Ionuț Iftimoaie, dat în judecată. Adevăratul motiv pentru care a părăsit Survivor: „Mă ține numai prin procese”

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 17 mai 2023, 10:18

Ionuț Iftimoaie a dezvăluit care este adevăratul motiv pentru care a părăsit emisiunea Survivor România. Se pare că nu dorul de casă l-a făcut pe sportiv să plece din Republica Dominicană, ci un bărbat care l-a dat în judecată din cauza unei construcții.

Fostul kickboxer a construit un mall în Bacău, însă un dezvoltator imobiliar se declară nemulțumit de amplasarea construcției și asta pentru că nu ar respecta distanța dintre clădiri. Pe de altă parte, Iftimoaie susține că, de fapt, dezvoltatorul este cel care a ridicat blocuri lângă mall-ul lui.

Ionuț Iftimoaie, dat în judecată de un dezvoltator imobiliar

Daniel Adobriței, un dezvoltator imobiliar care a ridicat două blocuri în vecinătatea mall-ului lui Ionuț Iftimoaie, l-a dat în judecată pe sportiv și spune că acea construcție nu respectă distanțele legale și regulile privind incendiul.

„Eu am cele două blocuri de lângă cașcarabeta ăstuia, mall-ul Iftimoaie. Sunt dezvoltator, sunt blocuri P+8, iar ăsta s-a apucat și a construit lângă mine total ilegal. Am proces verbal de la Inspectoratul de Stat în Construcții, de la Bacău, în care i-a descoperit toate ilegalitățile. Procesul acela verbal a ajuns la ISU Bacău. Cei de la ISU Bacău, începând cu vreo doi colonei și nu știu care mai sunt, au venit în inspecție și și-au dat seama că mall-ul lui Iftimoaie nu respectă distanțele legale și cu incendiu… exact ca în cazul Colectiv. Identic”, a afirmat Adobriței pentru Cancan.

Mai mult, bărbatul susține că Ionuț Iftimoaie este anchetat de DNA și că acesta ar fi motivul pentru care sportivul s-a întors de la Survivor România.

„Ăștia de la ISU și cu Iftimoaie sunt anchetați de DNA, bănuiesc că de asta a și venit acasă de la Survivor. Eu sunt parte în dosarul ăla, mai sunt parte în alt dosar penal cu el, aici la Moinești. Domnule, sunt niște interlopi. Iftimoaie e un interlop, un infractor cercetat în trei dosare penale, inclusiv a furat bani europeni. Are proces, dosar la DIICOT Bacău. Cu mine are dosar, deci e trucare a licitației, e tot cu mine”, a mai spus Daniel Adobriței.

De asemenea, dezvoltatorul imobiliar zice că între blocurile lui și mall-ul lui Ionuț Iftimoaie este o distanță de 6 metri și nu de 10 metri, așa cum cere legea.

Citește și: De ce a plecat Ionuț Iftimoaie de la Survivor România fără să fie eliminat? L-a rugat pe Daniel Pavel, cu lacrimi în ochi, să părăsească show-ul

Citește și: Ce i-a spus Carmen Grebenișan lui Ionuț Iftimoaie înainte ca acesta să părăsească Survivor: „Sper să ne învățăm fiecare lecțiile” / Video

Răspunsul lui Ionuț Iftimoaie

Pe de altă parte, Ionuț Iftimoaie susține că el a respectat distanțele și că blocurile lui Adobriței nu au autorizație de construcție.

„Firma lui Daniel Adobriței a ridicat niște blocuri lângă mall-ul mel, blocuri care nu mai au autorizație de construcție din 2007, cred. Nu sunt finalizate, nu sunt recepționate, ei au firma în faliment. Sunt foarte supărați că eu am dezvoltat un centru comercial la ieșirea din oraș. Distanțele sunt cele legale. Clădirea respectivă nu a suferit niciun fel de modificare față de cum a fost proiectul, iar legat de funcționarea fără autorizație de securitate la incendiu, aceasta a fost verificată, a fost amendată pentru asta, este în curs de obținere a autorizației, este contract semnat cu firma pentru a face chestia asta, așa cum sunt foarte, foarte multe clădiri, inclusiv de-ale statului, care în momentul de față funcționează fără această autorizație. Legea a permis ca până în decembrie 2022 să se funcționeze pe baza unei declarații pe propria răspundere”, a explicat Ionuț Iftimoaie pentru sursa citată anterior.

Sportivul este de părere că dezvoltatorul își dorește să îl denigreze.

„Nu văd, în momentul de față, nimic altceva decât dorința acestuia (nr. a lui Daniel Adobriței) de a mă denigra, motiv pentru care, de altfel, de patru ani de zile de când am început această investiție, mă ține numai în procese. Este supărat de faptul că eu am cumpărat un teren care a fost scos la executare silită. A fost un teren pe care el l-a cumpărat și au amplasat pe el parcarea pentru blocuri, iar în momentul în care ei au intrat în executare silită, am cumpărat eu acel teren după cinci ani de zile”, a precizat Iftimoaie.

Citește și: Ionuț Iftimoaie, adevăratul motiv pentru care a decis să părăsească Survivor România: „Mă vedeam în finală” / Video

Citește și: Câți bani a primit Ionuț Iftimoaie pentru participarea la Survivor 2023: „Timpul nu are preț. Nu ți-l mai dă nimeni înapoi”

De ce a părăsit Survivor România

Totodată, Ionuț Iftimoaie a recunoscut că acesta a fost unul din motivele pentru care a decis să părăsească Survivor România.

„Dânșii, în momentul de față, sunt în procedură de faliment și acum ceea ce ei își doresc este să îmi tulbure poziția și procesele pe care ei le tot inventează. Ne-am judecat până la Înalta Curte, unde, de altfel, am și câștigat, am câștig de cauză pe toate procesele până în momentul de față, au fost multe și sunt în continuare multe”, a subliniat Ionuț Iftimoaie.

„Unele decizii trebuiau luate și ăsta a fost și unul dintre motive de business, personale care mă privesc, pentru care am păsărit Survivor, erau decizii pe care trebuia să le iau eu și erau semnături foarte importante. Din păcate, asta este situația. Până când nu făceam nimic din punct de vedere al activității comerciale, eram Iftimoaie, campionul, prietenul tuturor”, a mai spus fostul kickboxer.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Ionuț Iftimoaie

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter