Motivul pentru care copiii Ilenei Ciuculete ar vrea să o dezgroape la 7 ani de la deces: „Noi așteptăm”

De Ovidiu Cojocaru, pe Ultimul update Miercuri, 07 decembrie 2022, 11:53

Se împlinesc aproape cinci ani de la moartea Ilenei Ciuculete, una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică populară din România. Artista s-a stins din viață în primăvara anului 2017, iar de atunci de mormântul ei s-a ocupat Gornel Galeș, soțul ei.

Doi ani și jumătate mai târziu, Gornel Galeș a încetat și el din viață. El a fost înmormântat în același loc în care Ileana Ciuculete își doarme somnul de veci. Din acel moment, cei care au fost responsabili de îngrijirea mormântului sunt cei doi fii ai Ilenei Ciuculete.

Fiii Ilenei Ciuculete vor să mute sicriul artistei la Craiova

De curând, cei doi au declarat că nu pot renova mormântul artistei, pentru că nu mai găsesc actele de la locul de veci din cimitirul Străulești, București. Din acest motiv cei doi nu pot să plătească nici taxa anuală pentru mormânt.

„Actele ar fi trebuit să fie la Cornel. Încă din luna februarie a acestui an am fost cu avocata la Asociația Cimitirelor și Crematoriilor și am depus o cerere. Fără actul acela, nu pot să le plătesc, acolo, taxa. Voiam să pot plăti taxa anuală, care cred că nu e plătită de când a murit Cornel Galeș, de vreo trei ani.

Pare incredibil, dar noi nu putem plăti, dacă nu avem actul acela doveditor. Am făcut cerere și ni s-a spus că se rezolvă până prin iunie. Nu s-a întâmplat acest lucru.

În august, am sunat iar și a spus că nu se lucrează. Și iată cum trec anii și nu putem face nimic”, a declarat pentru viva.ro, fiul cel mare al artistei, Mugurel Sfetcu.

Cinci ani de la moartea cântăreței de muzică populară

În cazul în care această problemă nu va fi rezolvată, cei doi copii ai cântăreței i-au în calcul deshumarea acesteia și mutarea sicriului la cimitirul din Craiova.

„Dacă nu am acte, nu putem face nimic. Asta a fost situația. Prin tot ce am trecut până acum ne-a întărit. A trecut. În caz că, Doamne ferește, nu vor să ne ajute, să facem acte, noi așteptăm. La șapte ani o strămutăm pe mămica la Craiova, că avem voie. Eu m-am săturat de lupte cu autoritățile”, a mai declarat pentru viva.ro, Mugurel Sfetcu, fiul cel mare al Ilenei Ciuculete.

Citește și: Ileana Ciuculete a fost rapusa de UCIGASUL TACUT

Cornel Galeș, mort într-un accident de mașină

Ileana Ciuculete a murit la vârsta de 64 de ani. Pe 30 noiembrie 2019, văduvul acesteia, Cornel Galeș, a murit și el într-un tragic accident de mașină.

Boala de care suferea artista, hepatita C, este o afecţiune contagioasă a ficatului. Virusul hepatic C se transmite în primul rând prin expunerea la sânge infectat, care poate avea loc în cazul consumatorilor de droguri intravenoase, transfuziilor cu sânge sau produse din sânge.

Se poate transmite și în momentul realizării tatuajelor cu ace/tuş contaminate, echipamentului de hemodializă infectat, rănirilor cu obiecte ascuţite, comportamentului sexual cu risc crescut, sau pe alte căi. Aproximativ 10% din persoanele infectate cu hepatită C nu cunosc modul în care au contactat boala.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter