Milionara Camelia Șucu, la 58 de ani: ”Viața e făcută din compromisuri, toată” / Exclusiv

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 21 aprilie 2023, 13:56

Camelia Șucu ne vorbește despre compromisuri și mărturisește că, în absența lor, oamenii n-ar mai exista. Catalogată drept dintre cele mai puternice femei din România, cu peste 25 de ani de experiență în business, milionara mărturisește cum a ajuns să aibă succes, ce pasiuni avea în copilărie, cum este în rolul de mamă și bunică, dar și care au fost încercările care au scos-o din „echilibrul interior”.

Într-un interviu exclusiv pentru UNICA.RO, Camelia Șucu dezvăluie că, încă din copilărie, le confecționa păpușilor cu care se juca hăinuțe și piese de mobilier. Celebra femeie de afaceri mărturisește că viața este făcută din compromisuri și, cu siguranță, a dezamăgit oameni pe care i-a întâlnit, dar fără nicio intenție. Aflăm cum a fost ca mama pentru fetele ei și ne spune și cum se descurcă cu cei trei nepoți pe care îi are și cu care nu aplică, de fiecare dată, „metoda răsfățului”.

Camelia Șucu, viața din spatele afacerilor de milioane

Camelia Sucu ne vorbește despre cel mai greu moment din viața ei, divorțul de Dan Șucu, dezvăluie cum a ajuns să dea la Medicină si cât de greu i-a fost să ‘supraviețuiască’ autopsiilor. Chiar dacă este un adevărat fashion icon, spune că nu este în măsură să dea sfaturi legate de modă și că nici astăzi nu poate explica oamenilor ce înseamnă, cu adevărat, succesul.  

Citește și: Diana Șucu, dezvăluiri din intimitate. Fiul ei a fost grav bolnav: „El s-a vindecat într-un an, noi în trei” / VIDEO

Citește și: Dieta Cameliei Șucu. La ce trucuri apelează pentru a-și menține silueta la 57 de ani

Cine v-a insuflat plăcerea pentru afaceri?

-Plăcerea pentru afaceri se învață odată cu afacerile și e o plăcere dulce-amăruie – mai cu elemente de masochism, așa – nu e mereu totul roz. Dar da, este o bucurie să-ți foloseșți mintea, creativitatea și toată energia ca să produci niște lucruri care aduc bucurie altora, care fac bine în jurul tău, care inspiră oameni. Am învățat afaceri conjunctural, am fructificat oportunități, am fost acolo, la prindere, când destinul mi-a aruncat o minge și m-a chemat ‘la joacă’.

”Camelia Șucu: „Nici acum n-am o definiție clară a succesului”

Ați visat de mică la succes sau vă doreați o cu totul altă carieră?

-Aș minți să spun că aveam o idee clară despre ce înseamnă succes. Nici acum n-am o definiție clară și niciodată mereu aceeași. Mă jucam cu păpușile, ca orice fetiță, dar rețineți că în joacă mea le fabricam mereu haine și piese de mobilier! Plăcerea de a aranja căsuța păpușilor a fost dintotdeauna în mine. Când viața m-a adus în preajma mobilierului, am redevenit fetița de odinioară și m-am apucat serios de treaba, adică de afaceri.

Camelia Șucu a studiat Medicina, dar viața a avut alte planuri: ”Unui iubitor de frumos nu-i prea vine ’mănușă’  imaginea morții”

Apoi a urmat Medicina. Cum ați rezistat la prima autopsie?

– Unui iubitor de frumos, de spațiu estetic și obiecte decorative precum sunt eu nu-i prea vine ’mănușă’ nici autopsia, nici imaginea morții sau a bolii. Nu am fost fan, am rezistat eroic, dar am rezistat pentru că iubesc omul, iubesc perfecțiunea corpului omenesc. Înțeleg cum funcționează și ce anume îi aduce starea de echilibru care este, de fapt, echivalentul stării de sănătate. Toată viața mea, în fapt, am căutat echilibrul: în funcționarea corpului și a minții, în spațiul care mă înconjoară și în oamenii de care am ales să mă înconjor. Nu mi-au ieșit toate întotdeauna, dar n-am renunțat niciodată să caut și să cultiv echilibrul în viața mea.

Cum își alege Camelia Șucu ținutele din garderobă: „Mi-am cultivat ani buni gusturile”

Sunteți un adevărat fashion icon. Cum vă alegeți hainele? Ce nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei care se respectă?

-Știu că există un întreg decalog de „must”-uri la fiecare sezon sau că e fashionable să vorbim despre piese timeless și de neînlocuit în garderoba unei femei. Despre do and dont’s, despre ce avem și nu avem voie să purtăm. Eu nu sunt în măsură să dau sfaturi de modă, deși mi-am cultivat ani buni gusturile. Alegerile mele sunt personale, mă reprezintă, mă fac să mă simt bine în pielea mea. Din garderoba unei femei pot să lipsească multe lucruri „la modă”, dar nu pot lipsi acele lucruri pe care îi e drag să le poarte, cu care se simte frumoasă.

Camelia Șucu dezvăluie ce o scoate din „echilibrul interior”: „Necinstea oamenilor, caracterul duplicitar, răutatea gratuită, meschinăria, minciuna”

Sunteți o femeie puternică. Dar, sincer, ce vă face să plângeți cu adevărat?

-Puterea unei femei e dată de multe ori și de vulnerabilitățile ei, de c  o face să plângă sau să se teamă. Pentru că se va înarma cu și mai multă răbdare, tact, forță mentală, putere de convingere sau seducție, cu toate armele de care dispune. Personal sunt o fire optimistă și răzbătătoare, însă sunt câteva lucruri care mă scot din ‘echilibrul’ meu interior. Necinstea oamenilor, caracterul duplicitar, răutatea gratuită, meschinăria, minciuna. Enumerându-le constat că mă ’fac să plâng’ nu lucruri, nu situații, ci oameni care fac lucruri și situații. 

„Îmi plăcea să visez cu ochii deschiși la nimicurile la care visează, de obicei, orice fetiță”

Ce vă plăcea să faceți când erați copil?

-Nu am fost un copil deosebit de alți copii în niciun fel. Îmi plăcea să mă joc singură, cu sora mea sau cu ceilalți copii. Îmi plăceau vacanțele la țară, la bunici. Mă bucurau peste măsură cadourile pe care mi le aducea tatăl meu atunci când se întorcea din călătorii. Îmi plăcea să visez cu ochii deschiși la nimicurile la care visează, de obicei, orice fetiță.

Când aveați nevoie de sfaturi la cine vă duceați, la mama sau la tata?

-La amândoi, însă a depins întotdeauna de ce feluri de sfaturi căutăm. Contextul era întotdeauna important. Și apoi, în afară de sfaturi se mai fac și alianțe. Când voiam să obțin ceva și unul dintre ai mei nu era de acord, apelam la celălalt să-l conving. Și întrucât eram două surori, raportul de forțe între tabere nu era mereu egal.

Ați fost premiantă sau rebelă? Ce vă mai amintiți din perioada școlii?

-Nici premiantă, nici rebelă, dar clar responsabilă și disciplinată. Aveam respect pentru profesori și mă angajam cu pasiune în ceea ce aveam de făcut.

Camelia Sucu, în rol de mamă și bunică: “Le-am dat cel mai important lucru în viață – valorile. Restul au construit singure”

Cum este mama Camelia Șucu? Știu că ați născut-o pe Ioana când erați foarte tânără. Cât de greu a fost?

-Mama Camelia Șucu este un amestec contradictoriu de cloșcă protectoare dar, în același timp, mentor care te lasă să greșeșți și să-ți înveți lecția. Mi-am crescut puii  – și acum puii puilor mei – cu căldură, apropiere, cu sfaturi și neapărat cu valori. Nu cu rețete de reușită, pentru că nu le am, ci cu principii de la care să nu se abată. Cred că le-am dat cel mai important lucru în viață: valorile. Restul au construit singure.

„Nu aplic deloc principiul răsfățului și al tuturor dorințelor îndeplinite”

Dar Camelia Șucubunica? Le faceți toate plăcerile nepoților?

-Am două nepoțele și un nepot, de la cele două fiice, și sigur că avem ritualurile noastre dragi, în care îi răsfăț. Dar dincolo de momentele intime, nu aplic deloc principiul răsfățului și al tuturor dorințelor îndeplinite. E nesănătos și se întoarce împotriva lor. Fac cu nepoții, firesc și intuitiv, ceea ce am făcut și cu fetele mele, doar că acum dintr-o perspectiva mai matură, mai echilibrată, mai înțeleaptă.

Cum arată o zi din viață unei femei de afaceri?

-E o zi plină, cu siguranță, e o zi în care plec de dimineață de acasă și mă întorc de multe ori seara. Am o viață activă, pentru că am idei și proiecte multe și nu rezist tentației de a mă implica în toate. Unele se închid, altele de deschid și îmi place să fiu acolo, unde se întâmplă oportunitățile. Sunt un constructor în firea mea, îmi place să proiectez afaceri și îmi place prospețimea începuturilor.

Divorțul, cel mai greu moment pentru Camelia Șucu

Care a fost cel mai greu moment din viața dumneavoastră? Cum ați reușit să mergeți mai departe?

-Cu siguranță divorțul a fost un moment greu de gestionat și sunt convinsă că toți cei care au trecut prin asta știu ce vorbesc, nu intru în detalii. Dar au mai urmat momente greu de dus emoțional. Am învățat ceva din majoritatea, din unele n-am învățat nimic, ci am rămas doar cu un gust amar. Sunt convinsă însă că ce nu te doboară te întărește, asta e chiar rostul provocărilor în viața noastră, deci aș putea spune că sunt de multe ori mai ’tare’ decât eram în tinerețe.

Oamenii de multe ori se opresc în aparențe, nu joacă fair”

Dacă ar fi s-o luați de la început, la viață personală mă refer, ce greșeală nu ați mai repeta niciodată?

-Cred că le-aș repeta, dar probabil sub altă formă. Cele mai mari greșeli din viață mea au fost în materie de parteneriate și asocieri pe care le-am făcut. Am încredere în oameni. Mă entuziasmează, cum spuneam, începuturile, și tind să cred că toți au valorile mele. Oamenii de multe ori profită de multe, se opresc în aparențe, nu joacă fair.

Care este cea mai importantă calitate a dumneavoastră și cel mai mare defect?

-Tocmai am spus-o, într-o altă formă: calitatea e onestitatea, în sensul de transparență, cărți la vedere. Defectul e încrederea nejustificată, naivă, că și alții joacă după aceleași reguli.

Camelia Șucu dezvăluie cum se menține în formă la 58 de ani: ”Mănânc cu măsură și nu foarte mult, ca să fiu sinceră”

Care este secretul siluetei dumneavoastră perfecte? Evitați anumite alimente, faceți sport?

-Secretul este echilibrul: între a mânca anumite lucruri și a nu le mânca, între leneveală și sport, între gândurile senine și gândurile negre. Alternanța sănătoasă, pe scurt. Nu țin diete drastice, deși am avut perioade mai grele, care au necesitat să mă supraveghez mai serios, dar mănânc cu măsură și nu foarte mult, ca să fiu sinceră. Îmi place să alerg, dar nu neapărat să petrec multe ore la sala.

”Poate am dezamăgit în viața mea, dar n-a fost cu intenție”

Ce nu ați face niciodată în viața dumneavoastră?

-N-aș înșela cu bunăștiinta, n-aș ascunde lucruri importante. Poate am dezamăgit în viața mea, dar n-a fost cu intenție. Cred că intenția cu care faci lucrurile contează enorm în viață. Iar intenția bună are puterea să facă lumea mai bună.

Când credeți că ați dezamăgit cel mai tare?

-Când ceilalți au avut așteptări nerezonabile de la mine. Sau când mi-am pierdut interesul să mai conving pe cineva.

Camelia Șucu: ”Viața e făcută din compromisuri, toată”

Ați făcut compromisuri în viață? Care a fost cel mai important?

-Viața e făcută din compromisuri, toată. Societatea în care trăim ne cere compromisuri în fiecare zi. Mariajul e un compromis la care fiecare participă, parteneriatele de business sunt compromisuri. Compromisul nu e rău, și nu e doar unul. El înseamnă renunțarea la ceva dorit ca să acomodezi și dorința celuilalt. În absența lui cred că n-am exista, de fapt. Compromisurile rele sunt cele care renunță la valorile de bază, cele care încalcă reguli, norme, principii, legi. Din astea n-am făcut niciodată.

Cum vă găsiți echilibrul, după o perioadă grea sau agitată?

-Cu odihnă, cu o mică vacanță, cu resetare mentală, de care sunt din ce în ce mai capabilă, pe măsură ce trece timpul și devin ceva mai înțeleaptă. Caut conștient să echilibrez, să compensez mereu. Ce e în plus într-o parte să iau din alta. Dacă ești mereu conștient de nevoia asta, îți iese.

Care este cel mai scump cadou pe care vi l-ați făcut până acum?

-În termeni de bani e irelevant. În termeni umani, adică ăia care ne definesc și contează, mi-am dăruit clipe, ore, zile, ani pe care le-am petrecut cu cine mi-a fost drag. Cu asta rămân și asta mă hrănește.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter