Ce sumă colosală a plătit Shakira pentru a scăpa de închisoare

De Mădălina Manole, pe
Shakira s-a aflat la un pas de a face închisoare după ce Fiscul spaniol a acuzat-o de evaziune fiscală. Cu toate că ancheta este în continuare în desfășurare, Shakira a plătit o sumă colosală pentru a rămâne în libertate.

Delictul era pedepsit cu închisoare până la 2 ani, iar artista de origine columbiană a preferat să-și plătească datoriile către stat decât să riște să fie dusă după gratii. Cu toate acestea, Shakira se află, în continuare, sun investigație. Parchetul i-a intentat proces artistei pe motiv că, între 2011 și 2014, în calitate de rezident spaniol, aceasta nu și-a declarat veniturile obținute la nivel mondial, prin urmare artista columbiană nu și-a plătit impozitele pe profit în perioada menționată.

Astfel, Shakira a plătit peste 20 de milioane de euro Fiscului spaniol, însă suma colosală este doar o parte infimă din banii datorați statului. Practic, aceasta reprezintă doar impozitul pe veniturile obținute în anul 2011, iar totalul datorat este, se pare, de ordinul zecilor de milioane de euro. Nu știm dacă să o compătimim sau nu având în vedere că Shakira a obținut, din concerte, vânzări de discuri, turnee și campanii publicitare, un venit de 130 de mii de euro pe zi, adică 4 milioane de euro pe lună.

Shakira

Legile din Spania susțin că dacă o persoană locuiește mai mult de 183 de zile în această ţară, este obligată să-și declare aici reşedinţa fiscală şi, implicit, să plătească impozite pe venit, iar Shakira se pare că a încălcat întocmai această lege. Avocatul cântăreţei îi ia apărarea și susține că este vorba de o „diferenţă de criterii şi nu de o fraudă fiscală”.

Reamintim că anul trecut Shakira a fost implicată și în dosarul „Paradise Papers“, fiind acuzată că a transferat 31,6 milioane de euro, obţinute din drepturi muzicale, către o firmă offshore din Malta.

Citește și – Pentru ce sume colosale și-au asigurat vedetele internaționale atuurile fizice

Citește și – Barbra Streisand și-a clonat de două ori animalul de companie

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter