Cătălin Scărlătescu, despre cum ne putem da seama dacă suntem păcăliți la restaurant: „Vin și spun ‘Avem Wagyu’. Nu există așa ceva!'”

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 03 mai 2023, 15:32

Cătălin Scărlătescu a explicat cum ne putem da seama dacă suntem păcăliți atunci când mergem la un restaurant.

Juratul de la “Chefi la cuțite” a fost invitat în podcastul lui Mihai Morar, “Fain&Simplu”, și a vorbit acolo, printre altele, și despre felul în care cei care își doresc să meargă la un restaurant pentru a se delecta cu preparate de lux își pot da seama dacă sunt sau nu păcăliți cu privire la calitatea produselor.

Cătălin Scărlătescu spune că trebuie verificată zona unde se află containerele de gunoi și nu meniul, pentru a vedea proveniența produselor.

„Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e, nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi. Și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. „Pește de captură” și vezi chestiile alea de polistiren cu numele tuturor ferme de pește din Grecia. Povești cu pești de captură, cum stau 25 de greci cu undițele în mână și ți-l trimit. Nu există așa ceva, este o tâmpenie.” – a precizat celebrul chef.

Citeşte şi: De ce s-au separat Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru după America Express: „Eu nu stau la ceartă. Am plecat”

Acesta a explicat că în România, accesul la produsele de lux, de o calitate excepțională, sunt foarte greu accesibile. Așadar, este de la sine înțeles că în foarte multe restaurante de la noi, clienții sunt adesea păcăliți.

Citeşte şi: Chef Florin Dumitrescu, despre mâncatul la restaurant: „Nu comandați ce vă recomandă ospătarul! Nu e bine”

“Foarte multe dintre restaurantele din București au păcălit clientul foarte mult timp. Și încă îl păcălesc. Câte văcuțe Wagyu crezi că există în lume? La cât de mare e Italia, e Franța, Dubaiul, America… tu crezi că vacile alea vin la noi?

Eu, la un moment dat, am vrut să fac ceva cu vită Kobe. Și am sunat la head office la restaurantul unde lucram, că, na, eram colegi. Și i-am rugat să-mi facă rost de doi mușchi. Nu să-mi facă rost, să-mi dea, că nu-ți dă nimeni! Și dacă vezi cum vin mușchii ăia, înnebunești.

E un pachet uriaș în care stă mușchiul, cu toate certificatele din lume. Are transport special, e ca vinul, nu poți să-l iei și să-l bagi în geantă și să vii aici. Nu. Îți trebuie o mașină specială, care să-ți aducă vita la temperatura care trebuie. E o întreagă poveste. Vita aia nu e pe toate drumurile.

Citeşte şi: Cătălin Bordea și Nelu Cortea fac senzație la Chefi la Cuțite. Preparatul inedit cu care vor să-l surprindă pe Cătălin Scărlătescu

Vin ăștia și spun ‘Avem Wagyu de Italia, de Ungaria…’ Povestea asta e cum la noi cu pepenii de Dăbuleni. În toată România găsești pepeni de Dăbuleni… Asta ar însemna ca în Dăbuleni să se facă pepenii pe cinci etaje. Deci nu ai cum… Nimeni nu ne baga pe noi în seamă ca piață. E foarte greu să pui mâna pe top marfă. De ce e top marfă? Pentru că e ediție foarte limitată.

Și când pui mâna pe așa ceva, nu-ți permiți să o dai. Eu nu aș da-o nici mort. Dacă pun mâna pe o bucată de Kobe o mănânc eu. Îmi iau cei mai buni prieteni, ne strângem la o bere… E ceva spectaculos! E o experiență. Dar nu mănânci decât de 3, 5, 7 ori în viață, maximum, dacă ești extra, mega bogat. Un om normal ca mine nu se întâlnește toată ziua cu acest Kobe”, a completat Cătălin Scărlătescu.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter