Nadine, o mamă împotriva sistemului. Interviu VIVA

De Viva.ro, pe

Timp de 6 ani, Nadine a preferat să fie o anonimă în America. Întoarsă acasă, şi-a petrecut încă trei ani crescându-şi fiul în linişte, până când fenomenul câinilor vagabonzi a scos-o în stradă. Ne-a povestit despre toate acestea cu francheţea lipsită de cochetării a omului care nu (mai) dă doi bani pe celebritate.
„Vi se pare normal ca oamenii să scuipe pe stradă?”, ne întreabă Nadine între două cadre. „Din păcate, am ajuns să nu ne mai mirăm”, răspundem noi. „Dar trebuie să ne mirăm, eu vreau să ne mirăm”, protestează ea, încercând în acelaşi timp să-l convingă pe Noah, fiul ei de 3 ani, care-şi depăşise ora de somn, să pozeze pentru noi. La începutul interviului şi-a cerut scuze anticipat pentru eventualele telefoane, urma să aibă o şedinţă la Primărie. Slăbise patru kilograme în ultima săptămână, de când organizase protestul faţă de problema câinilor vagabonzi. „Nadine parcă era cu muzica”, îţi vei spune. Încă este, urmează să lanseze un album, dar nu va renunţa la visul de a trăi într-o Românie aşa cum a văzut în SUA că se poate. La urma urmei, a mai luat o dată totul de la zero.
Observai că există probleme aici şi înainte să pleci în America?
Până să stau 7 ani în afara ţării nu aveam habar. Eram un pitbull şi o victimă în acelaşi timp, ca fiecare român. Când e vorba să îmi apăr teritoriul, sunt pitbull, dar când e vorba să ies în afara teritoriului meu, sunt un căţeluş. Eu am făcut 6 ani de voluntariat în America: la adăposturile de urgenţă pentru femei, la penitenciare, la curăţat de parcuri, în şcoli. Mă duceam la cursuri de actorie zilnic, aveam sâmbăta şi duminica liber şi în funcţie de audiţii, restul timpului era pentru voluntariat – care începea la 5 dimineaţa. De aceea, nu am dezvoltat relaţii de prietenie, eram considerată asocială, pentru că nu aveam timp.
Ţi se pare că vedetele noastre se implică suficient pe plan social?
E dezamăgitor, dar nu. Ai o Mihaela Rădulescu, o Andreea Marin, care sunt modele reale. Ele sunt exemple de femei divorţate care îşi văd de familie cu demnitate, de discurs, de conduită şi, mai mult decât orice, de implicare în viaţa socială, cu toate riscurile. Şi ele au fost blamate, îmbrâncite de cei care au preferat să stea deoparte.
Citeste restul interviului cu Nadine si vezi poze cu baietelul ei pe Viva.ro
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter