Klaus Iohannis a ajuns la Kiev. Ce mesaj a transmis președintele României din capitala Ucrainei

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 16 iunie 2022, 10:59

Klaus Iohannis, președintele României, a ajuns joi dimineață, 16 iunie, la Kiev, într-o vizită comună cu președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi.

Klaus Iohannis, precum și ceilalți lideri europeni au ajuns la Kiev cu trenul. Administrația prezidențială a postat mai multe fotografii pe contul de Twitter al președintelui României.

Mesajul transmis de Klaus Iohannis din Kiev

În Kiev cu colegii mei europeni, pentru a ne arăta sprijinul nostru puternic și solidaritatea deplină cu președintele Zelesnki și poporul ucrainean. Această agresiune ilegală rusă trebuie să înceteze! a transmis Klaus Iohannis în dreptul imaginilor surprinse în gara din Kiev.

Citește și: La 52 de ani, Mihaela Rădulescu arată senzațional în costum de baie

Ținutele vedetelor la Unica Urban Party 2022

Tudor Chirilă, despre subiectele la română de la Evaluarea Națională 2022: „Este un examen de Academia de Poliție?”

Cum a aflat Shakira de infidelitățile lui Gerard Pique

Ce vor face liderii europeni la Kiev

Vizita are loc chiar cu o zi înainte ca executivul UE să facă o recomandare cu privire la statutul candidaturii Ucrainei la UE, perspectivă faţă de care Germania, Franța și Italia au fost reţinute. În schimb, Romania s-a pronunțat în favoarea aderării la UE atât a Ucrainei, cât și a Republicii Moldova.

Liderii europeni ar urma să discute cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski despre sprijinului acordat în faţa invaziei ruse şi despre aspiraţiile Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană, potrivit realitatea.net. Ulterior, aceștia vor susține o conferință de presă.

Miercuri, 15 iunie, în cadrul vizitei în țara noastră, preşedintele francez Emmanuel Macron a spus că este timpul ca Europa să reasigure Ucraina cu privire la ambiţiile sale europene: „Suntem într-un moment în care trebuie să trimitem semnale politice clare, noi europenii, către Ucraina şi poporul ei, când acesta rezistă eroic”.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter