Livia Graur, la cură de îngrășare: „Nu mă simțeam extraordinar”. Vedeta Prima TV dezvăluie și ce ritual de îngrijire are / Exclusiv

De Unica.ro, pe

Livia Graur este la cură de îngrășare! Vedeta de la Focus Prima Tv slăbise atât de tare încât și mărimea XS îi era largă!

Livia Graur (37 ani), la cură de îngrășare după ce a constat că și cea mai mică mărime, XS, îi este mare! În comparație cu alte femei, prezentatoare Focus Prima TV este fericită atunci când cineva îi spune că s-a îngrășat, nu de alta, însă acesta este scopul ei.

De ce Livia Graur urmează cură de îngrășare?

Livia Graur a dezvăluit, pentru cititoarele UNICA.RO, cum procedează ca să ia în greutate, dar și ce ritual de îngrijire are. Nu are atât de mult timp pe cât și-ar fi dorit ca să meargă frecvent la clinicile de înfrumusețare, dar acasă are un ritual de la care nu se abate.

În cadrul interviului, Livia Graur ne-a vorbit și despre relația magnifică pe care o are cu fetița ei, dar și ce sfaturi i-a dat. Vedeta a divorțat, recent, de soțul ei, după 13 ani de căsnicie, și mărturisește că Renata și cariera sunt prioritățile ei în acest moment.

Livia, spre finele anului trecut ai luat o decizie în ceea ce te privește: să faci mai mult sport și…să te îngrași. De ce aceasta decizie dar, mai ales, cum să te îngrași – când toate ne dorim să slăbim?

În ultimii doi ani, nu știu să spun exact din ce cauză, sau poate sunt mai multe, slăbisem destul de mult. În sensul că și hainele mărimea XS îmi erau cam largi. Dincolo de asta, nici eu nu mă simțeam extraordinar. Așa că am luat decizia că trebuie să fac ceva în sensul acesta. Niciodată nu am fost altfel decât slabă, de când mă știu, însă parcă era un pic prea mult.

„Expresia ‘vai, dar parcă te-ai mai îngrășat puțin’ mi se pare un compliment, nicidecum o insultă”

Și am știut că dacă vreau să pun câteva kilograme în plus, dar care să nu se depună la întâmplare, trebuie să fac și sport susținut în același timp. Poate să pară ciudat pentru mulți, însă mie expresia “vai, dar parcă te-ai mai îngrășat puțin” mi se pare un compliment, nicidecum o insultă! Culmea, tot aud asta în ultima perioadă!

Spui că timpul tău este limitat. Și totuși, care îți este ritualul de îngrijire? Există anumite proceduri la care apelezi, mergi la masaj etc?

Din păcate sau din fericire, nici nu știu cum să spun, am un program destul de încărcat. Mă trezesc devreme în fiecare dimineață, nu neapărat că vreau, ci din nevoia de a o pregăti pe cea mică pentru școală, iar ziua se încheie de cele mai multe ori aproape de miezul nopții. Și nu stau o secundă!

Este și parte din felul meu de a fi, dar și pentru că îmi place să fac multe lucruri. Totul trebuie să fie pus la punct, face parte din obsesiile mele. Așa că, uneori, ziua pare prea scurtă. Sigur că îmi place din când în când să am momente de relaxare.

Livia Graur respectă cu strictețe cura de îngrășare și ritualul de îngrijire

Din fericire, prin natura jobului, am parte de răsfăț zilnic din partea colegelor de la make-up și hairstyling, mersul pe bandă mă relaxează după o zi lungă, sau la începutul uneia, și da, din când în când mai merg și la masaj – este una dintre activitățile mele preferate de relaxare.

În ceea ce privește ritualul de îngrijire, pentru că mă machiez zi de zi, acord mare importanță demachierii, care este o întreagă procedură în fiecare seară. Am înțeles, după atâția ani de make-up profesional, că cea mai importantă parte este să mergi la culcare cu tenul perfect curat. Și mă străduiesc să țin cont de asta. În plus, cel puțin o dată pe lună, merg la clinica de înfrumusețare, unde fac fel de fel de proceduri non-invazive de hidratare, pentru că tenul meu are nevoie de așa ceva.

„La un moment dat, când mi se va părea că este necesar, voi opta pentru mici proceduri de ‘retușare'”

Peste ani, dacă va fi cazul, ai apela la intervenții estetice?

Eu cred că medicina a evoluat în asemenea fel încât “intervențiile estetice” sunt precum detrartrajul sau mersul la tuns și vopsit. Așa că da, sunt convinsă că la un moment dat, când mi se va părea că este necesar, voi opta pentru mici proceduri de “retușare”.

Nu cred, însă, că voi ajunge la “cuțit”, din pricină că îmi este extrem de teamă de tot ce înseamnă intervenții chirurgicale și încerc să mă feresc pe cât posibil de ele.

Totuși, consider că e o forma de respect față de propria persoană ca, atunci când ești nemulțumit de ceva legat de aspectul fizic, să încerci să-l corectezi. Este exact ca și în cazul sportului. Ca musculatura să aibă tonusul dorit, sunt necesare exerciții fizice.

Livia Graur, despre fetița ei: „Suntem o echipă, nicidecum nu impun o autoritate maternă”

Ai o fetiță minunată. Spuneai că sunteți prietene, vă consultați mereu. Cum ai reușit să construiești relația asta cu ea?

Mama mea este cea mai bună prietena a mea. Dintotdeauna am avut această relație cu ea, știu că mereu îi pot spune orice și voi primi întotdeauna cele mai bune sfaturi și totodată cele mai sincere. Așa am încercat și eu să-mi construiesc relația cu Renata.

I-am spus mereu că apreciez adevărul, oricare ar fi acela, că poate oricând să apeleze la mine pentru orice problemă sau nelămurire pe care o are. Și discutăm mereu orice o preocupă, găsim soluții împreună. Suntem o echipă, nicidecum nu impun o autoritate maternă, ne consultăm și luăm decizii de comun acord.

Care este cel mai important sfat pe care i l-ai dat Renatei?

Să aibă încredere în ea. Self-esteem-ul este extrem de important, câtă vreme ai asta poți muta munții din loc. Trebuie doar să vrei. Și așa îmi doresc să-și construiască viața, în jurul acestui motto. Că dacă vrea, poate orice. Și are această capacitate, pentru că e puternică, deșteaptă și inteligentă.

De ce nu a vrut Livia Graur să se stabilească în Franța, unde a studiat

Tu nu ai ales să rămâi în Franța, deși ai făcut o parte din studii la Paris. Ai spus că nu ți-ai dorit să trăiești în altă parte decât România. De ce?

Probabil că nu am găsit acolo o viață precum cea pe care o aveam aici, una, de altfel, foarte frumoasă. Toată lumea mea era aici, iar acolo m-am simțit mereu străină. Prietenii, mama, totul era în București și cred că mi-a fost greu să las asta în urmă și să o iau de la capăt.

Am trăit experiențe frumoase și acolo, însă este clar că drumul meu așa avea să fie, să mă întorc în România și să-mi construiesc o carieră aici. Una de care sunt extrem de fericită, care mă împlinește.

Dacă fiica ta, totuși, va dori să studieze în țara unde bunicul ei (tatăl tău) se află de 30 de ani, o vei lăsa?

Cu siguranță. Are libertatea de a face orice își dorește. Și sunt convinsă că va merge pe un drum foarte bun, întrucât alegerile ei vor reflecta educația pe care i-o dau. Nu cred în varianta de a-ți forța copilul să facă ceea ce tu, ca părinte, îți dorești să facă. Chiar dacă tu ai impresia că e cel mai bun drum pentru el.

În zadar ajunge medic sau inginer, împins de la spate, dacă în suflet e artist și își va petrece toată viața nemulțumit și nefericit. Eu cred că pentru fiecare dintre noi există un locușor pe planeta asta și fiecare e menit să facă ceva.

Ce a moștenit fiica de la ea?

Cât din tine regăsești în Renata și ce anume ?

Încăpățânarea, cu siguranță! Câteodată mă uimește cu asta, dar îmi amintesc totodată că așa sunt și eu. Trebuie să mă lovesc eu cu capul pentru ca să învăț ceva dintr-o experiență și să țin seama de ea. În zadar mi se spune că ar fi bine să fac altfel, eu tot ca mine fac.

Pe lângă asta, este și extrem de ambițioasă, calitate pe care am avut-o și eu dintotdeauna. Dacă îmi setez un obiectiv, nu renunț până când nu îl îndeplinesc.

Care sunt pasiunile Renatei?

Renata este la vârsta experimentatului. Și o încurajez în sensul acesta. Consider că trebuie să avem mai multe experiențe pentru a ști cu exactitate ce anume ne place. Până acum știm că îi place muzica, să danseze, să joace handbal și tenis, îi place matematica, dar și să călătorească.

Care crezi că este cea mai importantă lecție pe care o femeie trebuie să o cunoască pentru a-i fi bine?

Clișeic, dar adevărat, că e responsabilă de propria fericire. Și că, pentru asta, are nevoie să se cunoască pe sine, dar și de o doză de egoism. Trebuie să-și acorde timp pentru ea, pentru plăcerile ei. Că nu se întâmplă nicio tragedie dacă nu reușește să facă totul într-o singură zi, că este OK să fie ajutată și nu e musai să le facă ea pe toate.

Televiziunea, un „microb” pentru Livia Graur: „Dacă l-ai prins, cu greu mai ‘scapi’ de el”

Consideri că există o karmă sau suntem propriii manageri ai destinului?

Puțin din amândouă. În sensul că sunt convinsă că ce dai, aia primești înapoi. Și că toate acțiunile noastre sunt precum bumerangurile – se întorc, mai devreme sau mai târziu. Totodată, destinul ți-l poți modela, exact prin aceste acțiuni pe care le faci.

Desigur că, în linii mari, cred că ceea ce ți-a fost menit ți se va întâmpla. Dar mai cred și că sunt unele “cotituri” pe care le poți face sau nu, atunci când faci anumite alegeri.

Lucrezi de multă vreme la PRIMA TV. Te vezi făcând și altceva decât televiziune?

În momentul de față sunt foarte mulțumită de viața mea profesională. Fac ceva ce-mi place foarte mult și, acum, nu aș vrea să schimb asta cu nimic altceva. Pentru că mă împlinește. Dacă mă gândesc bine, nu, nu m-aș vedea făcând altceva în afară de televiziune. E un microb pe care, dacă l-ai prins, cu greu mai “scapi” de el…

Livia Graur, despre viața sentimentală

Pe plan sentimental, există cineva în viața ta, acum ?

În prezent mă concentrez pe două aspecte extrem de importante din viața mea – educația Renatei și cariera mea. Îmi ocupă aproape tot timpul, dar sunt activități pe care le fac cu plăcere și dedicare.

Îți propun un challenge. Eu încep propoziția, tu o continui :

Cea mai frumoasă zi din viața mea a fost… ziua în care s-a născut Renata.

Dacă aș putea să schimb ceva din trecutul meu, acel ceva ar fi… ultima zi din viața bunicii mele, în care nu am fost alături de ea.

Cel mai bun sfat primit de la mama este… “dacă dimineața, când te trezești, te uiți în oglindă și îți zâmbești, atunci știi că ai făcut lucruri bune în viață”

Cel mai important sfat primit de la tata este… să nu pun totul la suflet.

Foto : Prima TV / Arhivă personală

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter