Cum se simte Gabriel Dorobanțu la aproape un an de când a avut COVID-19: „Sigur că e greu să fii bolnav”

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 04 octombrie 2021, 15:35

La aproape un an de când s-a îmbolnăvit de COVID-19 și a fost la un pas de moarte, Gabriel Dorobanțu a vorbit despre perioada cumplită prin care a trecut, dar și despre starea sa de sănătate.

Gabriel Dorobanțu a trecut prin momente cumplite în luna decembrie a anului trecut. Artistul a făcut o formă gravă de COVID-19 și a fost la un pas de moarte. A stat internat 12 zile într-un spital din județul Prahova, acolo unde locuiește de mai mulți ani. La zece zile după externare, cântărețul a trecut prin drama pierderii mamei sale, cu care avea o relație foarte apropiată.

Gabriel Dorobanțu, despre experiența COVID-19

Unii cred, unii nu cred. Eu am avut COVID-19, am stat la spital. Am avut o formă gravă. Am avut nevoie de oxigen. Saturația mea, când au venit și m-au luat de acasă, a fost de 60. Ceva îngrozitor. Am fost optimist, pentru că asistentele și doctora îmi ziceau: ridică-te din pat, mergi, cântă.

Când depinzi de aparate și de o medicație anume, este complicat. Când am sosit cu salvarea la spital s-au speriat cu toții de mine… eram vânăt.

Acum pot face vocalize 45 de minute, pot face gimnastică. Nu poți să mergi, să respiri, să urci scările. Nu-i ușor, nu doresc numănui, spunea artistul în urmă cu ceva vreme în emisiunea  „Vorbește lumea”.

La aproape un an de atunci, îndrăgitul cântăreț Gabriel Dorobanțu a mărturisit pentru impact.ro că a reușit să depășească momentele acelea extrem de dificile, iar acum este pregătit să urce din nou pe scenă.

După internarea de anul trecut, după suferința din spital și moartea mamei, m-am recuperat, mi-am limpezit mintea, sunt pregătit pentru scenă, pentru contactul cu lumea și pentru un dialog onest în ceea ce privește viața și activitatea mea.

Deci trebuie să știi să treci peste greutăți, așa cum trecem cu toții. Nu știu cât mă pricep și cât de deștept sunt în privința asa, dar trebuie să ai o anumită putere, tărie și un echilibru ca să înțelegi că asta-i viața.

Citește și: Ce a găsit Oana Sîrbu în cabina de teatru a Stelei Popescu, la patru ani de la moartea actriței

Își mai doresc Adela Popescu și Radu Vâlcan al patrulea copil?

Elena Udrea, ținută de peste 1.000 de euro, în parc cu fetița

Bianca Drăgușanu, nemulțumită de vacanța la Disneyland. „Frumos, nu mă mai duc!”

Cum se simte Gabriel Dorobanțu la aproape un an de când a avut COVID-19

Artistul s-a recuperat complet după infectarea cu virusul SARS-CoV-2, iar acum merge periodic la medic pentru a se asigura că starea lui de sănătate este una bună.

Din fericire, am făcut controlul de rigoare, o tomografie a plămânilor, s-a constatat că sunt bine, doctorița m-a felicitat, a spus că m-am recuperat repede și că un motiv e și aerul bun pe care-l respir la Cornu. Nu am decât 72 de kilograme, dar sunt o fire rezistentă și nu m-am plâns niciodată.

Nu am făcut nicio terapie, cred că odihna, am mâncat bine. După două luni am început să fac vocalize, credeam că nu am să mai pot cânta, asta m-a ajutat foarte mult pentru că mi-a reîmprospătat capacitatea respiratorie, a mai dezvăluit Gabriel Dorobanțu.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter