Gafa care i-a marcat cariera lui Cristian Topescu

De Mădălina Manole, pe
Cristian Țopescu a fost unul dintre cei mai mari și apreciați comentatori sportivi și, fără îndoială, vocea cea mai cunoscută din România.

Cariera sa impresionantă s-a identificat cu cele mai mari performațe din sportul românesc, însă îndrăgitul comentator sportiv a recunoscut că a trecut și prin momente mai puțin plăcute, dar amuzante. Unul dintre acestea l-a povestit chiar marele jurnalist într-un interviu acordat pentru Telekom Sport: ”La finala Campionatului Masculin de Handbal din 1970, meciul România – Republica Democrată Germană, care a avut prelungiri. În regulament erau două reprize de prelungiri de câte 5 minute, amănunt pe care l-am uitat în focul comentariului și după prima repriză de 5 minute am spus „Suntem campioni mondiali!”. Echipa noastră avea un gol avantaj. Mi-am dat seama imediat și am rectificat greșeala, cerându-mi scuze și spunând că se mai joacă încă o repriză de prelungiri. Spre norocul meu, echipa Romaniei a câștigat acea finală, ultimul gol fiind marcat de extraordinarul Gheorghe Gruia. A fost 14-13 pentru Romania, după două reprize de prelungiri. Îmi închipuiam la întoarcerea acasă ce s-ar fi scris, dacă ai noștri pierdeau, despre comentator, care nu știa nici măcar regulamentul desfășurării finalei.”

Cristian Țopescu a murit pe 15 mai 2018, la vârsta de 81 de ani, ca urmare a unui stop cardio-respirator. Fostul comentator sportiv suferea de mai multe afecţiuni cronice, printre care şi diabet.

Citește și – Drama unui tată: Cristian Țopescu și-a văzut fiica, pe Cristina Țopescu, după gratii

Citește și  – Dincolo de micul ecran. Cine au fost cele trei soții ale lui Cristian Țopescu

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter