Klaus Iohannis, mesaj pentru părinți: „Vă încurajez să trimiteți copiii la școală!”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 10 septembrie 2020, 13:53

Peste doar câteva zile, școlile se vor redeschide, iar elevii și profesorii vor trebui să se reîntoarcă în unitățile de învățământ. În contextul pandemiei de coronavirus, mulți părinți, dar și multe cadre didactice cu probleme de sănătate cronice, își fac griji cu privire la începerea anului școlar 2020-2021.

Cu toate acestea, autoritățile dau asigurări că nu vor exista probleme și îndeamnă părinții să nu opteze pentru decizia de a nu-și trimite copiii la școală.

Citește gratuit ediția de septembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit recent, într-o conferință de presă, despre acest subiect și a explicat că deși școala va fi diferită, vom trece cu bine peste această situație.

„Școala începe pe 14 septembrie, în condiții diferite de anii trecuți. În acest moment, avem doar câteva localități în care educația se va desfășura doar în sistem online. Autoritățile centrale și locale au implementat o serie de proceduri pentru a limita riscul de răspândire a virusului. Nu putem reduce riscul de infectare la 0, dar este important să conștientizăm că prin respectarea regulilor de bază, fiecare contribuie la siguranța comunității. Decizia de a deschide școlile, deși nu este ușoară, este corectă și necesară. Mă adresez părinților, care sunt îngrijorați. Vă încurajez să-i trimiteți pe copii la școală și să le explicați că, pentru un timp, școala va fi diferită, dar dacă vor respecta regulile, vom depăși cu bine această situație”, a spus Iohannis în conferința de presă.

Sursa foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter