Shakira, urmărită penal pentru fraudă fiscală în Spania

De Oana Savin, pe
Shakira va fi urmărită de către un parchet din Spania, după ce ar fi fraudat fiscul din această țară cu 14.5 milioane de euro. Totuși, artista neagă aceste acuzații.

Parchetul a anunțat-o pe cântăreața columbiană că ancheta a fost finalizată, însă dosarul nu va fi închis, ceea ce înseamnă că va depune o plângere formală împotriva ei în zilele următoare, notează El Pais.

Potrivit procurorilor, Shakira este acuzată că nu și-a plătit impozitele în Spania în perioada în care a fost rezidentă în această țară, adică în tre 2011 și 2014. Artista este anchetată pentru perioada 2012 și 2014 deoarece faptele din 2011 s-au prescris.

Shakira și iubitul ei, Gerard Pique, cu care are doi copii, Sasha și Milan, și-au transferat rezidența fiscală în Spania în 2015.

Pe de altă parte, avocații Shakirei au insistat asupra faptului că cea mai mare parte a veniturilor vedetei au provenit din concerte internaționale în anul 2014 și că aceasta nu a locuit efectiv în Spania mai mult de șase luni din acel an, condiție necesară pentur a fi considerată rezident fiscal în Spania.

Shakira Isabel Mebarak Ripoll, cunoscută sub numele de scenă Shakira, este o cântăreață, textieră, actriță, dansatoare și producătoare columbiană. Ea a debutat la începutul anilor ’90 în țara sa natală, devenind cunoscută pe întregul continent odată cu lansarea albumului Pies Descalzos în anul 1996.

ncepând cu mileniul al treilea, Shakira a devenit cunoscută în întreaga lume grație discului Laundry Service, acesta comercializându-se în peste cincisprezece milioane de unități. Promovarea s-a realizat cu ajutorul unor cântece precum „Whenever, Wherever”, „Underneath Your Clothes” sau „Objection”, primul fiind unul dintre cele mai mari succese comerciale ale deceniului.

Din martie 2011, Shakira se află într-o relație cu fotbalistul Gerard Pique, iar în 2012 a devenit mamă pentru prima dată. Cel de al doilea copil al cuplului, Sasha, s-a născut în anul 2015.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter