Premiile Gopo 2022: Actrița Viorica Vodă, mărturii șocante: „Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 06 octombrie 2022, 16:20

Actrița Viorica Vodă a făcut mărturisiri cutremurătoare pe scena premiilor Gopo. Aceasta a vorbit despre traumele provocate de hărțuirea sexuală la care a fost suspusă în industria cinematografică și lumea teatrului din România, după rolul său din filmul „Filantropica”.

Viorica Vodă a fost prezentă ieri seară, 3 mai 2022, pe scena premiilor Gopo, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la lansarea filmului „Filantropica”, în regia lui Nae Caranfil. Actrița a vorbit despre hărțuirea sexuală la care a fost supusă în industria cinematografică și în lumea teatrului din România, după rolul său din film.

Când a interpretat rolul Dianei Dobrovicescu, tânăra care s-a îndrăgostit de personajul principal masculin Ovidiu Gorea, interpretat de Mircea Diaconu, actrița avea 25 de ani.

Citește și: Alexandru Ciucu nu este la primul divorț. Cu cine a mai fost căsătorit

Alina Sorescu, primele declarații despre divorțul de Alexandru Ciucu: „Voi face tot posibilul să îmi protejez fetițele”

Prima seară pe Insula Iubirii s-a încheiat cu un prim sărut neașteptat

Cele mai nereușite ținute de la Gala Met 2022

Actrița Viorica Vodă, mărturii șocante pe scena premiilor Gopo

Nu eram pregătită pentru tot ce a însemnat expunere și consecințele expunerii. Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulți directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost.

Să nu credeți că vreau acum să mă reinventez inițiind campania #meetoo from Moldova, pentru că vin din Basarabia. Nu. Nu despre asta e vorba.

Spun asta pentru că simt acum, la 45 de ani, fiind mamă a doi copii și mai ales a unei fete care este aici în sală și are exact vârsta acestui film, 20 de ani, la fel de frumoasă, sensibilă, talentată, studentă la Arhitectură, ca pe viitor, când va fi la început și își va construi o carieră, să aibă curaj, să nu-i fie rușine.

Atunci când va fi într-o lume a bărbaților sau a femeilor care, din educație sau lipsa de educație, nu îndrăznesc să spună.

Noi nu am avut. Toată generația noastră a crescut cu rușine, cu pudoare, a declarat Viorica Vodă, potrivit culturaladuba.ro.

Katia Pascariu: „Îmi pare foarte rău pentru reacțiile pe care le-am văzut”

În sprijinul acesteia a intervenit și actrița Katia Pascariu, românca inclusă de criticii de film pe lista celor buni actori ai anului 2021 în revista „New York Times” pentru rolul său din „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”.

Cred că au fost niște lucruri memorabile în seara asta, nu ce zic eu, și cred că s-a trecut cam repede peste ceea ce a zis doamna Viorica Vodă.

Și aș vrea să ne gândim la lucrurile pe care le-a zis, aș vrea să mulțumesc că le-a zis, îmi pare rău că a durat 20 de ani să spună ce a spus. Și îmi pare foarte rău pentru reacțiile pe care le-am văzut, pe care le vedem în fiecare zi, dar în seara asta le-am văzut pe scenă, de la colegii din jurul ei și a fost oribil. Dar foarte multe dintre noi le vedem în fiecare zi.

Și îi mulțumesc încă o dată. Și felicitări!, a spus aceasta.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter