Hailey Bieber a suferit un mini AVC. „Eram speriată”

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Joi, 28 aprilie 2022, 16:40

În martie 2022, Hailey Bieber (25 de ani) a fost spitalizată după ce a suferit un mini accident vascular cerebral (AVC), care a dus la identificarea unui defect congenital cardiac al modelului. Între timp, Hailey a fost operată, recent vorbind despre experiența înfricoșătoare.

Luna trecută, modelul scria în mediul online că a experimentat simptome similare unui accident vascular cerebral. Ajunsă la spital, medicii i-au descoperit „un cheag de sânge foarte mic în creier”.

Hailey Bieber a suferit un mini AVC. „Eram speriată”

„Luam micul dejun cu soțul meu, aveam o zi normală, o conversație normală. Eram în mijlocul discuției când, dintr-odată, am avut o senzație ciudată dinspre umăr de-a lungul brațului, până în vârful degetelor. Mi-a făcut vârfurile degetelor să se simtă ciudat, amorțite”, a povestit Hailey Bieber, pe YouTube.

„Justin m-a întrebat dacă sunt ok și nu i-am răspuns, pentru că nu eram sigură. M-a întrebat a doua oară, dar, când am încercat să-i răspund, n-am putut vorbi. Jumătatea dreaptă a feței mi s-a moleșit. Nu puteam să leg o propoziție. Nu puteam să rostesc niciun cuvânt”, a mai explicat.

„Îmi treceau atât de multe lucruri prin minte. Primul era că am un atac cerebral. Eram speriată. Nu știam ce mi se întâmplă, de ce mi se întâmplă. O să am sechele de la asta?”, se întreba modelul.

În timp ce aștepta ambulanța, modelul începea ușor, ușor să poată comunica din nou. Până să ajungă la spital, simptomele au dispărut în totalitate. În urma radiografiilor, medicii au concluzionat că „a suferit un mic cheag de sânge în creier, numit atac ischemic tranzitoriu”.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Prințul Harry, jignit de tatăl lui Meghan Markle: „Cred că e un idiot”

Shakira, siluetă de invidiat sau de evitat? Cum arată solista la 45 de ani

Actorul Hugh Jackman iubește de mai bine de 26 de ani aceeași femeie, cu 13 ani mai în vârstă decât el

Atacul ischemic tranzitoriu, cunoscut și ca un mini accident vascular cerebral, apare în momentul în care fluxul de sânge se oprește pe o parte din creier pentru o perioadă scurtă de timp. Simptomele includ amorțeală, slăbiciune, dificultăți de vorbire și exprimare, amețeală, pierderea echilibrului și dificultăți în deplasare.

În urma mai multor analize, medicii au listat drept posibile cauze ale mini AVC-ului: (1) începerea tratamentului contraceptiv; (2) un zbor recent între SUA și Paris, în timpul căruia modelul n-a avut libertate de mișcare și nu a purtat șosete compresive; (3) contractarea virusului SARS-CoV-2, precum și (4) un defect congenital cardiac, numit foramen ovale patent. Acesta este un orificiu mic, localizat la nivelul peretelui care desparte cele două atrii.

„Concluzia este că am avut un cheag de sânge care, prin acel orificiu, a ajuns la creier, de aceea am suferit un atac ischemic tranzitoriu”, a mai spus modelul.

Hailey a fost operată, orificiul fiind acum închis. „A mers foarte bine. Mă recuperez foarte bine și foarte repede. Mă simt eliberată, sincer, pentru că am aflat despre ce era vorba și m-am tratat. Pot să depășesc această situație înfricoșătoare și să-mi trăiesc viața în continuare”, a încheiat.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter