Klaus Iohannis, fără Carmen Iohannis la Ziua Marinei. De ce soția președintelui nu participă niciodată la festivitățile de 15 august

Pe 15 august, odată cu sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, se sărbătorește și Ziua Marinei Române. La festivitatea desfășurată la Constanța a participat președintele Klaus Iohannis, alături de premierul Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, ministrul de Interne, Lucian Bode, dar și președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu.

Poate surprinde absența soției președintelui, Carmen Iohannis, care îl însoțește, în mod obișnuit, la astfel de evenimente. Motivul pentru care Carmen Iohannis nu a fost prezentă este protocolul de Ziua Marinei, care prevede că șeful statului trebuie să vină neînsoțit.

„La mulți ani, dragi marinari! Sunteți cei care purtați cu demnitate și curaj drapelul tricolor pe mările și oceanele lumii. Bun cart înainte!”, este mesajul transmis de președintele Iohannis pe pagina oficială de Facebook.

În discursul ținut la fața locului, în Portul Militar din Constanța, Iohannis le-a mulțumit marinarilor pentru sacrificiile făcute și a amintit de războiul care se desfășoară pe teritoriul Ucrainei.

”Ne aflăm pe ţărmul Mării Negre, la numai câteva sute de kilometri distanţă de războiul nedrept şi brutal declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, un conflict armat pe care mulţi nu îl mai considerau posibil în Europa vremurilor noastre”, a spus preşedintele în mesaj.

Klaus Iohannis, fără Carmen Iohannis la Ziua Marinei. De ce soția președintelui nu participă niciodată la festivitățile de 15 august

”Mă bucur că suntem iar împreună pentru a celebra această mare sărbătoare, Ziua Marinei Române. 15 august vă este dedicată dumneavoastră, celor care v-aţi clădit o carieră în slujba marinei militare şi civile. Vă salut cu multă căldură şi vă urez „La mulţi ani!”, dragi marinari! În această zi deosebită, aprecierea şi recunoştinţa noastră se îndreaptă către dumneavoastră, cei care purtaţi cu demnitate şi curaj drapelul tricolor pe mările şi oceanele lumii”, a mai transmis preşedintele.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter