Cum a comentat CTP gestul scrimerei Ana Maria Popescu, care a refuzat să dea mâna cu ministrul sportului, Eduard Novak

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 29 iulie 2021, 17:20
După un discurs-manifest, la sosirea în țară de la Jocurile Olimpice, scrimera Ana Maria Popescu a refuzat să dea mâna cu ministrul sportului, Eduard Novak. Acesta spusese cu o zi înainte că sportiva nu avea nicio șansă să ia medalia de aur la Tokyo, indiferent de câți bani ar fi investit ministerul în această disciplină. 

Într-un editorial pe republica.ro, intitulat „Ana Maria Popescu are și alte talente”, Cristian Tudor Popescu critică atitudinea sportivei. CTP consideră „tupeu de mahala” reacţia Anei Maria Popescu, de la ieşirea din avion, despre care susţine că „ar putea face o carieră remarcabilă în încăierarea politică dâmboviţeană”.

„Performanțele cu spada ale doamnei Ana Maria Popescu sunt mari și incontestabile, dar nu pot să spun că mă umple de admirație comportamentul ei ca om. Să-i spui ministrului Sportului să se ducă să ia el medalie de aur în locul tău e o zicere pe cât de agresivă, pe atât de ieftină, ca să nu zic prostească.

Bugetul scrimei românești este cu siguranță insuficient, ca, de altfel, al multor altor discipline, dar să refuzi să dai mâna cu același ministru, venit să-i întâmpine la aeroport pe sportivii întorși de la Tokyo, mi se pare deja tupeu de mahala, pe care nu cred că dna Popescu l-a învățat din nobila artă a mușchetarilor.

Nu știu care va fi viitorul în scrimă al dnei Popescu, însă, cu astfel de talente, cred că ar putea face o carieră remarcabilă și în încăierarea politică dâmbovițeană”, a scris jurnalistul.

Citește și – Cristi Borcea i-ar fi făcut avansuri Biancăi Drăgușanu. Ce-a spus vedeta despre omul de afaceri

Citește și – Cât a costat inelul de logodnă primit de Antonia de la Alex Velea

Citește și – Mihaela Rădulescu, despre trucurile ei de înfrumusețare: „Îmi fac supradoze intravenoase cu vitamine și minerale”

Citește și – De ce s-a dus, de fapt, Cristina Cioran la mare în timp ce fetița ei este în spital

Citește și – Prin ce trece Gabriela Prisăcariu în a opta lună de sarcină: „De dimineață m-a luat… Am crezut că nasc!”

Ministrul Eduard Novak și-a cerut iertare pentru afirmația făcută, iar sportiva a reacționat imediat

Eduard Novak a spus că îi pare “foarte, foarte, foarte rău” și că „s-a înțeles foarte greșit” declarația sa cum că și dacă ar fi avut un buget de 5 milioane de lei, scrimera Ana Maria Popescu tot n-ar fi luat aurul la Jocurile Olimpice.

Sportiva a reacționat imediat pe o rețea de socializare, cu un mesaj amplu.

„Sunt de părere că niciodată nu este prea târziu pentru a îndrepta lucrurile. Drept urmare, consider că este de datoria mea să fac unele precizări. Asta nu înainte de a-mi cere scuze față de gestul nepoliticos de a nu răspunde strângerii de mână tuturor oficialilor prezenți.

Am urmărit articolele/părerile/comentariile din ultimele zile și le mulțumesc celor care au înțeles că mesajul meu nu a fost un atac la persoană, ci mai de grabă, strigătul unui om care a reușit indiferent de condiții, dar care își dorește ca cei mici să nu mai fie nevoiți să parcurgă aceleași etape… lipsuri materiale, competiții ratate din lipsa de fonduri, echipamente obosite de vreme și alte obstacole care îi împiedică încă ‘din fașă’ să-și atingă adevăratul potențial.

Mesajul meu rămâne același. Dacă nu vom face echipă, nu vom mai exista pe harta sportului mondial! Dacă nu ne vom îngriji cum se cuvine de propria bucățică, nu vom reuși să fim mai buni! Dacă vom fi interesați de ‘capra vecinului’, doar vom privi cu jind la cei care ajung în vârf! Și nu în ultimul rând, dacă nu vom avea curajul să visăm și îndrăzneala să acționăm, nu vom putea ști niciodată dacă am fi putut să realizăm ceea ce ne-am dorit!

Am spus-o în repetate rânduri… când dorința de performanță va fi mai mare decât orgoliile, sportul (și nu numai) va avea de câștigat! Și poate că acest episod este o lecție din care avem cu toții de învățat.

Și, DA, eu chiar îi doresc sportivului Eduard Novak să se întoarcă cu medalia de aur de la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020”, a scris Ana Maria Popescu, pe Facebook.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter