De ce Prințul Charles și fiul său William nu au voie să călătorească cu același avion

De Oana Savin, pe
Prințul Charles și fiul său mai mare, Prințul William, nu au voie să călătorească cu același avion. Mai mult, nici Prințul George nu ar avea voie să urce în același avion cu tatăl său, dar în ultimii ani regina Elisabeta a II-a a mai relaxat puțin regulile.

Potrivit tradiției regale, Prințul Charles și Prințul William nu ar trebui să urce împreună în același avion. Iar motivul este unul trist: dacă avionul s-a prăbuși, monarhia ar pierde doi moștenitori ai tronului în același timp.

Regula neoficială ar trebui să se aplice și în cazul lui William și al fiului său în vârstă de cinci ani, George, care este al treilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, relatează The Mirror.

Dar William deja a zburat alături de întreaga sa familie de mai multe ori, inclusiv în călătorii oficiale în Canada, Germania și Polonia.

În 2014, ducele și ducesa de Cambridge l-au luat pe micul George cu ei până în Australia.

Se crede că această tradiție datează de pe vremea când aviația era la început, când avioanele nu erau foarte sigure, astfel că regina a mai relaxat puțin această regulă în ultimii ani.

Monarhii și moștenitorii lor nu au voie să călătorească în același avion în caz de un accident tragic ce ar șterge întreaga linie regală.

Deși nu există o regulă oficială, Regina este cea care are ultimul cuvânt”, a explicat un purtător de cuvânt al Familiei Regale, în anul 2014.

Prințul Charles este moștenitorul tronului, în timp ce William este al doilea în ordinea succesiunii, iar copii săi, George, Charlotte și Louis, sunt următorii.

Prințul Harry este al șaselea în ordinea succesiunii la tron, iar copilul său nenăscut, ce urmează să vină pe lume în aprimăvara anului viitor, va fi al șaptelea.

Citește și: Prințul Charles împlinește astăzi 70 de ani. Ce fotografii a publicat Casa Regală

Citește și: Jessie J a dezvăluit că nu poate avea copii

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter