România a ratat calificarea în finala Eurovision 2023. Theodor Andrei nu a impresionat în cea de-a doua semifinală / UPDATE

De Simona Tudorache, pe Ultimul update Vineri, 12 mai 2023, 18:31

UPDATE: România nu s-a calificat în finala Eurovision 2023 care va avea loc sâmbătă, la Liverpool. Theodor Andrei a participat cu piesa „D.G.T. (Off and on)”, dar prestația lui nu a convins. Reprezentantul țării noastre nu s-a clasat în primii 10 concurenți din cea de-a doua semifinală și revine acasă. Cele zece țări calificate în finală, în aceasta seară, sunt: Albania, Cipru, Estonia, Belgia, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia și Slovenia.

Știrea inițială

Theodor Andrei urcă, astăzi, pe scena Eurovision 2023 de la Liverpool, în cea de-a doua semifinală, cu piesa “D.G.T. (Off and on)”, iar evenimentul va fi transmis în direct şi pe canalele TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+, de la ora 22.00.

Cuprins

Concursul Eurovision are loc la M&S Bank Arena, în Marea Britanie, care organizează competiția în numele Ucrainei din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări. Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, se declară nerăbdător să urce pe scenă.

La ce oră intră România în semifinala Eurovision 2023 și cine transmite show-ul

Theodor Andrei va intra în concurs, în a doua semifinală, cu artiștii din Danemarca, Armenia, Estonia, Belgia, Cipru, Islanda, Grecia, Polonia, Slovenia, Georgia, San Marino, Austria, Albania, Lituania, Australia.

„Abia aştept să urc pe scenă, energia mea e la cote maxime şi sunt entuziasmat să arăt întregii lumi un show care se focusează pe valoarea artistică a melodiei. Încurajez pe toţi românii de pretutindeni să voteze cu sufletul pentru tinereţe, pentru o piesă altfel, cu spirit liber, cu dragoste şi cu energie de Rock’N’Roll! Va fi şi emoţionant, şi exploziv simultan.

Vă mulţumesc din suflet pentru toată susţinerea. Votați indicativul 03 la numărul afişat pe ecran. Multă dragoste! Make love not war. Give peace a chance!”, spune Theodor Andrei înainte de semifinală, fără să fie descurajat de faptul că piesa României a fost desființată de televiziunea norvegiană.

„Nu are deloc carismă. Zero dinamism, zero show. E neplăcut să te uiți, chiar doare!“ a declarat un invitat al emisiunii „Adresse Liverpool“, de la televiziunea publică norvegiană NRK, conform Libertatea.ro.

Cea de-a doua semifinală Eurovision 2023 va fi transmită, în direct, astăzi, 11 mai, de la ora 22.00 pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+. Reprezentantul României va urca pe scenă al treilea din concurs și poate fi urmărit, după ora 22:10.

Cine este Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023

Theodor Andrei are 18 ani și reprezintă România la Eurovision 2023, competiție găzduită de Liverpool, după ce a câștigat finala națională, din 11 februarie, cu piesa „D.G.T. (Off and on)”.

Theodor Andrei este cântăreț, textier, orchestrator, actor și a obținut peste 200 de premii la festivaluri naționale și internaționale de muzică. Vezi aici mai multe detalii despre el!

Citeşte și: Theodor Andrei, apariție extravagantă! Reprezentantul României la Eurovision 2023 a uimit la ceremonia „Turquoise Carpet”

Citeşte și: Iana Novac, acuzații grave împotriva organizatorilor Eurovision: „Jocurile erau aranjate! Am făcut scandal, m-am războit și cu cei din TVR” / Exclusiv

De cine poate fi votat reprezentantul României

Românii din țară nu îl pot vota pe Theodor Andrei, conform Regulamentului concursului, dar el poate beneficia de sprijinul fanilor din celelalte țări.

De asemenea, întrucât în cadrul semifinalei Eurovision de astăzi vor fi ascultate și piesele Spaniei, Marii Britanii şi Ucrainei, cei aflați în aceste state pot să-l susțină şi ei pe reprezentantul ţării noastre.

Ce piese participă în cea de-a doua semifinală Eurovision 2023

În semifinala din această seară, pe scenă vor urca artiști din 16 țări. În urma voturilor primite de la public, 10 țări care obțin cele mai bune punctaje se vor califica în marea finală Eurovision 2023, din 13 mai.

Cele 16 țări care vor concura în cea de-a doua semifinală Eurovision 2023 sunt, în ordinea intrării în consurs:
– Armenia – Brunette – „Future Lover”
– Cipru – Andrew Lambrou – „Break a Broken Heart”
– România – Theodor Andrei -„D.G.T. (Off and on)”
– Danemarca – Reiley Breaking – „My Heart”
– Belgia – Gustaph – „Because of You”
– Islanda – Diljá – „Power”
– Grecia – Victor Vernicos – „What They Say”
– Estonia – Alika – „Bridges”
– Albania – Albina și Familja Kelmendi – „Duje”
– Australia – Voyager – „Promise”
– Austria – Teya & Salena – „Who The Hell Is Edgar?”
– Lituania – Monika Linkytė – „Stay”
– San Marino – Piqued Jacks – „Like an Animal”
– Slovenia – Joker Out – „Carpe diem”
– Georgia – Iru Khechanovi – „Echo”
– Polonia – Blanka – „Solo”

Eurovision 2023. Când are loc finala

Astăzi vom afla dacă voturile publicului vor aduce calificarea României în Marea Finală Eurovision de sâmbătă, 13 mai. Numerele de telefon/ SMS precum şi tarifele aferente vor fi afişate în fiecare ţară de către televiziunea care transmite competiţia muzicală.

Semifinala a doua şi finala, care se vor desfăşura la M&S Bank Arena sub sloganul „United by Music”, sunt transmise în direct astăzi și sâmbătă, de la ora 22.00 pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+.

Ce țări din prima semifinală Eurovision 2023 s-au calificat în finală

Croația, Republica Moldova, Elveția, Finlanda, Cehia, Israel, Portugalia, Suedia, Serbia și Norvegia s-au calificat în prima semifinală Eurovision 2023 și vor intra în competiția de sâmbătă.

Lor li se alătură țările calificate în a doua semifinală, care are loc astăzi, dar și Ucraina, care a câștigat Eurovision 2022, împreună cu celelalte așa-numite „5 mari” țări plătitoare participante adică Franța, Germania, Italia, Spania și Regatul Unit, care intră direct în marea finală din 13 mai 2023.

Citeşte și: Cine este Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, și ce înseamnă „D.G.T. (Off and on)”, titlul piesei sale

Citeşte și: Piesa care va reprezenta România la Eurovision 2023: Theodor Andrei, „D.G.T. (Off and on)”. Surpriză în finala națională!

Luminiţa Anghel și Paula Selling au avut cele mai bune performanțe pentru România la Eurovision

Theodor Andrei a câștigat Selecția Națională Eurovision România 2023 în 11 februarie, fiind desemnat prin votul exclusiv al publicului să reprezinte țara noastră la Eurovision Song Contest de la Liverpool, cu piesa sa „D.G.T. (Off and on)”.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

ESC se realizează în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume şi este transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Foto: Pr, Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter