Shakira și-a amânat concertul în Israel

De Oana Savin, pe
Cântăreața Shakira și-a amânat concertul pe care trebuia să îl susțină în Israel. În urma anunțului, mișcarea palestiniană he Boycott, Divestment, Sanctions (BDS), care s-a opus acestui recital, şi-a exprimat satisfacţia faţă de gestul artistei.

Data venirii cântăreței Shakira în Israel a fost amânată”, a transmis prin intermediul unui comunicat, producătorul muzical Arbel, însărcinat cu acest concert.

Citește și: Ce sumă colosală a plătit Shakira pentru a scăpa de închisoare

Părțile sunt în discuții pentru a coordona a nouă dată a spectacolului”, se mai arată în comunicat.

Campania Palestiniană pentru Boicot Academic şi Cultural din Israel (PACBI care face parte din mişcarea BDS şi-a exprimat satisfacţia pentru acest gest, dând asigurări că „sute de primării şi organizaţii culturale palestiniene, precum şi mii de simpatizanţi şi activişti ai boicotului (…) i-au cerut Shakirei să-şi suspende” concertul, relatează Times of Israel.

Citește și: Decizie de ultim moment luată de Shakira legată de sănătatea sa

Organizația, care face apel la boicotarea și ruperea relațiilor culturale, comerciale și sportive cu Israelul până când acesta nu se retrage din teritoriile palestiniene, a subliniat că artiștii, „mai ales cei Ambasadori ai Bunei Voințe” cum este Shakira, „au datoria morală de a nu fi complici la acțiunile de încălcare a drepturilor omului”.

Totodată, actriţa americană Natalie Portman a refuzat să meargă luna viitoare în Israel pentru a-şi ridica prestigiosul premiu Génesis, deoarece crede că nu îşi poate vizita ţara natală cu „conştiinţa împăcată”.

Pe de altă parte, Enrique Iglesias a concertat duminică la Tel Aviv în pofida apelurilor la boicot. El a declarat că „urmăreşte politica, asemenea oricărei alte persoane, ceea ce nu înseamnă că nu poate cânta într-o ţară din cauza politicii promovate”.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter