INTERVIU. Soliștii trupei 3 SUD EST, despre primii ani de carieră: „Am prins vremuri mai grele”

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Joi, 25 august 2022, 12:46

3 SUD EST aniversează 25 de ani de la înființare în septembrie 2022. Soliștii trupei, Laurențiu Duță, Mihai Budeanu și Viorel Șipoș, ne-au dezvăluit cum au luat decizia de a cânta împreună, dar și cum au decurs primii lor ani de carieră.

Soliștii trupei 3 SUD EST, despre primii ani de carieră: „Am prins vremuri mai grele”

Cum ați început anul 2022?

Am început anul cu un turneu în America, în 11 orașe. Am cântat pentru a patra oară acolo și, ca de fiecare dată, românii și moldovenii de peste Prut care muncesc în America ne-au întâmpinat cu mare bucurie. Vom reveni și în ianuarie 2023. În plus, vom cânta și în câteva orașe din Canada. Putem spune că am început anul bine.

Ce ne puteți dezvălui despre următoarele proiecte muzicale?

Deocamdată abia am lansat o piesă, „De-ar vorbi inima”, care deja se aude pe mai toate posturile de radio din România. Probabil în toamnă vom lansa un nou single. Până atunci, vom concerta peste tot în țară, Moldova sau Europa.

Ce obiective aveți ca trupă în 2022? Dar fiecare în plan personal? 

Unul dintre obiective este acela de a face concertul aniversar Best Of 25 la Sala Palatului. În plan personal, să ne bucurăm de familii, de copii și de puținul timp liber pe care îl petrecem alături de cei dragi și de prieteni. E momentul să trecem la treabă serios… pandemia ne-a ținut departe de public 1 an și jumătate. Sperăm la vremuri mai bune.

Cu cine nu ați colaborat până acum, dar vă doriți să o faceți?

Cum bine știți, am fost destul de selectivi în colaborări, atât de selectivi încât avem doar două feat-uri. Piesa „Mai Stai”, alături de INNA, și „Jumătatea mea mai bună”, anul trecut, alături de Andra. Încă nu am hotărât când și cu cine vom colabora pentru un viitor single.

Anul acesta, în martie, aniversați 25 de ani de la lansarea trupei. Care este secretul longevității voastre?

Cred că muzica făcută cu suflet este secretul nostru. Poți avea o piesă comercială, bună, în topuri, dar, după o perioadă, acea piesă să nu îți mai transmită nicio stare sau emoție. Noi încercăm să aducem emoție cu fiecare cântec pe care îl lansăm. De multe ori reușim. Avem noroc și de un public fidel și le suntem recunoscători pentru asta.

Cum s-a format trupa 3 Sud Est?

Trupa s-a înființat în anul 1997, pe 17 septembrie. Pe atunci, eu (Laurențiu) cântam singur, iar Mihai și Viorel formau o trupă de hip hop numită AV37. Eu eram producătorul muzical al albumului lor. În vara acelui an, câteva piese românești din noul val dance făceau furori în discoteci și la radio. Genius cu piesa „Cheful” sau Proiect K1 cu piesa „Fata verde”.

Am simțit că acela era trenul în care puteam să urcăm și noi. Le-am propus lui Viorel și Mihai să formăm o trupă nouă și să încercăm o singură piesă după care, dacă avea succes, să continuăm împreună. Prima piesa pe care am lansat-o a fost „Ai plecat”. Și plecați am fost în concerte de atunci.

Vă este dor de ceva?

N-am spune asta. Uneori mai suntem nostalgici.

Ce vă inspiră atunci când vă compuneți piesele?

Inspirația poate să vină de oriunde. Nu neapărat din viețile noastre personale. Depinde. Îți pot rămâne subconștient frânturi de versuri din cântecele pe care le-ai ascultat, mai ales în adolescență, cuvinte din poveștile cu prietenii sau dintr-un film. De oriunde.

Ați avut vreo întâlnire înspăimântătoare sau, dimpotrivă, foarte emoționantă ori haioasă, cu un fan?

Întâlnirile cu fanii noștri sunt întotdeauna pline de zâmbet și de amintiri. Dar și emoționante. Unii fani vin cu fotografii făcute în urmă cu 20 sau 25 de ani, când erau copii sau adolescenți și repetă poza după toți acești ani. E fascinant să vezi că încă mai ascultă muzica noastră și că vin la concertele noastre.

Dacă ați putea da timpul înapoi, ați schimba ceva din parcursul carierei voastre? Aveți vreun regret?

Nu cred că ai ce să schimbi. Noi am prins vremuri mai grele în industria muzicală. Am fost pionieri. Situația economică a României în acei ani de început nu era strălucită. Cântam mai mult în discoteci, pe bani puțini. Mergeam cu trenul sau cu un Oltcit vechi la drum. Așa au fost vremurile, nu regretăm nimic.

Este vreun concert sau vreun moment din timpul unuia care v-a rămas în minte?

Poate când am câștigat marele premiu la Festivalului Mamaia 2000 și premiul a fost un Mercedes. Eram mega fericiți.

Să facem un mic roast la 25 de ani de activitate 😊 Ce vă enervează cel mai mult unul la celălalt?

Ne-am luat la rost și la Roast atâția ani încât nu ne mai enervează mai nimic unul la altul!

Foto: Instagram; Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter