Tensiuni în familia regală. Lovitura neașteptată pe care Charles i-a aplicat-o fratelui Prințesei Diana

De Simona Tudorache, pe Ultimul update Luni, 08 mai 2023, 17:53

Earl Spencer nu a fost invitat la încoronarea Regelui Charles, în ciuda faptului că era fratele Dianei și unchiul Prinților Harry și William. Surse din interior cred că acest fapt ar putea aprinde tensiunile dintre familia Dianei și membrii familiei regale.

Se pare că Regele Charles a fost cel care l-a scos pe fratele Prințesei Diana de pe lista invitaților de la ceremonia de încoronare de sâmbătă.

Regele Charles nu l-a vrut pe unchiul copiilor săi la încoronare

Se spune că decizia de a nu-l invita pe Earl Spencer la acest eveniment important i-a șocat pe cei care fac parte din familia contelui, care anticipau că unchiul lui William și Harry va fi rugat să participe.

Earl Spencer a promis că va avea grijă de cei doi prinți la înmormântarea Dianei din 1997, deși se depărtase de familia regală după divorțul surorii lui de Charles.

Surse din interior spun că decizia lui Charles de a nu-l invita pe Earl Spencer ar putea reactiva tensiunile dintre cele două familiii, care s-au înrăutățit după ce Charles a reluat povestea cu Camilla.

Citeşte și: Cât costă costumul roșu cu care Kate Middleton a apărut la o zi după încoronarea Regelui Charles si cărui brand aparține

Citeşte și: Simbolurile ascunse de ținuta purtată de Regina Camilla la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Detaliile observate pe rochie și robă

Charles a vrut familia Camillei la încoronare, nu pe cea a Dianei

„Ceea ce este îngrozitor este că Earl Spencer ar fi putut foarte bine să respingă invitația din motive evidente, dar această excludere brutală nu i-a lăsat nicio opțiune pentru o diplomație elegantă”, a spus o persoană din anturajul lui pentru The Independent.

Surprizele nu se opresc însă aici. Mulți dintre cei care făceau parte din vechea gardă aristocratică nu au apărut, de asemenea, pe lista invitaților, inclusiv un număr de duci care au jucat roluri cheie la încoronarea Reginei Elisabeta a II-a, în 1953.

Citeşte și: Prințul Louis a făcut spectacol și la încoronare. Gesturile cu care fiul lui Kate Middleton și al lui William a atras atenția

Regele Charles a ales să danseze pe muzica altor celebrități

În schimb, Charles a ales să invite o serie de celebrități, printre care Ant și Dec, cântărețul Nick Cave și magicianul Dynamo.

Excluderea contelui Spencer capătă o semnificație deosebită, având în vedere că tatăl său și al Dianei, John Spencer, al optulea conte Spencer, a fost căpătarul regretatei Regine și, prin urmare, a jucat un rol cheie în încoronarea ei.

Citeşte și: Încoronarea Regelui Charles al III-lea în imagini. Harry, marele absent de la balconul Palatului Buckingham / Galerie foto

Harry a simțit singurătatea momentului

„A fost un gest destul de brutal, chiar dacă ar fi fost dificil pentru el dacă ar fi fost invitat. Dar asta i-ar fi permis să refuze, mai degrabă decât să fie dat la o parte în acest mod”, a declarat o sursă pentru The Independent.

Prințul Harry, care se află, de asemenea, în conflict cu familia regală, a sosit vineri dimineață cu un zbor comercial din Los Angeles și a participat singur la încoronare.

El nu a îndeplinit nicio îndatorire regală în timpul evenimentului, spre deosebire de fratele său și de familia acestuia care au avut roluri importante în cadrul ceremoniei.

Foto: Profimedia, Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter