Cine este Laurențiu Neamțu, cuțitul de aur al lui Florin Dumitrescu. A lucrat în restaurante cu stele Michelin

De Oana Savin, pe

Florin Dumitrescu și-a găsit cuțitul de aur din sezonul cu numărul 11 al emisiunii Chefi la Cuțite. Iar acesta este Laurențiu Neamțu, un bucătar cu o vastă experiență, care a lucrat și prin câteva restaurante cu stele Michelin.

Deși acum s-a stabilit la Brașov, Laurențiu a petrecut mai mulți ani în străinătate, unde a avut ocazia să învețe de la mari maeștri bucătari. Acum, el a venit la Chefi la Cuțite, unde i-a convins pe jurați că merită să meargă mai departe, în bootcamp. Doar că Florin Dumitrescu a avut alte planuri pentru el și i-a oferit cuțitul de aur, fără să stea prea mult pe gânduri.

Cine este Laurențiu Neamțu

Laurențiu Neamțu a făcut, practic, înconjurul lumii. A lucrat în restaurante cunoscute din America, Marea Britanie, Cipru și China, iar acum gătește la un restaurant din Brașov.

Ultimul restaurant de peste hotare în care a lucrat a fost Joel Robuchon, unul dintre cele mai cunoscute din Marea Britanie. Însă a ales să revină în România în anul 2019, când a devenit tată.

„Vin din Brașov. Sunt întors în România din 2019. În mare parte am lucrat în străinătate, 14 ani, ca bucătar. La 19 ani am plecat din România și am lucrat 4 ani în Cipru, la 23 de ani am lucrat în Statele Unite, 8 ani am locuit acolo și am lucrat ca bucătar. Am plecat cu o firmă din Brașov și am ajuns la un country club din Florida. Am ajuns la poziția de sous chef (…). Erau numai vedete, Celine Dion, Justin Bieber a fost acolo la nunți, la nunta lui Michael Jordan. Multe celebrități se plimbă pe acolo, milionari”, a povestit Laureanțiu Neamțu.

Citește și: Mălin Vacariu, tânărul nevăzător care i-a uimit pe jurații de la Chefi la Cuțite. Muzicianul a gătit după rețeta lui Florin Dumitrescu / Video

„Am lucrat și în restaurant cu stele Michelin, am făcut stagii la 2 și la 3 stele Michelin. Am învățat foarte multe. În Anglia am lucrat la Joel Robuchon. Era o bucătărie minuțioasă, cea mai minuțioasă pe care am făcut-o. Câștigam bine, undeva la 17 lire în 2019, pe lună făceam cam 1800-1900 de lire. Am plecat ca să vin în România, soția mea era însărcinată și a născut aici. Voiam să stau și acasă lângă părinții mei”, a mai spus bucătarul.

Citește și: Apariție surpriză la Chefi la Cuțite. Sebastian Dascălu, de la Insula Iubirii, a ajuns în bucătărie / Video

Bucătarul a primit cuțitul de aur de la chef Florin Dumitrescu

După ce au auzit povestea de viață a lui Laurențiu Neamțu și au gustat din preparatul lui, chefii i-au dat trei cuțite. Însă bucătarul nu se aștepta ca, în loc de un simplu cuțit, să primească chiar cuțitul de aur.

Chef Florin Dumitrescu i-a oferit acest cuțit fără a sta pe gânduri, fiind încrezător că Laurențiu Neamțu îi va aduce victoria în acest sezon.

Citește și: Andrei Bănuță, confesiuni emoționante la „Chefi la cuțite”. Artistul și-a pierdut mama la 13 ani

Citește și: Cătălin Bordea și Nelu Cortea fac senzație la Chefi la Cuțite. Preparatul inedit cu care vor să-l surprindă pe Cătălin Scărlătescu

„Felicitări, adu-ți aminte toate minuturile pe care le-ai învățat de făcut la country club, la Robuchon și la toate astea, să putem să câștigăm și noi sezonul ăsta”, i-a spus juratul.

Chef Dumitrescu este sigur că va da lovitura cu ajutorul acestui concurent.

„Ce-am prins, am prins peștișorul de aur! Este cel mai puternic concurent pe baza CV-ului din istoria Chefi la cuțite. Și e al meu”, a spus Florin Dumitrescu.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Laurențiu Neamțu

Sursă foto: Captură video, PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter