Shakira acuzată de evaziune fiscală. Suma este colosala

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Miercuri, 08 noiembrie 2017, 16:20
După Regina Elisabeta a II-a și Prințul Charles, un nou scandal zguduie din temelii lumea mondenă, iar de data aceasta este vorba de nimeni alta decât Shakira. Artista, conform publicației “El Confidențial” s-a folosit de tertipluri pentru a nu-și plăti taxele la stat aferente încasărilor din drepturi de autor.

Mai exact, Shakira s-a folosit de paradisul fiscal din Malta pentru a nu-și plăti impozitul pe banii încasați din activitatea sa artistică. Cântăreața de origine columbiană, care locuiește în Barcelona alături de tatăl celor doi copii ai săi, fotbalistul Gerald Pique, apare în acte ca având domiciliul în Bahamas și se pare că a tranzacționat 31,6 milioane de euro în Malta și Luxemburg.

shakira

Aceste date au fost dezvăluite de publicația “Le Monde”, care s-a implicat activ în Paradise Papers, ampla investigația jurnalistică desfășurată de Consorțiul Internațional al Jurnaliștilor de Investigații. Totodată, compania vedetei, Tournesol Limited, are sediul în Malta și nu în Barcelona, acolo unde artista locuiește.

Avocatul vedetei, Ezequiel Camerini, a justificat toate aceste acțiuni ale vedetei, declarând pentru sursa citată că se află în tot dreptul legal să acționeze astfel, întrucât Shakira are concerte în țări diferite și, în plus, își petrece mare parte din timp în SUA, că parte din juriul emisiunii The Voice. În plus. gestionarea celor 31,6 milioane de euro se realizează, începând cu anul 2007, prin societatea malteză Turnesol Limited, care, conform declarației avocatului, „îndeplinește toate cerințele legale să funcționeze că atare“.

Shakira

Se pare că anularea primul concert al Shakirei din turul mondial El Dorado, ar fi avut legătură cu acest aspect. Cu puțin timp înainte că numele artistei să fie vehiculat în actele care însoțesc ancheta paradisului fiscal maltez, Shakira și-a anulat concertul în Germania pe motiv că medicul i-ar fi recomandat pauză vocală că urmare a forțării excesive a vocii.

Citește și – Dovada că Shakira şi Pique nu s-au despărţit! Iată cum s-au pozat cei doi!

Citește și – Ce a declarat Shakira in exclusivitate pentru revista Unica

Sursă foto: Hepta, Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter