Christian Sabbagh: “Strada e cea de-a doua casă a mea”

De Viva.ro, pe

Rar se întâmplă ca în loc să-ţi începi ziua cu o cafea, să o începi cu o colecţie de arme, într-o casă ca o fortăreaţă. Ni s-a întâmplat, totuşi, acasă la Christian Sabbagh (Kanal D), el însuşi o colecţie de amintiri despre misiuni secrete, războaie, copilăria în Beirut şi legea străzii, a doua sa casă.
Una e mai preţioasă ca alta, din toate punctele de vede­re. Sunt arme scumpe, une­le sunt foarte vechi, altele au o istorie aparte, unele au aparţinut unor perso­nalităţi”, explică Christian Sabbagh echipei noastre, care, de cum a intrat pe uşă, a vrut, în mod previzibil, să vadă celebra colecţie de arme a jurna­listului. Am văzut arme cât pentru o viaţă, iar când, în sfârşit, am vrut să mă relaxez întorcându-le spatele, am dat cu ochii de un cuţit de colecţie. E, totuşi, fermecător cum armele lui Christian coabitează în armonie cu păpuşile Barbie ale fiicei sale, Yasmine, aşa că din loc în loc mai găseşti şi ursu­leţi de pluş. Probabil că şi ursuleţii sunt doar o „acoperire”, Yasmine şoptindu-mi că după visul de a deveni prinţesa Aurora urmează cel de a fi spion.
Misiunea în Germania v-a ţinut treaz 72 de ore. Aţi apucat să dormiţi de când v-aţi întors sau am dat noi buzna?
În general, dorm foarte puţin, am şi o vorbă „un om normal doarme într-o oră cât un prost în 10.” 3-4 ore de somn îmi sunt suficiente. Bine, trăiesc cu energizant, cu cafea. De vreo 13 ani duc viaţa asta.
Acum stăm de vorbă la o cafea în linişte, iar zilele trecute alergaţi prin Germania şi negociaţi la telefon cu proxeneţii. Când aţi avut cea mai acută senzaţie că nu vă mai întoarceţi acasă dintr-o misiune?
Niciodată, mereu am crezut în mine. Eu nu-s inconştient, eu nu mă arunc ca un nebun cu capul înainte, dar oamenii aşa cred, nu ştiu de ce. Sigur, trebuie să fii conştient că se poate întâmpla orice, până la urmă cu toţii suntem datori cu o moarte. Eu mereu mi-am luat măsuri, sunt tată, sunt res­ponsabil, am o familie care mă aşteaptă acasă. Înainte de toate analizez. Dacă aş pleca fără să am un plan, fără să pregătesc o strategie, aş fi un om mort. Eram mort de multă vreme.
Citeşte continuarea interviului pe site-ul Viva.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter