială, în acest caz.

Citește și: Alec Baldwin riscă o pedeapsă mult mai mică, dupa uciderea regizoarei Halyna Hutchins. Decizia procurorilor

„Noi fapte au fost dezvăluite care necesită investigații suplimentare și analize criminalistice în cazul împotriva lui Alexander ”Alec” Rae Baldwin. În consecință, nu putem proceda în constrângerile actuale și a faptelor și dovezilor predate de organele de drept în forma lor existentă”, au declarat procurorii speciali Kari T. Morrissey și Jason J. Lewis.

„Prin urmare, vom respinge acuzațiile de omor involuntar împotriva domnului Baldwin pentru a efectua o investigație suplimentară. Această decizie nu îl absolvă pe domnul Baldwin de vinovîăție penală și acuzațiile pot fi depuse din nou. Ancheta noastră ulterioară va rămâne activă și în desfășurare”, au precizat cei doi procurori.

Citește și: Alec Baldwin a ajuns la o înțelegere cu familia Halynei Hutchins

Halyna Hutchins, ucisă pe platourile de filmare

Halyna Hutchins (42 ani) a fost împușcată și ucisă pe platourile de filmare ale peliculei Rust, pe data de 21 octombrie 2021, după ce un pistol recuzită ținut de Alec Baldwin s-a dovedit a conține cartușe reale. În incident a fost rănit și regizorul Joel Souza.

Citește și: Alec Baldwin, dat din nou în judecată. Trei membri ai echipei „Rust” îl acuză de stres posttraumatic în urma împușcăturilor

Pe de altă parte, Baldwin susține că el nu a apăsat pe trăgaci.

În octombrie 2022, Baldwin și alți producători ai filmului au soluționat un proces pentru omor din culpă intentat de soțul Halynei, Matthew Hutchins. Odată cu încheierea unui acord, echipa a fost de acord să finalizeze filmul, cu văduvul cinematografei ca producător executiv, împreună cu producătorul nominalizat la Oscar, Grant Hill și directorul de imagine Bianca Cline, lucrând în locul lui Hutchins.

Citește și: Poliția a publicat filmări realizate la scurt timp după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins VIDEO

Cline își va dona salariul din această producție către organizații caritabile în numele Halynei, în timp ce un documentar despre viața regretatului director de imagine este în lucru.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Alec Baldwin

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter