EXCLUSIV! Alec Secăreanu, actor în serialul „RUXX”: „Serialul abordează provocările întâlnite de femei, de la relații toxice la atitudini misogine”

De Bianca Prangate, pe

Charismaticul actor Alec Secăreanu, care interpretează unul din personajele principale în serialul „RUXX”, ne-a oferit un interviu în exclusivitate despre serialul momentului.

„RUXX”, noul serial produs de HBO Max și filmat în România, va avea premiera pe 8 martie, odată cu lansarea noii platforme de streaming. Cu un scenariu realizat de Vera Ion și sub regia Iuliei Rugină și a lui Octav Gheorghe, serialul „RUXX” are opt episoade, cu o durată de 45 de minute fiecare. Primele două episoade vor fi disponibile pe HBO Max în ziua lansării. 

„RUXX” este o dramă modernă, care vorbește despre relații și despre tânăra generație din România, ce trăiește într-o țară prinsă între trecut și viitor. Serialul urmărește frământările personajului principal, Rux (Ruxandra) interpretată de Raluca Aprodu, care încearcă să își echilibreze cariera solicitantă cu celelalte priorități ale vieții ei: își susține financiar familia și are o relație la distanță. Rux plănuiește să se mute în SUA, dar viața are alte planuri pentru ea: trebuie să coordoneze cel mai mare proiect al șefului ei, campania electorală a soției sale. Când îl cunoaște pe Andrei, interpretat de Alec Secăreanu, viața lui Rux este dată peste cap.

Alec, ce te-a atras cel mai mult la povestea din spatele serialului „RUXX”, atunci când ai aflat de el?

M-a atras în primul rând faptul că are un  personaj central feminin puternic, determinat și articulat, și cred că avem nevoie de mai multe povești de genul asta pentru publicul românesc. „RUXX” este un serial original românesc ce vorbește despre o generație prinsă între ideea de a schimba ceva în România sau a pleca din țară. Mulți din generația noastră am avut această dilemă.

Johnathan Young, producătorul executiv, a spus că serialul are la bază tema deciziilor care ne schimbă complet viața. Spune-ne despre o astfel de decizie din viața ta.

Momentul în care am hotărât că vreau să mă fac actor a fost unul care cu siguranță mi-a schimbat viața. Teoretic ar fi trebuit să fiu inginer la dorința părinților, dar uite-mă acum! 

Cele două x-uri din titlul serialului ne duc cu gândul la cei doi cromozomi ai sexului feminin. În opinia ta, care este categoria de public care va rezona mai mult cu acest film?

Nu știu să împart categoriile de public dar sunt sigur că „RUXX” va ajunge la cine trebuie. Sunt oameni de tot felul care apar în povestea asta și cred că se vor regăsi mulți din cei care cred în empatie și echitate. Este o poveste originală, autohtonă, deci ar trebui să stârnească interesul publicului român. Vorbește despre condiția femeii în România și cred că oricine este preocupat de lucrul ăsta ar trebui să ofere puțină atenție serialului.

Citește și: EXCLUSIV. Care a fost primul job al Andreei Marinescu. „Nu m-am ferit să muncesc”

Citește și: Emil Rengle, despre experiența Survivor România 2022: „Leșinul face parte din programul tău”

Citește și: Ce cadou a primit Antonia de la Alex Velea. „Nu voiam să postez, dar este prea frumoasă!”

Citește și: EXCLUSIV. Cum îmbină Lavinia Petrea viața personală cu cea profesională. „Soțul meu mă susține enorm”

Scenarista Vera Ion a spus că serialul reprezintă generația care a crescut în Est, visând la Vest. Cât de mult te regăsești tu în această generație? Cât de importantă este reprezentarea ei în media?

Cred că toți ne dorim să vedem pe ecran poveștile noastre, să ne putem identifica cu personajele, să fim inspirați de ele și cred că generația asta încă mai are de spus multe povești. Ca spectatori căutăm să rezonăm cu personajele și poveștile lor, iar „RUXX” abordează provocările întâlnite de femei în societatea noastră, azi, de la relații toxice la atitudini misogine la locul de muncă și nu numai.

Care a fost cea mai mare provocare în a aduce le viață personajul lui Andrei?

Una din provocări a fost să păstrez bună măsură între ceea ce lumea ar putea interpreta ca aroganță și substraturile personajului. Nu l-am considerat arogant pe Andrei, dar sunt conștient că are prejudecăți despre România și modul în care lucrează românii și, automat,  rezultă mecanismele de autoapărare care pot fi interpretate că aroganță. Am încercat să-i țin partea și să descopăr omul din el, cu fricile, vulnerabilitățile și aspirațiile lui. A fost interesant să-mi calibrez gândirea în funcție de anumite preconcepții pe care le au românii plecați despre țară lor. 

Povestește-ne o întâmplare memorabilă din spatele camerelor de filmat.

Pentru că am filmat în plină pandemie a trebuit să respectăm niște reguli suplimentare pe platou care țin de distanțare și purtarea măștilor. De aceea nu o dată mi s-a întâmplat să intru cu masca la cadru sau fără ochelarii personajului, pe care îi dădeam jos între duble pentru a nu se aburi din cauza măștii. 

Cu ce prietenii ai rămas dincolo de platourile de filmare?

Am cunoscut la „RUXX” oameni care mi-au rămas foarte dragi și mă văd periodic cu Raluca, Vlad Brumaru care-l joacă pe Jiji, și cu Iulia Rugină. Îmi face plăcere de fiecare dată să mă întâlnesc cu Mădălina și cu Vera bineînțeles. Sunt mulți oameni de la „RUXX” cu care aș lucra sau m-aș întâlni oricând să ne „întindem la o vorbă”.

Cu ce lecție speri să rămână oamenii care vor urmări serialul?

Sper să înțeleagă cât mai mulți oameni că toleranța și empatia chiar pot să ne facă viața mai frumoasă și armonioasă.

Foto – HBO

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter