Cum a trăit Christian Sabbagh cutremurul din ’77 și ce spune despre tragedia din Turcia: “Este o adevărată dramă, dar și o lecție”/ Exclusiv

De Simona Tudorache, pe Ultimul update Miercuri, 08 martie 2023, 18:59

Christian Sabbagh se declară teribil de impresionat de tragedia din Turcia. Știristul de la Kanal D vede în acestă dramă o lecție pentru noi toți, pentru că în astfel de situații vedem cât de ușor ne putem frânge.

Jurnalistul e legat și acum de o amintire de la cutremurul din 1977 de care nu se poate desprinde. Avea pe atunci doar cinci ani și se afla la Vălenii de munte. Îi e greu să vorbească despre asta, dar imaginile i se derulează rapid prin fața ochilor.

Christian Sabbagh: „În lumea asta suntem doar o trestie gânditoare care se poate frânge oricând”

Tragedia din Turcia l-a marcat și a scos la suprafață alte amintiri, o copilărie marcată de un cutremur fără precedent. “Nu cred că este om căruia să nu i se rupă sufletul văzând ce s-a întâmplat acolo. Este o adevărată dramă, dar și o lecție pentru noi toți; vedem cât suntem de mici și neputincioși în fața naturii. În situațiile astea dificile omul se întoarce la Divinitate, este inevitabil să nu te pună pe gânduri. În lumea asta suntem doar o trestie gânditoare care se poate frânge oricând”, spune jurnalistul pentru UNICA.RO.

Cutremurul din 1977 l-a prins pe jurnalist la Vălenii de Munte. Avea doar 5 ani, dar acele trăiri din ziua marelui seism le poartă acolo undeva.

“Părinții mei erau în Liban, iar eu la mătușa mea. Și acum revăd imaginile … Avea mătușa un cireș în curte și îl vedeam cum se apleacă. Aveam cinci ani, dar acele imagini mi-au rămas puternic întipărite în minte”, mai spune Christian Sabbagh, pentru UNICA.RO.

Christian Sabbagh, despre trăirile care l-au marcat

 Fiecare etapă din viața lui a însemnat ceva, pentru că fiecare episod l-a făcut omul care este astăzi. Christian Sabbagh a trecut de la studentul fără griji și fără bani, care se bucura de libertate, la viața de familie și la o carieră în jurnalism.

„Aveam 20 de ani imediat după Revoluție și îmi amintesc senzația unei lumi noi, mirosul libertății, un început de Occident. Eram student și, vorba cântecului, „fără griji și fără bani”. Oscilam între Drept și Jurnalism și atunci a fost perioada când am ales să urmez o carieră media.

La 30 de ani aveam lumea la picioarele mele, eram realizatorul uneia dintre cele mai urmărite emisiuni la acel moment, „Poliția în acțiune”. La 40 de ani eram parte din echipa Kanal D și făceam investigații, eram corespondent de război. Devenisem deja tată și încercam să îmbin cele două profesii, de părinte și de jurnalist”, adaugă Christian Sabbagh pentru UNICA.RO.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter