Lili Sandu, vedetă fără acordul tatălui: „Nu și-a dorit ca fiica lui să îmbrățișeze o carieră de artistă” / Exclusiv

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 22 mai 2023, 11:07

Lili Sandu, prezentatoarea emisiunii „Vorbește Lumea”, de la Pro TV, nu a fost susținută de tată, la începutul ei în carieră.

Lili Sandu a devenit artistă fără acordul de la tatăl ei! Prezentatoarea de la „Vorbește Lumea” ne-a dezvăluit că părintele ei nu a susținut-o inițial, la început de drum. Tatăl vedetei își dorea că aceasta să aibă o meserie cum ar fi medic sau avocat și nu cântăreață.

Lili Sandu și-a convins tatăl să o lase să îmbrățișeze cariera de artistă

Lili Sandu și-a convins tatăl că este făcută să fie artistă
Lili Sandu și-a convins tatăl că este făcută să fie artistă

Ulterior, când a văzut că are talent și asta își dorește să facă, i-a fost alături. Lili Sandu și-a amintit, amuzată, cum s-a dus la Liceul de Muzică la examen, iar tatăl ei știa că merge la alt liceu.

De-a lungul anilor, ai avut parte de roluri memorabile. Există vreun personaj de care te simți mai atașată? Crezi că ai interpretat deja rolul carierei tale sau încă aștepți propuneri?

Am avut norocul de a lua parte în proiecte care mi-au plăcut și în al căror succes am crezut. Mă simt atașată de fiecare rol în parte. Nu poți compara personajele, deoarece toate au fost foarte diferite. Fiecare dintre ele a fost special, unic. Proiectele din care am făcut parte au fost, pe rând, potrivite pentru punctul vieții în care mă aflam în acel moment.

În ceea ce privește propunerile, niciodată nu voi spune niciodată. Actoria a avut și mereu va avea un loc special în sufletul meu. Dacă vreodată voi primi oportunitatea de a juca un rol care mi se potrivește și în care cred, fără doar și poate mă veți revedea jucând.

Lili Sandu: „Niciodată nu am plecat acasă cu coada între picioare”

Există vreun regret pe care îl ai vizavi de viața ta profesională? Poate un rol pe care l-ai refuzat din diferite motive sau un proiect din care ai făcut parte, dar ai realizat că nu a fost cea mai inspirată decizie?

Nu am avut regrete nici că am făcut un proiect, nici că nu am ajuns să fac un proiect pe care mi-l doream. Am fost norocoasă din punctul acesta de vedere, pentru că fiecare proiect parcă m-a ales înainte să-l aleg eu pe el! Tot timpul am dăruit 100% din mine și m-am contopit cu proiectul. Tot ceea ce fac, fie că este vorba despre muzică, actorie sau televiziune, fac din tot sufletul. La mine nu există jumătăți de măsură nici în viața profesională, nici în cea privată.

Am mai participat la casting-uri și poate nu a fost să fie, așa am gândit-o. Totuși, m-am bucurat să aflu că feedbackul directorilor de casting a fost pozitiv în ceea ce mă privea. Niciodată nu am plecat acasă cu coada între picioare, ci mi-am dorit să mă îmbunătățesc. Chiar am fost o norocoasă și îi mulțumesc lui Dumnezeu că am avut parte de proiecte care m-au crescut și ajutat să mă autodepășesc. Cred că asta e cel mai important. Să vedem ce-mi rezervă viitorul.

Ce spune Lili Sandu despre colegii de la „Vorbește lumea”?

Lili Sandu, Shurubel și Bogdan Ciudoiu, prezentatorii
Lili Sandu, Shurubel și Bogdan Ciudoiu, prezentatorii „Vorbește lumea”

Ai fost o surpriză extrem de plăcută pentru telespectatorii „Vorbește lumea”. Cum te simți făcând parte din acest proiect?

Și eu am fost foarte încântată de propunere! Am intrat în acest proiect cu un singur gând: „Ce pot face eu pentru binele acestei emisiuni? Cum pot contribui și ce aport pot aduce?”. Iar de aici… totul a venit de la sine! Rolul de prezentatoare îmi oferă oportunitatea de a fi liberă, de a mă distra muncind, de a glumi alături de colegii mei și de a ajuta publicul cu o vorbă bună, un zâmbet și informații interesante.

Care este atmosfera pe platoul emisiunii matinale?

Atmosfera de pe platoul emisiunii „Vorbește lumea” este excelentă! Sunt foarte încântată să văd că energia prezentă în platou este indusă și telespectatorilor. Adesea primim mesaje de la oameni care ne urmăresc și ne mulțumesc pentru starea de bine pe care le-o transmitem în momentul în care ei sunt cu ochii pe noi.

Ce relație ai dezvoltat cu colegii tăi, Shurubel și Bogdan?

În opinia mea, formez o super echipă alături de Shuru și Bogdan. Ne completăm, însă treaba asta vine natural. Ei doi m-au primit cu brațele deschise și am avut chimie încă din prima zi. Nu am simțit niciodată că trebuie să fac un efort să mă integrez în echipă, totul a venit de la sine. Ne distrăm foarte tare în fiecare dimineață. Râdem cu gurile până la urechi atât în direct, cât și în pauzele publicitare. Chiar și în teambuildingul pe care l-am avut iarna aceasta ne-am super distrat.

Tatăl nu a susținut-o pe Lili Sandu în clădirea unei cariere în domeniul artistic. Cum l-a convins?

Știm că tatăl tău nu te-a susținut în clădirea unei cariere în domeniul artistic. Dimpotrivă, ți-a fost sugerat să-ți faci o meserie de viitor, așa cum toți părinții făceau la vremea aceea. De unde până unde pasiunea asta pentru muzică și actorie?

Da, este adevărat, tatăl meu nu și-a dorit ca fiica lui să îmbrățișeze o carieră de artistă. Pe vremea aceea, exista o preconcepție legată de artiste. El își dorea să fiu avocat, doctor… Când am dat examen la Liceul de Muzică, el nu a știut, știa că dau examen la un alt liceu. Între timp, prin prisma premiilor pe care le câștigam la tot felul de festivaluri, și-a dat seama că fata asta chiar are ceva de spus.

Atunci a înțeles drumul meu, a început să mă susțină, era foarte mândru de mine și se bucura pentru realizările mele. Muzica a venit ca o surpriză. Nu am avut pe cineva în familie care să fi fost în domeniu, dar mă atrăgea foarte mult încă de mică. După ce m-am făcut mai mare, a devenit un mod de a mă exprima. O făceam prin versuri, cântând, și mă făcea să mă simt extraordinar. Era universul meu.

„A fost biletul meu de a-mi depăși condiția, de a pleca dintr-un orășel și de a mă instala în București”

Lili Sandu nu i-a spus tatălui când a fost să dea examen la Liceul de Muzică
Lili Sandu nu i-a spus tatălui când a fost să dea examen la Liceul de Muzică

A fost biletul meu de a-mi depăși condiția, de a pleca dintr-un orășel și de a mă instala în București. Am fost o fată mică, cu dorințe, care s-a mutat în București și și-a urmat pasiunea. Muzica e prima mea dragoste și așa va rămâne. Actoria a venit ca o extensie. Deja făceam muzică, iar când am primit primul meu rol în „Numai iubirea”, a fost o adevărată provocare pentru mine și mi-am descoperit și cealaltă latură, aceea de actor. Am studiat despre asta, fiindcă simțeam nevoia să fac asta.

Muzica și actoria sunt pasiunile mele pe care le voi avea toată viața. Nu cred că voi renunța vreodată. Am renunțat să fiu într-un studio sau să mai apar în fața oamenilor cântând, dar asta nu înseamnă că în sufletul meu nu mai există această pasiune. Dacă vreodată se va ivi ocazia să mă aflu într-un studio de înregistrări și să revin în domeniul muzicii, o voi face cu tot sufletul.

Deși tatăl n-a fost de acord inițial cu meseria pe care Lili Sandu a îmbrățișat-o, ulterior i-a fost alături

Cântăreață sau actriță? Cu ce ocupație te identifici mai mult?

Este o alegere imposibilă de făcut! Mă identific în cele două ipostaze și mi se pare că ambele roluri mi se potrivesc mănușă. Este cert că amândouă activitățile îmi aduc o împlinire sufletească și o fericire nemărginită, dar fiecare în felul său. Ambele ocupații îmi dau șansa de a mă exprima, de a-mi comunica emoțiile și trăirile, de a fi liberă și, nu în ultimul rând, de a fi creativă. Toate acestea reprezintă definiția vieții de artist.

Ce sfaturi ai da unor tineri care-și doresc o carieră în aceste două domenii? Spune-ne, te rog, ce te-a determinat să-ți urmezi pasiunea.

În primul rând, de la determinare pornește tot, acesta este punctul de plecare. Motivația reprezintă și ea un factor important în clădirea unei cariere de succes. Din fericire, tinerii au parte de asta din plin. Dorința de muncă este indispensabilă, indiferent de domeniul în care activezi. Oamenii trebuie să facă din jobul lor o etapă dedicată dezvoltării, nu doar o sursă de venit. Este atât de important să îți placă ceea ce faci!

De asemenea, trebuie să fii pregătit și dispus să investești timp și efort în pregătirea ta profesională și umană. Cel mai important: să nu îți fie frică să iei decizii, fie că alegi să spui „da”, „nu” sau să faci o schimbare!

Cum i s-a schimbat viața după ce a devenit mamă?

Ai devenit mamă într-un moment în care te așteptai cel mai puțin. Cât de relaxată ai fost ca mamă de nou-născut? Cum v-ați descurcat tu și Silviu? Ați avut parte de ajutor?

Eu și Silviu ne-am obișnuit repede cu rolul ce ne-a fost alocat, acela de părinți. Am primit această etapă a vieții cu mare bucurie. Să ai un copil este o adevărară binecuvântare! Totuși, totul a fost nou pentru noi, dar instinctul de părinte îți spune întotdeauna ce trebuie să faci. Consider că partenerii trebuie să se susțină reciproc și să-și ofere unul altuia o mână de ajutor constant, mai ales când intervine copilul lor în ecuație. Silviu m-a ajutat enorm.

Toate sarcinile au fost și continuă să fie împărțite, nu se dă în lături de la nimic. În fiecare dimineață, eu îl pregătesc pe TJ pentru grădiniță, dar Silviu este cel care îl duce acolo. După live, eu îl iau pe TJ de la grădiniță, iar acasă ne petrecem toți trei timpul împreună.

Cum se descurcă Lili Sandu în rolul de mamă, iar soțul Silviu în cel de tată?

Cum te-a schimbat rolul de mamă?

Rolul de mamă vine la pachet cu anumite schimbări. Nu considerabile, dar clar existente. Fără să o facă intenționat, o mamă începe să se pună pe locul 2, dar asta nu înseamnă că ajunge să uite de ea sau să se neglijeze. A te pune pe locul 2 ca mamă înseamnă că începi să te gândești mult mai mult la felul în care acțiunile tale influențează viața copilului. Nu mai ești pe cont propriu.

Acțiunile, care odată îți influențau doar parcursul tău, ajung să își pună amprenta pe două vieți în loc de una. Un copil nu are discernământul unui adult și maturitatea necesară pentru a lua decizii. Prin urmare, părinții sunt cei care trebuie să decidă pentru el. Ca mamă, ești determinată să iei cele mai bune decizii pentru propriul copil. O mamă adevărată trebuie să meargă până la capătul lumii pentru copilul său.

Foto: Pro Tv

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter