Profesorul de actorie Puiu Șerban, acuzat de studenții de la UNATC de „abuz de putere, hărțuire și sexism”. Cum a răspuns soțul actriței Alexandrei Velniciuc

De Unica.ro, pe

Alexandra Velniciuc și soțul ei, Puiu Șerban, cadru didactic în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale (UNATC) și director artistic al Teatrului Elisabeta din București, se află în mijlocul unui scandal după ce mai mulți studenți de-ai profesorului s-au sesizat în urma unor declarații controversate făcute de acesta.

Totul a pornit de la dezvăluirile făcute de Puiu Șerban în cadrul podcastului “Acasă la Măruță”, de pe Youtube, unde acesta povestește cum a început relația lui cu Alexandra. Cei doi s-au cunoscut pe vremea când ea îi era studentă. Puiu spune că un coleg i-a atras atenția asupra frumuseții Alexandrei.

“A venit la mine Liviu Lucaci, care acum este prof. univ. dr. și este rectorul universității și mi-a zis: bă, ai una bună rău de tot, blondă, la tine în clasă.

Zic „cine, mă?”

-„Aia, fii-sa lui Velniciuc, mă.”

-„Cine, mă, îngâmfata aia? Ia-ți-o, bă, ți-a transfer la tine în clasă. Dă-o…”

-“Bă, nu fi bou că arată super! E foarte tare!”

Și așa mi-a…dacă îi place lui Lucaci, ia să mă uit și eu un pic mai bine.”, a declarat Puiu Șerban în cadrul podcastului.

În urma acestor declarații, mai mulți studenți la UNATC au trimis mailuri pe adresa publicației culturaladuba.ro în care au reclamat comportamentul abuziv al profesorului Șerban Puiu și mărturisirile sale din podcastul găzduit de Măruță.

Nu credem că un astfel de comportament ar mai trebui tolerat în facultățile de teatru. Toată hărțuirea, abuzul de putere și sexismul pe care le oferă domnul profesor Puiu trebuie semnalate și făcute publice, tocmai pentru a opri un flux abuziv care se întâmplă de generații.

Domnul Puiu, care se află într-o poziție de putere și pe care nu se sfiește să o arate, continuă să abuzeze studente într-o facultate în care vulnerabilitatea este deja exploatată și statutul studentelor este unul redus doar la „bunăciune” – este unul dintre mesajele primite de publicația amintită mai sus.

Profesorul de actorie Puiu Șerban, acuzat de studenții de la UNATC de "abuz de putere, hărțuire și sexism". Cum a răspuns soțul actriței Alexandrei Velniciuc

Citeşte şi: Cine este iubita lui Mario Mutu, fiul Alexandrei Dinu și al lui Adrian Mutu. „Mama a zis că e frumoasă.”

Citeşte și: Andreea Bălan a dezvăluit ritualul ei de frumusețe. Cum reușește să aibă un ten perfect

Citeşte şi: Shakira, în centrul unui nou scandal. Presa spaniolă o leagă de Iker Casillas

Citeşte şi: Tudor Chirilă a avut un edem pe corzile vocale: „A fost o vară foarte grea”

În urma declanșării acestui scandal, UNATC a transmis un comunicat în care transmite că a consemnat cu îngrijorare afirmațiile făcute de conf. univ. dr. Puiu Șerban în spațiul public” și „condamnă fără echivoc și se delimitează total de aceste declarații publice, lipsite de suport factual și aflate în totală discordanță cu misiunea, valorile și metodele educației artistice” – notează fanatik.ro.

La rândul său, Șerban Puiu și-a prezentat scuzele “tuturor persoanelor care s-au simțit lezate de glumele neinspirate”.

Analizând cu deplină sinceritate şi asumată responsabilitate cele afirmate în podcastul pamflet „Acasă La Măruţă”, am ajuns la concluzia că unele dintre afirmaţiile mele au fost total nepotrivite atât pentru mine, ca profesor, dar mai ales au creat un prejudiciu de imagine instituţiei în care m-am format şi pe care o slujesc de 25 de ani, prin urmare, consider că datorez scuze tuturor colegilor mei de o viaţă.

 Un regret sincer însoţit de empatie adresez tuturor persoanelor care s-au simţit lezate de glumele mele neinspirate; lor le cer scuze în primul rând, asigurându-i că acele nefericite minute din emisiunea-pamflet nu mă reprezintă ca om şi ca profesor – a transmis Puiu.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter