Shakira a fost pusă sub acuzare pentru fraudă fiscală în Spania

De Oana Savin, pe
Shakira a fost pusă sub acuzare pentru fraudă fiscală în Spania, procuratura susținând că artista datorează statului iberic peste 14.5 milioane de euro.

Potrivit procuraturii, această sumă este datorată pentru perioada 2012 -2014, timp în care cântăreața a locuit în nord-estul Cataloniei, relatează Reuters.

Shakira este cea mai recentă vedetă acuzată de fraudă în Spania, după Lionel Messi și Cristiano Ronaldo.

Cântăreața a mai plătit de curând statului iberic suma de 20 milioane de euro, reprezentând datorii și dobânzi din anul 2011.

Acum, Spania îi cere artistei suma de 14.5 milioane euro pentru anii 2012, 2013 și 2014, când Shakira era consiliată de PriceWaterhouseCoopers, companie înlocuită cu EY în decembrie 2017.

În anul 2015, cântăreața columbiană și-a stabilit rezidența fiscală în Spania.

În prezent, procuratura spaniolă anchetează dacă rezidența fiscală a Shakirei în perioada 2011-2014 a fost în Spania și nu în străinătate, așa cum ea a  declarat. Dacă o persoană are sediul fiscal în Spania trebuie să plătească acolo impozitele.

De-a lungul carierei, Shakira a primit numeroase distincţii, printre care două premii Grammy şi 13 Latin Grammy, şi a fost nominalizată la premiile Globul de Aur în 2007, pentru melodia „Despedida”, inclusă pe coloana sonoră a filmului „Dragoste în vremea holerei”, de Mike Newell.

Printre cele mai reuşite colaborări ale cântăreţei au fost cele cu Beyonce şi Wyclef Jean, pentru piesele „Beautiful Liar” şi „Hips Don’t Lie”.

Cel mai recent album de studio al său, al 11-lea, intitulat „El Dorado”, a fost lansat în mai 2017. Albumele Shakirei s-au vândut în peste 70 de milioane de copii pe plan mondial.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter