10 curiozități pe care nu le știai despre Shakira. Cântăreața columbiană împlinește 46 de ani

De Ovidiu Cojocaru, pe Ultimul update Joi, 02 februarie 2023, 12:31

Shakira împlinește astăzi 46 de ani. Cântăreață-compozitoare, dansatoare, actriță și femeie de afaceri. Este cartea de vizită, pentru una dintre cele mai populare artiște latino din toate timpurile.

Vorbim despre Shakira (46 de ani), care a influențat lumea prin muzica și arta ei, în care și-a arătat mereu rădăcinile latine și arabe. Nu degeaba a fost supranumită „Regina Pop Latinului” de prestigioase reviste și mass-media, deoarece, datorită succesului său global, ea a devenit o „icoană” muzicală în regiune încă din anii 1990.

Shakira împlinește 46 de ani

În cariera sa de aproape trei decenii, a câștigat 408 premii, inclusiv 13 premii Latin Grammy și 3 premii Grammy și a primit peste 600 de nominalizări. Ea a fost prima artistă din America de Sud care a avut o melodie pe primul loc în clasamentul Billboard Hot 100 și a câștigat un Grammy, toate în același an, scrie radiodisney.com.

„Waka Waka”, „Can’t Remember To Forget You”, „Hips Don’t Lie” și multe altele, sunt câteva dintre marile hituri pe care columbiana le-a lansat în carieră.

Mulți dintre noi o cunoaștem din postura de artist, însă mai jos vom regăsi 10 curiozități despre Shakira, cea din spatele reflectoarelor.

10 curiozități despre cântăreața de origine columbiană

1. Numele ei adevărat este Shakira Isabel Mebarak Ripoll. Shakira înseamnă „recunoscătoare” și/sau „femeie grațioasă”.

2. S-a născut în Barranquilla, Atlántico, Columbia, la 2 februarie 1977. Este fiica unui american născut la New York de origine libaneză care a emigrat în Columbia. Mama ei este columbiană de origine spaniolă și italiană.

3. Are un talent pentru limbi străine și vorbește cinci limbi, iar de curând și-a exprimat dorința de a o învăța pe a șasea: spaniolă, italiană, engleză, portugheză, arabă și catalană.

4. Ea a fost mereu legată de rădăcinile ei. A învățat dansul arab de la bunica ei când era mică pentru a-și onora strămoșii.

5. Înainte de muzică, ea a încercat să-și exploateze latura de actriță. A fost protagonista din „Oasis”, o telenovela în Venezuela și Ecuador.

6. La școală a fost respinsă în corul școlii pentru că vocea nu i se potrivea, deoarece avea un vibrato prea puternic care nu mergea în armonie cu grupul.

7. A dus întotdeauna o viață foarte sănătoasă. Cântăreața nu bea alcool și nici nu fumează și are mare grijă cu consumul de cafea.

8. În timpul liber îi place să facă sport. Unele dintre ele sunt înotul, tenisul, baschetul și nu cu mult timp în urmă, surfingul.

9. Are o colecție de peste 200 de inele.

10. Ea a fost întotdeauna caritabilă. A creat Fundația Pies Descalzos, care urmărește să „contribuie la provocările de calitate ale infrastructurii educaționale, predării și proceselor de inovare cu care se confruntă educația din țară și din America Latină”.

Shakira își ironizează fostul partener în cea mai recentă piesă

Artista a lansat o nouă piesă în care i se adresează fostului ei partener, Gerard Pique, care a înșelat-o cu o tânără de 23 de ani.

Cântăreața columbiană a lansat „BZRP”, în versurile căreia a vorbit despre Pique și noua lui iubită, Clara Chia Marti. Shakira și Gerard Pique au împreună doi băieți, Milan (9 ani) și Sasha (7 ani).

Procurorii din Spania încearcă să o condamne pe artistă la opt ani și două luni de închisoare, precum și la o amendă de 25 milioane dolari, notează presa străină.

Cântăreața este acuzată că nu a plătit guvernului din Spania în jur de 15 milioane dolari din taxe, între anii 2012 și 2014. Deși Shakira și-a stabilit rezidența oficială în Bahamas, procurorii susțin că aceasta a petrecut mai mult de jumătate din timp în Spania și ar fi trebuit să plătească taxe țării.

Sursă fotografii: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter