Codin Maticiuc îi dă exemplu statului de bani gata, renovând secţia de Oncologie Pediatrică de la Spitalul Fundeni: ”După etajul 7, mă apuc şi de alte etaje!”

De Libertatea.ro, pe
A fost un băiat de bani gata, așa cum statul român este unul de bani gata. Acum, Codin Maticiuc s-a apucat de lucruri la care nu s-ar fi gândit niciodată.

A început pe 1 septembrie lucrările de renovare la etajul 7 al Spitalului Fundeni, etaj unde se află secţia de Oncologie Pediatrică. “De început, am început pe 5 septembrie. Când am venit cu muncitorii, încă nu fuseseră mutaţi pacienţii. A, aţi venit? Păi, staţi aşa”, povesteşte improbabilul şef de şantier.

Copil de bani gata. Asta e prezentarea succintă care i se ataşează lui Maticiuc de câte ori e pomenit în lumea mondenă. Între timp, copilul a împlinit 40 de ani şi, când îşi spune vârsta, se dă un pas înapoi, de parcă nici lui nu-i vine a crede.

Un Crăciun foarte diferit

Renovarea de la Fundeni a fost promisă unei fetiţe internate aici, la camera 702, în decembrie 2016. Umblând să împartă daruri prin saloane, împreună cu “îngerii” de la o asociaţie caritabilă, Codin Maticiuc a întâlnit un alt copil căruia Moş Crăciun nu mai avea ce să-i aducă.

“Ochi trişti, căci nu voia nimic din patetica lui desagă”, consemna Maticiuc pe pagina lui de Facebook.

Copilul se numea Lăcrămioara şi suferea de cancer în stadiu terminal. Iar suferinţa asta, greu de justificat sub cer, o înţeleg doar sfinţii şi poate nici ei pe deplin şi fără să murmure. Trebuie s-o legi de ceva cunoscut, de un martiriu familiar.  Copilul de milionar în euro s-a adresat atunci şefului lui Moş Crăciun. Pentru prima oară, s-a rugat la Dumnezeu, apoi s-a certat cu El, cu Tatăl, se înţelege, nu cu Fiul.  N-a fost chiar ceartă, voia, de fapt, doar să-i atragă puţin atenţia.

Citește continuarea pe Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter