Alec Baldwin, dat din nou în judecată. Trei membri ai echipei „Rust” îl acuză de stres posttraumatic în urma împușcăturilor

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 28 februarie 2023, 13:18

Alec Baldwin se confruntă cu un nou proces. Trei membri ai echipei filmului „Rust” susțin că suferă de stres posttraumatic și anxietate, în urma împușcăturilor care au ucis-o pe Halyna Hutchins.

Incidentul a avut loc în clădirea unei biserici de la ferma Bonanza Creek, în apropiere de Santa Fe. Atunci, actorul a tras un foc de armă care a rănit-o mortal pe Hutchins.

Alec Baldwin, dat din nou în judecată după incidentul în care Halyna Hutchins a murit

Trei membri ai filmului „Rust” l-au dat în judecată pe Alec Baldwin și producătorii peliculei, susținând că suferă de anxietate și au simptome de stres posttraumatic din cauza împușcăturilor de pe platourile de filmare.

Incidentul a avut loc în octombrie 2021, când Baldwin a tras cu arma, glonțul ucigând-o pe Halyna Hutchins și rănindu-l pe regizorul Joel Souza.

Actorul a negat că ar fi apăsat pe trăgaci, însă procurorii l-au acuzat de omor involuntar pentru că a tras cu arma în timp ce era îndreptată spre Hutchins.

Cei trei membri ai echipei care au întocmit dosarul de judecată sunt Ross Addiego, operatorul șasiului rulant, Doran Curtin, asistentul designerului de costume și Reese Price, supervizor al echipajelor de prindere, notează Daily Mail.

Cei trei se aflau în apropierea lui Alec Baldwin în momentul în care arma s-a descărat și au suferit „răni de explozie din cauza sunetului asurzitor al împușcăturii.

Hutchins a căzut la podea în fața lui Curtin: „A privit șocată cum Hutchins duce mâna la abdomen”, se arată în documentele depuse la tribunal.

„Reclamanta Curtin și-a pus mâinile pe abdomenul lui Hutchins, încercând să găsească sursa durerii lui Hutchins și să-și dea seama ce se întâmplă. Pe măsură ce haosul continua, reclamanta Curtin a fost scoasă din Biserică. Odată ajunsă afară, s-a prăbușit din cauza efectelor exploziei și a șocului împușcăturii”, se mai arată în acuzațiile aduse lui Baldwin și a producătorilor filmului „Rust”.

Procesul îi acuză, de asemenea, pe producători că au angajat persoane care au fost obiectul unor plângeri anterioare în ceea ce privește siguranța, precum David Halls, primul asistent de regizor, și armurierul Hannah Gutierrez Reed, căreia „îi lipsește experiența”, întrucât producătorii au fi vrut o „producție rapidă și ieftină”.

Hannah Gutierrez Reez, acuzată de omor involuntar

La fel ca Alec Baldwin, Gutierrez Reed a fost acuzată de omor involuntar, riscând să fie condamnată la 18 luni de închisoare. Ambii au pledat „nevinovat”.

Femeia a încărcat din greșeală un cartuș adevărat în arma cu care Alec Baldwin a tras și a criticat producătorii filmului că nu au oferit mai mult timp pentru antrenamentul cu armele de foc.

Baldwin este acuzat că nu a acordat atenție în timpul antrenamentului cu arme, că nu s-a asigurat că arma nu a fost încărcată cu un glonț adevărat și pentru că a descărcat cartușul.

Văduvul lui Hutchins, Matthew, a intentat un proces în urmă cu un an și a fost de acord, în octombrie, care permite finalizarea filmului.

Citește și: Poliția a publicat filmări realizate la scurt timp după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins VIDEO

Citește și: Alec Baldwin riscă o pedeapsă mult mai mică, dupa uciderea regizoarei Halyna Hutchins. Decizia procurorilor

Citește și: Alec Baldwin a ajuns la o înțelegere cu familia Halynei Hutchins

Citește și: Alec Baldwin, tată pentru a opta oară

Filmul „Rust” reintră în producție

Săptămâna trecută, Rust Movie Productions a fost de acord să plătească 100.000 de dolari pentru a soluționa o citare de securitate la locul de muncă de la Biroul pentru Sănătate și Securitate Ocupațională din New Mexico.

În primăvara acestui an, pelicula „Rust” va intra din nou în producție. Printre membrii originali ai peroducției se va afla și regizorul Joel Souza, care a fost rănit în incidentul în care Halyna Hutchins și-a pierdut viața.

Producător executiv va fi chiar soțul Halynei, Matthew Hutchins, căruia i se va alătura producătorul Grant Hill.

În rolul principal se va afla tot Alec Baldwin.

Rust spunea povestea unui haiduc în vârstă, Harland Rust, care iese din ascunzătoarea sa pentru a-și salva nepotul, Lucas, în vârstă de 13 ani, după ce adolescentul a fost condamnat la moarte prin spînzurare pentru o crimă accidentală.

Acum fugari, cei doi trebuie să treacă și de inamicul lui Rust, șeriful Wood Helm, cât și de viciosul vânător de recompense Fenton „Preacher” Lang.

Acțiunea se petrece în Kansas, anii 1880.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter