De dragul ecologiei, Zoli Toth se apucă de folclor!

De vreo 3 ani, de când este ambasador “Earth Hour” în România, Zoli Toth nu mai este asociat doar cu muzica, ci și cu ecologia. În contextul campaniei internaționale ”I Will If You Will”, Zoli și-a luat angajamentul de a produce o piesă inspirată din folclorul românesc dacă pe 31 martie se vor implica peste 60 de orașe din România și oamenii vor stinge lumina timp de o oră!

”În 2009, am acceptat provocarea de a fi ambasador Earth Hour în România. La prima ediție am reușit să convingem peste 2 milioane de români să se implice în acest proiect. Acum, îi provoc pe toți românii să stingă lumina în 31 martie timp de o oră pentru a-și aduce și ei contribuția la salvarea planetei.”, anunță artistul într-un comunicat.

Earth Hour este un eveniment internațional inițiat în 2007. Ediția din 2012, care va avea loc în 31 martie, între 20.30 și 21.30, este una a provocărilor,  personalități publice și susținători luându-și angajamentul să își schimbe stilul de viață pentru a reduce impactul negativ asupra planetei.

În acest scop a fost creată platforma ”I Will If You Will” unde sunt adunate toate provocările pe care susținătorii evenimentului și le-au asumat. În ceea ce-l privește pe Zoli, provocarea lui este să creeze o piesă de folclor:

“Daca peste 60 de orașe din România vor stinge lumina sâmbătă, eu mă voi confruntă cu o nouă provocare: să produc un hit pe teme bazate din folclorul nostru. Poate părea greu, dar nu mai greu ca renunțarea la electricitate timp de oră. Dacă lucrăm în echipă toți românii, este un pas mic pentru un viitor mai verde. Sper că anul viitor să sărbătorim Earth Hour pe acordurile noii piese”, declară Zoli Toth.

În ultimii cinci ani, milioane de oameni, instituții și companii din 5.200 de orașe din 135 de țări au stins luminile timp de o oră. Astfel, Earth Hour a devenit cel mai mare eveniment de mediu din istorie.

În acesti ani Zoli Toth s-a implicat activ în eveniment și în promovarea lui. În 2009, a susținut alături de colegii de la SISTEM primul concert 100% unplugged din România în Piața Constituției din București. Tradiția concertelor SISTEM unplugged de Earth Hour a continuat și în 2010 și 2011 în Piața Izvor și Piața George Enescu.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter