Interviu cu Zoli Tóth, Bach in Showbiz

De Revista Unica, pe

A revenit pe scenă cu un proiect unic în lume. Află din numărul de iulie al revistei Unica ce spectacol-minune a gândit fondatorul trupei SISTEM, care-i sunt muzele și ce-ar face dacă ar avea o baghetă magică.
Îți aduci aminte care a fost momentul în care ți-ai dat seama că vrei să fii muzician?
Provin dintr-o familie de muzicieni. Eu sunt a treia generaţie. La câtă muzică clasică s-a ascultat la mine în casă, nici nu cred că aveam altă opţiune. La un moment dat am cochetat cu matematica, dar tot muzica mi s-a potrivit mai bine. Cele două ştiinţe sunt corelate, dar în muzică poţi să improvizezi mai mult. 🙂
Cum i-ai găsit pe colegii tăi din Bach in ShowBiz?
Sunt toţi absolvenţi ai Academiilor de Muzică de la Cluj şi Iaşi: Amalia Gîscă, Flaminia Nastai şi Bogdan Pop. Toţi trei sunt artişti foarte talentaţi şi apreciaţi, cu care mă bucur să lucrez. Ama cântă la vioară, Flami, la violoncel, iar Bogdan este percuţionist, la fel ca mine. Bogdan chiar mi-a fost elev şi împreună am câştigat câteva premii la Olimpiadele Naţionale de Muzică.
Cum a primit publicul acest gen de spectacol mai puțin convențional?
Foarte bine. Am fost uimit să constat că, în turneu, publicul a fost extrem de divers; oameni vârstnici, melomani obişnuiţi cu concertele de muzică clasică, dar şi tineri deschişi la minte s-au bucurat de spectacol și au aplaudat minute în șir. Nu a existat concert fără bis. Mulţi ne-au căutat după spectacol şi ne-au întrebat când mai revenim în oraşul lor.
Ai primit și reacții negative?
Sunt un om care acceptă critica şi încerc să învăţ din ea. Deocamdată, nimeni nu a spus nimic negativ despre proiect şi sper să ramână aşa şi în continuare. Singura întrebare care există printre oamenii din public este legată de absenţa unui disc. Dar lucrăm şi la asta.
Ce proiecte urmează după Bach in ShowBiz?
Sunt încă la început de drum, dar perspectivele sunt fantastice. După acest turneu, care s-a desfăşurat mai mult în partea de vest a ţării, vom încerca să mergem cu „Bach în ShowBiz” şi în restul ţării. Ma bucur mult că au început să vină invitaţiile şi din străinătate. Asta confirmă faptul ca reţeta e bună.
Poți să ne povestești un episod în care un fan te-a luat prin surprindere cu un gest sau o declarație?
În 15 ani de carieră, au fost multe momente frumoase şi interesante. Am primit după concerte tablouri cu portretul meu, declaraţii de dragoste, cereri în căsătorie, promisiuni de divorţuri, haine, jucării de pluş, invitaţii la masă, câte şi mai câte…
În ce proiecte ecologice ești implicat acum?
În ultima vreme m-am dedicat mai mult muzicii, dar recuperez prin susţinerea în cadrul turneului Bach in ShowBiz a cauzei Asociaţiei Green Revolution. Ultima implicare concretă a fost cu ocazia Earth Hour, când am susţinut un concert în Bucureşti alături de colegii de SISTEM la evenimentul organizat de WWF România. Iar EcoFrecvenţa, pastila mea zilnică de pe Naţional FM, este ascultată de 300.000 de oameni, ceea ce mă face să fiu mereu la curent şi în priză.
Cum ești tu eco în viața de zi cu zi?
Încerc să colectez selectiv acasă şi la birou, să reduc cât mai mult consumul de resurse şi energie şi, implicit, să economisesc. Nu-mi prea place risipa. De ce să arunc nişte bani pe geam când pot să mă folosesc de ei? Foarte important, încerc să transmit mai departe mesajul acesta şi celor din jurul meu. Am început cu familia prin joacă, şi acum fetele mele aruncă gunoiul selectiv.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter