A murit Loreta Alexandrescu Stein, profesoară de balet la teatrul Scala din Milano

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 21 februarie 2022, 14:54

Loreta Alexandrescu Stein, profesoara de balet de origine română de la Şcoala de balet a Academiei Teatrului Scala din Milano, Italia, s-a stins din viață. Aceasta s-a luptat mai bine de opt luni cu o boală incurabilă.

Anunțul că Loreta Alexandrescu Stein a murit a fost făcut pe pagina de Facebook a Academiei.

Elevii și profesorii Academiei Teatro alla Scala își amintesc cu imensă afecțiune de Loreta Alexandrescu, de peste treizeci de ani profesoară a Școlii de dans, care tocmai ne-a părăsit. Loreta, născută în România, și-a început cariera strălucită ca dansatoare profesionistă în propria țară.

Când a ajuns în Italia, la sfârșitul anilor ’70, deja se alăturase activității didactice pentru care a demonstrat abilități rare. Din anul 1988 şi până la sfârşitul vieţii sale, a fost profesoară a Şcolii de balet a Academiei Teatrului Scala din Milano.

A instruit generații de dansatori care astăzi evoluează pe cele mai importante scene ale lumii. Lasă în urmă un gol imens și va rămâne în amintirea noastră ca o persoană generoasă, zâmbitoare și luminoasă, mereu atentă și gata să asculte. Drum bun, Loreta, au transmis reprezentanții Academiei Teatro alla Scala, vineri, 18 februarie.

Moment de reculegere pentru Loreta Alexandrescu Stein la Academia Teatro alla Scala

În aceeași zi, pe holurile Academiei a avut loc un moment de reculegere în memoria profesoarei de balet.

Credem că ai plecat, așa cum ai apărut în viața noastră. Acum dansezi într-un timp nesfârșit, în veșnicie, iar acesta este doar un rămas bun.

Mulțumirile noastre sunt pentru ceea ce ați fost și pentru care ne-ați oferit cu o generozitate neobosită în toți acești ani și pentru exemplul de tenacitate, pozitivitate și altruism de care ați dat dovadă până la sfârșit. Drum bun, suflet frumos…, a fost mesajul transmis în dreptul imaginilor publicate pe pagina Academiei Teatro alla Scala.

A murit Loreta Alexandrescu Stein, profesoară de balet la teatrul Scala din Milano

Cine a fost Loreta Alexandrescu Stein

Loreta Alexandrescu s-a născut în România, la Sinaia. iar în 1975 a terminat Liceul de coregrafie din Cluj-Napoca. A fost repartizată ca solistă la Teatrul Rapsodia din Bucureşti. În 1978 s-a mutat în Italia, unde a rămas până la finalul vieții. S-a remarcat ca balerină, apoi a devenit profesoară de balet.

Citește și: A slăbit 50 de kg mâncând tot ceea ce și-a dorit

CRBL de la „Survivor” a spus adevărul: cât de mult îl costă chiria în Spania

Cum și-a surprins Alin Oprea iubita de Ziua Îndrăgostiților

Ce se întâmplă cu Celine Dion. Artista a primit un diagnostic crunt. „Nu se poate deplasa”

Din 1988 a fost maestră de balet a Şcolii de balet a Academiei Teatrului Scala din Milano. A fost una dintre cele mai iubite și apreciate profesoare. Loreta Alexandrescu Stein a predat balet clasic, dans istoric și dans de caracter și a format generații întregi de balerini. A fost, de asemenea, asistent coregraf pentru spectacolele produse de Academie, potrivit Libertatea.ro.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter